Pozdrav svima!
Trenutno sam u 35.nedelji, a lekar mi je prošle nedelje rekao da sam otvorena jedan prst i da ako se još malo otvorim do sl. kontrole (a to je 24.06.kad budem bila 36+3d trudna)radice mi serklaz. Jel ima neko iskustva sa ovom temom? Zar je zaista uobicajeno da se u devetom mesecu radi serklaz?
Sumnjicavost u meni probudila je moja kuma, koja kaže da bih mogla da se odmaram i odlezim nedelju-dve, pa onda da me porodi, umesto da mi pred sam kraj radi serklaz. Molim vas za vase mišljenje o ovoj temi!
Sva sam sludjena! Kroz šta sam sve prošla, ne bih volela da se pred sam kraj desi nešto loše!
Serklaz u 36.nedelji trudnoce
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Jelena
Ponekad ne mogu da verujem u sve što pročitam na ovom forumu!
Ja nikada nisam ni video ni čuo tako nešto.
Pa vi treba da se porađate a ne da vam se stavlja serklaž! Ukoliko bi kontrakcije krenule ranije vama se trebaju dati kortikosteroidi za sazrevanje pluća bebe i ništa više, mada je preživljavanje posle 34 nedelje trudnoće čak i u Srbiji odlično. Danas postoji i surfanktant koji se može dati bebi nakon porođaja za normalno funkcionisanje pluća.
Potražite dosta je pisano o ovoj temi na sajtu.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Ponekad ne mogu da verujem u sve što pročitam na ovom forumu!
Ja nikada nisam ni video ni čuo tako nešto.
Pa vi treba da se porađate a ne da vam se stavlja serklaž! Ukoliko bi kontrakcije krenule ranije vama se trebaju dati kortikosteroidi za sazrevanje pluća bebe i ništa više, mada je preživljavanje posle 34 nedelje trudnoće čak i u Srbiji odlično. Danas postoji i surfanktant koji se može dati bebi nakon porođaja za normalno funkcionisanje pluća.
Potražite dosta je pisano o ovoj temi na sajtu.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Boze ... ne mogu da verujem .... Taj lekar vam je svo vreme vodio trudnocu ??? Ovo zaista nikada nisam ni cula niti procitala nigde... Meni je u 5 stavljen serklaz i to je normalno, a Vi ili Ti sad za koji dan treba da se porodis... Znam zene koje su od 7 bile otvorene po dva prsta pa su izdrzale do nedelju dve pre termina... Javi nam kako si i sta se desava. I puno srece i lak porodja ti zelim!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogu samo da kazem STRASNO i bezi od tog lekara glavom bez obzira.Kakav serklaz u 36 nedelji.Sve sto treba je da mirujes dok ne udjes u 37 aposle mozes da se porodis svaki dan,potpuno je svejedno.Ja sam u prethodnoj trudnoci bila otvorena jedan prst od 27 nedelje i porodila sam se cim sam usla u 37 beba je imala 3350g.
Prema tome menjaj lekara i opusti se.
Prema tome menjaj lekara i opusti se.
veliki sin
stigla nam je seka
stigla nam je seka