Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Znas kako, meni nije bila frka kad sam isla u Betaniju, kao da se to nekom drugom desavalo... Valjda sam mehanicki sve to odradjivala. Mislim da je sve jedno ko ce ti biti dr., u pravu si - oni rade kao tim. Za dr. Kopitovic znam da je super ali kad smo mi isli na komisiju videla sam da je prezauzeta i da se jako dugo ceka kod nje. Bez obzira, ceo tim je ok.
Tvoja drugarica krece u julu sa kontracepcijom ili...? Jel ona u grupi sa mnom? Nikog jos nisam upoznala iz moje grupe
Za opustanje si skroz u pravu! Treba iskoristiti maximalno period pre i dovesti organizam u top formu. I meni je do skoro delovalo daleko ali bas brzo prolazi vreme.
Moja drugarica je do sada pila kontracepciju i sada u junu krece sa kratkom semom. Znaci ona je grupa ispred tebe. A ja sam nesto cula da ce renovirati kliniki i da preko leta valjda nece raditi. Jesi li ti cula nesto o tome?
Bas mi se ne da da nadjem nekog iz moje grupe
Nisam cula nista o renoviranju.... Ja u avgustu treba da pocnem sa primanjem tih nekih inekcija, nadam se da ce se do tada izrenovirati. Bas me zanima kako ce tvoja drugarica proci, nadam se uspesno.
jzm : i ja mislim da neko odgore vidi sve -tim vise se cudim sto do sada nije bilo nista....
Simonak: znaci ovako -kontracepciju sam najlakse podnela, nista strasno..mada moja drugarica je imala neke nuspojave koje su je urnisale...posle toga kreces sa injekcijama. ja sam se sama bockala u stomak_ puno je komfornije nego ici kod njih .a i oni ne vode racuna o tvom vremenu ,pa je bolje da to ti i tm sami obavljate kod kuce, bicete puno opusteniji. ja sam samo isla da nam pokazu kako se to radi i uopste nisam modra, a sestre ko sestre-nisu bas tako pazljive....primala sam menopur i diferelin,a kolicina je individualna a i zavisi od tvog e2 i UZ. kada jc dovoljno narastu , primas stop injekciju, pa za 35-36 sati ides na aspiraciju.toga dana tm daje spermu... onda dok se ti probudis (10_15 min si pod narkozom) oni spoje jc i sperm. Metoda zavisi od kvaliteta srerme i jc. mi idemo na skuplju, tj ICSI . Posle 2-5 dana vracaju ti embrione-dovoljan je 1 - da ne poverujes- to se radi bez anestezije i nista ali bas nista ne boli.znaci sve to sto sam navela stvarno nije komplikovano,samo je bitno da se proces dovede do kraja. Ja sam 2 puta bila dosla do pola , pa smo morali prekinuti-naime od stimulacije mi se jedan put napravila cista , pa smo ,,bacili,, oko 1000 eur na injekcije i sl. a drugi put nismo imali jc na aspiraciji-ni dan danas ne znamo zasto- ili su zakasnili oni ili su moje jc pozurile...inace to se jaaaako retko desava ali eto ja sam bila ta ,,retka,,.!!!!!a da, treci put je bio transfer ali.... nista . e sada idemo 4.put , i eto dodjocmo do pred kraj... ja planiram da ne radim od transfera pa do... pa do isteka porodiljskog...ipak je posle ET bolje mirovati- bices mirnija a iznaces da si ti sve uradila sto je do tebe -to ti je iz mog proslog iskustva.iako nisam bila tr. , bilo mi je malo lakse zato sto sam ja dala sve od sebe ...pozdrav
JZM: IDEM U JEVREMOVU....A IZ MOJIH I TUDJIH MNOOOGIH ISKUSTAVA SVIMA PORUCUJEM-MANJE JE BITNO MESTO RADA-SVI SU ONI MANJE-VISE SLICNI , VAZNIJI JE TVOJ ODGOVOR NA STIMULACIJU , KOJI UGLAVNOM NIJE ISTI -SVAKOG MESECA BI SE RAZLIKOVAO (KADA BI MOGLI SVAKI MESEC POKUSAVATI)
SIMONAK: NEMA MESTA TREMI, JEL' JASNO?-TO JE NAREDJENJE SVIMA! TREMA SVE KVARI... PROSLI PUT SAM BILA U STRASNOJ FRCI-ZBOG PRETHODNIH KIKSEVA, PA MISLIM I DA JE TO UTICALO NA CEO ISHOD... SADA... SADA SAM MNOGO BOLJA STO MOZES I SAM ZAKLJUCITI.. POZDRAV SVIMA...
