CT Skener?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

CT Skener?

Post od balkanika »

Intersuje me da li Skenerom mogu da se vide ukljestenja ili tom slicno?
Inace kod mene su problem mnostvo priraslica.
Da li je on preporucljiv kod mladih osoba? Da li zraci?
UNAPRED HVALA!!!!!!!!!!!!!!!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

CT zraci. Ukljustenje i priraslice se obicno ne dijagnostikuju putem skenera, vec klinicka slika upucuje na ukljestenje, koju verifikuje hirurg. Ukoliko vas interesuje kolicina priraslica i njihova lokalizacija, najbolje je uiraditi dijagnosticku laparoskopiju.
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Kod mene na zalost laparaskopija nije moguca odnosno veoma je rizicna sta onda u takvim slucajevima koje je snimanje najbolje?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:( Balkanika pričati o priraslicama pre laparaskopije ili bar HSG je neozbiljno, tj. samo nečija pretpostavka.
Najvažnije je pitanje dali se u Vašem slučaju radi o sterilitetu ili hroničnom pelvičnom bolu? Te bi i tretman bio tome prilagođen.
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Pedja
Kod mene je nakon druge opracije ustanovljeno da imam mnogo priraslica a za ct skener sam postavila pitanje jer u jednoj klinici rade ovakav sistematski pregled
-gienkoloski pregled
-Papa test i bris
-Uz dopler male karlice
-Uz dopler dojki
-CT skener
pa interesuje da li takav pregled moze da da kompletnu dijagnostiku da li vredi ici. Inace kompletan moj problem mozes procitati na ovom topiku (da ne pisem jer je konpleksno)
http://php.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=532
Odgovori