SERUM NA TORCH

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
fatima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 12:14 am

SERUM NA TORCH

Post od fatima »

P :roll: ozdrav svima,da li ima neko ko bi mogao da mi kaze sta to podrazumijeva nalaz SERUM NA TORCH kako se radi i sta eventualno moze da se ustanovi pomocu tog nalaza.ZBUNJENA SAM jer pored svih nalaza moram i taj da radim prije naredne trudnoce pa bih molila da mi neko pojasni ukoliko zna!!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

TORCH se radi iz krvi, tj. iz seruma i podrazumeva analize na nekoliko virusa.
Rade se IgM i IgG antitela na Toxoplazmu, Rubellu, Citomegalovirus, Herpes simplex I i Herpes simplex virus II

IgM i IgG pokazuju da li si imala (IgG) odnosno da li trenutno imas (IgM) neki od tih virusa.
fatima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 12:14 am

Post od fatima »

Bas ti hvala vjeruj da nisam imala predstave o cemu se radi al sam predpostavljala da se radi iz krvi al sta se sve moze ustanoviti to ne!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Nema na cemu!
Sve najbolje ti zelim.
Korisnikov avatar
skoljka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 2:20 pm

Re: SERUM NA TORCH

Post od skoljka »

Cao :wink:
Imam i ja jedno pitanje o TORCH-u. Dobila sam rezultate i pise mi za rubeolu-pozitivan, a referentna vrednost je "negativan", pa me interesuje da li je to dobro ili lose? Sta u stvari znaci :roll:

Unapred hvala!
Cao!
Odgovori