Kamicak, ti kako si napisala zvuci prilicno jednostavno sem onog dela gde sama sebi dajes inekcije Kazi mi, jel su to klasicne inekcije ili drugacije? I koliko dana treba da se primaju?
A sto se treme tice, ma salim se.... Ja sam hrabrica, pogotovo sto znam zbog cega (koga) to radim
I ja mislim da je manje vise svuda vrlo slicno... Meni su jako preporucili Gocu Ivanovic, meni se licno mnogo ne svidja jer je ohola i prilicno hladna ali kazu da ima najbolje statistike.
meni se septembar cini jako jako daleko ali u celoj ovoj prici strpljenje je najvaznije i naravno velika kolicina pozitivne energije
JZM: OBAVEZNO UZIVAJTE U PREDSTOJECEM LETU!!!
POZDRAV ZA LITTLE MONSTER I ZENU ZMAJA(ODLICNO KOR. IME ZA OVU TEMU)
SIMONAK: INJEKCIJE KOJE SAM JA PRIMALA SU MALE I TANKE TZV. INSULINSKE, ALI POSTOJE I DRUGE KOJE SE PRIMAJU INTRAMUSKULARNO-ONE SU DEBLJE I NE MOZES IH SAMA SEBI DAVATI-MUZ ILI MED.SESTRA...
KOD NAS JE ,INACE, OD POCETKA PROBLEM U MOM VISOKOM FSH-SADA SAM USPELA DA GA SPUSTIM - PA SU MI POSLEDNJI NALAZI ODLICNI-KAO I SUPRUGOV SPERMOGRAM -KAO I GODINE-38....
KAD SVE TO SPOJIS-ETO DOBROG RAZLOGA ZA VTO.
JUCE SU MI PUNKTIRALI 3 JC, A SUTRA ILI PREKOSUTRA IDEM PO EMBRIONE-NADAM SE DA CE IH BITI ISTO TOLIKO.... DRZITE PALCEVE, PLEASE....
Meni su jako preporucili Gocu Ivanovic, meni se licno mnogo ne svidja jer je ohola i prilicno hladna ali kazu da ima najbolje statistike.
Nemoj da se obazires na njen karakter... I moj dr se nije bas utrgao od ljubaznosti i on je prilicno hladan i "poslovan", ali isto tako znam da daje maximum, da je temeljan i pedantan a to je ono sto nama treba - da daju sve od sebe kako bi mi uspele!
MM je mnogo draze sto je takav, nego da je sarmer.
JOJ ,LITTLE MONSTER ZNAS LI TI GDE JE 16.-17. JUN!!! AKO IMAS IDEJU KAKO DA NE RAZMISLJAM NON-STOP O ISHODU BETE-MOLIM TE NAPISI...JA ILI SPAVAM (OD PROGESTERONA) ILI KAD SAM BUDNA SAMO O TOME MISLIM-TO BI MI BIO 1. POZITIVAN TEST U ZIVOOOOTUUUU!!!!STO KAZE MOJA SNAJA :TEBE TREBA USPAVATI SVIH 14 DANA DO TESTA...A STA CU, KAD SAM TAKVA...
POZDRAV TEBI , A NARAVNO I SVIMA SA TEME....