Serklaz u 36.nedelji trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
BMJelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Serklaz u 36.nedelji trudnoce

Post od BMJelena »

Pozdrav svima!
Trenutno sam u 35.nedelji, a lekar mi je prošle nedelje rekao da sam otvorena jedan prst i da ako se još malo otvorim do sl. kontrole (a to je 24.06.kad budem bila 36+3d trudna)radice mi serklaz. Jel ima neko iskustva sa ovom temom? Zar je zaista uobicajeno da se u devetom mesecu radi serklaz?
Sumnjicavost u meni probudila je moja kuma, koja kaže da bih mogla da se odmaram i odlezim nedelju-dve, pa onda da me porodi, umesto da mi pred sam kraj radi serklaz. Molim vas za vase mišljenje o ovoj temi!
Sva sam sludjena! Kroz šta sam sve prošla, ne bih volela da se pred sam kraj desi nešto loše!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Jelena
Ponekad ne mogu da verujem u sve što pročitam na ovom forumu!
Ja nikada nisam ni video ni čuo tako nešto.
Pa vi treba da se porađate a ne da vam se stavlja serklaž! Ukoliko bi kontrakcije krenule ranije vama se trebaju dati kortikosteroidi za sazrevanje pluća bebe i ništa više, mada je preživljavanje posle 34 nedelje trudnoće čak i u Srbiji odlično. Danas postoji i surfanktant koji se može dati bebi nakon porođaja za normalno funkcionisanje pluća.
Potražite dosta je pisano o ovoj temi na sajtu.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

:o Menjaj lekara!!! Slika
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja sam se u 36+5 porodila bez problema. Beba je tad vec sasvim ok. Nije morala ni u inkubator niti se vodila kao nedonosce.
Mislim da se ni kortikosteroidi vise ne daju jer beba od 34 nedelje koristi normalno pluca....
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

Boze ... ne mogu da verujem .... Taj lekar vam je svo vreme vodio trudnocu ??? Ovo zaista nikada nisam ni cula niti procitala nigde... Meni je u 5 stavljen serklaz i to je normalno, a Vi ili Ti sad za koji dan treba da se porodis... Znam zene koje su od 7 bile otvorene po dva prsta pa su izdrzale do nedelju dve pre termina... Javi nam kako si i sta se desava. I puno srece i lak porodja ti zelim!
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm

Post od maja82 »

Kao i svi sto su pisali na tvoju temu, tolalno sam zaprepascena...to jednostavno nije normalno da preporuci doktor...strasno, kakvih se doktora ima... Javi sta je bilo, nadam se da si poslusala svoju kumu!
mamaana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm

Post od mamaana »

Mogu samo da kazem STRASNO i bezi od tog lekara glavom bez obzira.Kakav serklaz u 36 nedelji.Sve sto treba je da mirujes dok ne udjes u 37 aposle mozes da se porodis svaki dan,potpuno je svejedno.Ja sam u prethodnoj trudnoci bila otvorena jedan prst od 27 nedelje i porodila sam se cim sam usla u 37 beba je imala 3350g.
Prema tome menjaj lekara i opusti se.
veliki sin
stigla nam je seka
Odgovori