Skracen i otvoren grlic materice u 22. nedelji trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tamarela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2005 1:49 pm

Skracen i otvoren grlic materice u 22. nedelji trudnoce

Post od tamarela »

Imam 30 godina, ovo mi je druga trudnoca, pobacaje ni prekide trudnoce nisam imala. Prva trudnoca i porodjaj protekli uredno. u prvoj trudnoci (peti mesec) takodje konstatovan skracen grlic, pila gynipral mesec i po dana. Nakon prestanka terapije grlic je ostao isti do porodjaja, cvrst i zatvoren.
U ovoj trudnoci, konstatovan skracen grlic takodje na 1 - 1 ,5 cm (kao u prvoj trudnoci) ali je prolazan za jedan prst. Ponovo mi je prepisan gynipral + verapamil, strogo mirovanje i mogucnost hitnog serklaza (u slucaju da nesto krene naopako).

Molim vas za odgovor: koliko je sve ovo rizicno? Ja se generalno dobro osecam, sticajem okolnosti moram da radim jos par nedelja (2-3 sata dnevno), ne bih volela da napravim jos veci problem ali ne mogu da lezim u krevetu 24 sata dnevno.

unapred hvala...
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Stvarno mislim da bi trebalo da prekines sa poslom i mirujes, ako ginekolog od tebe to zahteva. Nista nije vredno da izlazes riziku svoju trudnocu.
Moja majka je u obe trudnoce imala skraceni grlic i radjen serklaz, pa znam koliko je ovo vazno. Ja sam se i sa njenim serklazom rodila dve nedelje ranije, jer je disciplinovano mirovanje prekinula da bi skakala da opravlja neki vodokotlic koji je nervirao :o .
Odgovori