Septembar VTO - Betanija....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SimonaK »

Znas kako, meni nije bila frka kad sam isla u Betaniju, kao da se to nekom drugom desavalo... Valjda sam mehanicki sve to odradjivala. Mislim da je sve jedno ko ce ti biti dr., u pravu si - oni rade kao tim. Za dr. Kopitovic znam da je super ali kad smo mi isli na komisiju videla sam da je prezauzeta i da se jako dugo ceka kod nje. Bez obzira, ceo tim je ok.
Tvoja drugarica krece u julu sa kontracepcijom ili...? Jel ona u grupi sa mnom? Nikog jos nisam upoznala iz moje grupe :(
Za opustanje si skroz u pravu! Treba iskoristiti maximalno period pre i dovesti organizam u top formu. I meni je do skoro delovalo daleko ali bas brzo prolazi vreme. :roll:
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Moja drugarica je do sada pila kontracepciju i sada u junu krece sa kratkom semom. Znaci ona je grupa ispred tebe. A ja sam nesto cula da ce renovirati kliniki i da preko leta valjda nece raditi. Jesi li ti cula nesto o tome?
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Bas mi se ne da da nadjem nekog iz moje grupe :(
Nisam cula nista o renoviranju.... Ja u avgustu treba da pocnem sa primanjem tih nekih inekcija, nadam se da ce se do tada izrenovirati. Bas me zanima kako ce tvoja drugarica proci, nadam se uspesno.
kamicak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 20, 2009 11:36 pm

Post od kamicak »

:wink: jzm : i ja mislim da neko odgore vidi sve -tim vise se cudim sto do sada nije bilo nista....
Simonak: znaci ovako -kontracepciju sam najlakse podnela, nista strasno..mada moja drugarica je imala neke nuspojave koje su je urnisale...posle toga kreces sa injekcijama. ja sam se sama bockala u stomak_ puno je komfornije nego ici kod njih .a i oni ne vode racuna o tvom vremenu ,pa je bolje da to ti i tm sami obavljate kod kuce, bicete puno opusteniji. ja sam samo isla da nam pokazu kako se to radi i uopste nisam modra, a sestre ko sestre-nisu bas tako pazljive....primala sam menopur i diferelin,a kolicina je individualna a i zavisi od tvog e2 i UZ. kada jc dovoljno narastu , primas stop injekciju, pa za 35-36 sati ides na aspiraciju.toga dana tm daje spermu... onda dok se ti probudis (10_15 min si pod narkozom) oni spoje jc i sperm. Metoda zavisi od kvaliteta srerme i jc. mi idemo na skuplju, tj ICSI . Posle 2-5 dana vracaju ti embrione-dovoljan je 1 - da ne poverujes- to se radi bez anestezije i nista ali bas nista ne boli.znaci sve to sto sam navela stvarno nije komplikovano,samo je bitno da se proces dovede do kraja. Ja sam 2 puta bila dosla do pola , pa smo morali prekinuti-naime od stimulacije mi se jedan put napravila cista , pa smo ,,bacili,, oko 1000 eur na injekcije i sl. a drugi put nismo imali jc na aspiraciji-ni dan danas ne znamo zasto- ili su zakasnili oni ili su moje jc pozurile...inace to se jaaaako retko desava ali eto ja sam bila ta ,,retka,,.!!!!!a da, treci put je bio transfer ali.... nista . e sada idemo 4.put , i eto dodjocmo do pred kraj... ja planiram da ne radim od transfera pa do... pa do isteka porodiljskog...ipak je posle ET bolje mirovati- bices mirnija a iznaces da si ti sve uradila sto je do tebe -to ti je iz mog proslog iskustva.iako nisam bila tr. , bilo mi je malo lakse zato sto sam ja dala sve od sebe ...pozdrav
kamicak
Novi član
Novi član

Post od kamicak »

JZM: IDEM U JEVREMOVU....A IZ MOJIH I TUDJIH MNOOOGIH ISKUSTAVA SVIMA PORUCUJEM-MANJE JE BITNO MESTO RADA-SVI SU ONI MANJE-VISE SLICNI , VAZNIJI JE TVOJ ODGOVOR NA STIMULACIJU , KOJI UGLAVNOM NIJE ISTI -SVAKOG MESECA BI SE RAZLIKOVAO (KADA BI MOGLI SVAKI MESEC POKUSAVATI)

