Интересује ме, као и многе мушкарце вероватно, да ли број сексуалних односа жене утиче на ширину њене вагине у смислу да је шире и да самим тим, временом пружа све мање задовољства јер је контакт са пенисом онда исто тако све површнији.
Занимало би ме мишљење неког стручног у области а исто тако и мушкараца који су имали веома разноврсан сексуални живот (у смислу: жене различитог старосног доба, после порађаја итд.).
Хвала на одговорима...
Sirina Vagine
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jednom kad sam reparirala ( usivala ) rascjep vagine kod jedne pacijentkinje koja se upravo porodila, njen suprug je u zelji da bude duhovit !? rekao nekoliko puta...doktorice, doktorice...mozete li molim Vas da stavite jedan sav vise..znate ?!
i tako nekoliko puta....posto je zena bila prvorotka sa sasvim normalnom sirinom i duzinom vagine nakon porodjaja, ja sam izrevoltirana rekla mladom tati, da mozda treba da skine pantalone i pokaze mi koliko to malu/usku vaginu treba da napravim da bi odgovarala njegovoj velicini ( sto manji penis, potrebno je 'iskrojiti' manju vaginu )...trebalo je da vidite njegov izraz lica...ja sam bila ozbiljna dok nisam napustila sobu, a onda sam...prasnula od smijeha...
elem...broj seksualnih odnosa nije u upravo proporcionalnom odnosu sa siriom vagine ! Zapamtite da su svi zenski spolni organi DINAMICKE STRUKTURE koje se mijenjaju u velicini, elasticnosti, kontraktilnosti, duzini, sirini i prilagodjavaju se potrebama. Vrlo slicne promjene se desavaju sa matericom, grlicem, vaginom, manje sa jajnicima.
Ono sto mijenja duzinu i sirinu vagine su svakako vaginalni porodjaji. Veci broj porodjaja i krupnija djeca daje vecu sansu zeni da iskusi neadekvatnost seksualnog dozivljaja jer osjeca pretjeranu opustenost vaginalnih zidova ili bolje reci, ne osjeca prodiranje penisa prilikom seksualnog odnosa. Isto tako mnogo toga ovisi od kvalitetu i kolicini kolagena sto je cisto genetska stvar. Ima zena koje su imale 3 porodjaja i nemaju nikakav prolaps ( spustanje materice ) i zena koje su imale 2 carska reza i imaju prolabiran uterus, jer carski rez ne stiti od istog.
Nadam se da je Vasa radoznalost zadovoljena, a ako ne javite se opet.

elem...broj seksualnih odnosa nije u upravo proporcionalnom odnosu sa siriom vagine ! Zapamtite da su svi zenski spolni organi DINAMICKE STRUKTURE koje se mijenjaju u velicini, elasticnosti, kontraktilnosti, duzini, sirini i prilagodjavaju se potrebama. Vrlo slicne promjene se desavaju sa matericom, grlicem, vaginom, manje sa jajnicima.
Ono sto mijenja duzinu i sirinu vagine su svakako vaginalni porodjaji. Veci broj porodjaja i krupnija djeca daje vecu sansu zeni da iskusi neadekvatnost seksualnog dozivljaja jer osjeca pretjeranu opustenost vaginalnih zidova ili bolje reci, ne osjeca prodiranje penisa prilikom seksualnog odnosa. Isto tako mnogo toga ovisi od kvalitetu i kolicini kolagena sto je cisto genetska stvar. Ima zena koje su imale 3 porodjaja i nemaju nikakav prolaps ( spustanje materice ) i zena koje su imale 2 carska reza i imaju prolabiran uterus, jer carski rez ne stiti od istog.
Nadam se da je Vasa radoznalost zadovoljena, a ako ne javite se opet.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn