skroz sam sludjena,za Dr.Obgyn
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
skroz sam sludjena,za Dr.Obgyn
Draga Dr.Obgyn, Ovog puta mi je zaista neophodna vasha pomoc!!!Imam 2 spontana pobacaja,29 godina.Prvi u 4,5 nedelji trudnoce,drugi u 8 nedelji trudnoce.Posle prvog spontanog koji s dogodio pre 3 godine radjen TORCH,hlamidija,ureoplasma,micoppasma,cervikalni bris....znaci sve ginekoloske analize koje bi mogle da dovedu do spontanog.Drugi spontani se desio u 8 nedelji(blizanacka trudnoca,jedan gestacioni mesak se nie ni formirao)drugi se formirao,imao srcanu radnju,dok u 8 nedelji srce nije stalo.Radjene kiretaze posle svakog spontanog.E,stvar je u tome shto se situacija malo iskomplikovala.Ginekolog koji mi je vodio trudnocu mi je zabranio da ostanem trudna dok se ne urade analize na antiteka i Kariotip.Kariotip smo uradili i ja i muz i imamo normalan br.hromozoma,sve je ok.Do antitela nisam stigla jer su mi tri druga ginekologa rekla da ne trebam da ih radim jer se spontani desio u ranoj trudnoci dok jos nije formirana placenta,tako da antitela nisu mogla uticati na moju trudnocu(odnosno spontani).Sve dok danas nisam cula od ginekologa koji me nije ni pregledao vec na osnovu rezultata koje sam donela i dva odgovora na pitanje koje glasi:Imas li bolne menstruacije i bolne odnose?Odgovor je Da.Zakljucio je da imam endometriozu i da moram na laparaskopiju(doduse zakazao mi je ultrazvuk pre operacije,da me pogleda) i da je endometrioza uzrok spontanih.I koga ja da poslusam.Jedan kaze insemenacija,drugi kaze radi antitela,treci kaze ne treba da radis ni antitela ni inseminaciju vec celioskopiju(laparaskopiju)JA SAM SLUDJENA.Molim vas pomozite .HVALA .(Muzu pokretljivost spermatozoida varira,bila je ispod 40 pokretnih,ali je pio proxsid i zadnji put kad je radio spermogram i kad sam ostala trudna bila je 40 % pokretnih .I ostale ginekoloske analize su mu o.k)
Mozda cu imati vise srece treci put