SIMONAK: NEMA MESTA TREMI, JEL' JASNO?-TO JE NAREDJENJE SVIMA! TREMA SVE KVARI... PROSLI PUT SAM BILA U STRASNOJ FRCI-ZBOG PRETHODNIH KIKSEVA, PA MISLIM I DA JE TO UTICALO NA CEO ISHOD... SADA... SADA SAM MNOGO BOLJA STO MOZES I SAM ZAKLJUCITI.. POZDRAV SVIMA...
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Kamicak, ti kako si napisala zvuci prilicno jednostavno sem onog dela gde sama sebi dajes inekcije :o Kazi mi, jel su to klasicne inekcije ili drugacije? I koliko dana treba da se primaju?
A sto se treme tice, ma salim se.... Ja sam hrabrica, pogotovo sto znam zbog cega (koga) to radim :D
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Kamicak, ako smem da te pitam, sta je problem kod vas?
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 12:07 am

Post od Zena_Zmaj »

Mene su zvali iz Genesisa da se javim osmog septembra, a od avgusta da pijem kontraceptive, tako...da se nadam da ce VTO biti u oktobru.
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

Hvala Kamicak

I ja mislim da je manje vise svuda vrlo slicno... Meni su jako preporucili Gocu Ivanovic, meni se licno mnogo ne svidja jer je ohola i prilicno hladna ali kazu da ima najbolje statistike.

meni se septembar cini jako jako daleko ali u celoj ovoj prici strpljenje je najvaznije i naravno velika kolicina pozitivne energije
kamicak
Novi član
Novi član

Post od kamicak »

JZM: OBAVEZNO UZIVAJTE U PREDSTOJECEM LETU!!!
POZDRAV ZA LITTLE MONSTER I ZENU ZMAJA(ODLICNO KOR. IME ZA OVU TEMU) :D

SIMONAK: INJEKCIJE KOJE SAM JA PRIMALA SU MALE I TANKE TZV. INSULINSKE, ALI POSTOJE I DRUGE KOJE SE PRIMAJU INTRAMUSKULARNO-ONE SU DEBLJE I NE MOZES IH SAMA SEBI DAVATI-MUZ ILI MED.SESTRA...
KOD NAS JE ,INACE, OD POCETKA PROBLEM U MOM VISOKOM FSH-SADA SAM USPELA DA GA SPUSTIM - PA SU MI POSLEDNJI NALAZI ODLICNI-KAO I SUPRUGOV SPERMOGRAM -KAO I GODINE-38....
KAD SVE TO SPOJIS-ETO DOBROG RAZLOGA ZA VTO.

JUCE SU MI PUNKTIRALI 3 JC, A SUTRA ILI PREKOSUTRA IDEM PO EMBRIONE-NADAM SE DA CE IH BITI ISTO TOLIKO.... DRZITE PALCEVE, PLEASE.... :wink: :wink: :wink:
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Kamicak, drzimo ti palceve!!!!! :lol: :wink:

Obavezno javi kako je prosao et! Cekamo te da doneses lepe vesti 8)
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član

Post od SimonaK »

Meni su jako preporucili Gocu Ivanovic, meni se licno mnogo ne svidja jer je ohola i prilicno hladna ali kazu da ima najbolje statistike.

Nemoj da se obazires na njen karakter... I moj dr se nije bas utrgao od ljubaznosti i on je prilicno hladan i "poslovan", ali isto tako znam da daje maximum, da je temeljan i pedantan a to je ono sto nama treba - da daju sve od sebe kako bi mi uspele!

MM je mnogo draze sto je takav, nego da je sarmer. :wink:
kamicak
Novi član
Novi član

Post od kamicak »

TRI LEPA EMBRIONCICA(VIDELA SAM IH NA MONITORU) SU KOD SVOJE MAAAAMEEEE. :P :P :P
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Kamicak bravo. Navijam da se dobro zakace i da sotanu kod tebe 9 meseci. Drzim jako fige za betu. Kad vadis krv?
kamicak
Novi član
Novi član

Post od kamicak »

HVALA VAM NA LEPIM ZELJAMA.

JOJ ,LITTLE MONSTER ZNAS LI TI GDE JE 16.-17. JUN!!! AKO IMAS IDEJU KAKO DA NE RAZMISLJAM NON-STOP O ISHODU BETE-MOLIM TE NAPISI...JA ILI SPAVAM (OD PROGESTERONA) ILI KAD SAM BUDNA SAMO O TOME MISLIM-TO BI MI BIO 1. POZITIVAN TEST U ZIVOOOOTUUUU!!!!STO KAZE MOJA SNAJA :TEBE TREBA USPAVATI SVIH 14 DANA DO TESTA...A STA CU, KAD SAM TAKVA...
POZDRAV TEBI , A NARAVNO I SVIMA SA TEME.... :P :P :P
Odgovori