-Imam 23 godine ,studiram, nisam radjala.
-Do avgusta prosle godine(2005) sam imala uredan ciklus.
-Prosle godine sam 2 meseca (april,maj) pila ksalol,po preporuci lekara,zbog nervoze, stresa, depresije... U toku tog perioda sam izgubila oko 4 kg i avgusta je prestalo sa normalnim ciklusom...tada mi je prvi put menstruacija kasnila 2 meseca,pa mi je ginekolog propisao Primolut Nor,da izazovemo krvarenje.. opet sledeci ciklus je bio vrlo oskudan,a onda ponovo izostanak..Doktor mi je propisao DIANE 35, da pijem 3 meseca,ne bi li uredila tako ciklus (opet sam pila primolut nor,da uopste dodje do krvarenja kako bih mogla da pocnem sa Diane) ..
Diane sam pila maj,jun i jul ,kada je nastupilo poslednje krvarenje i tada sam (po dogovoru sa lekarom) prestala, a sledeca menstruacija nije usledila ,evo vec 4 mesec...
Promenila sam lekara i uradila hormonski status,ultrazvucni pregledi (koje sam cesto radila ) su u redu ,imam folikule,ali nema ovulacije,endometrijum je uvek bio vrlo tanak...a ovo su i rezultati ...
Dijagnoza je sekundarna amenoreja
Folikuli od 10mm na levom jajniku ,I na desnom su prisutni folikuli.
TSH 1,2
FSH 4,6
LH 3,3
ESTR 60,0
PRL 197,0
(nisu mi napisali jedinice)
Doktor mi je rekao da sacekam 6 meseci i da ,ako ne nastupi krvarenje do tad,ponovo uradimo hormonski status,pa da razgovaramo o terapiji hormonima...
Stvarno me opterecuje cela ova situacija, imam osecaj da sama blokiram ciklus( jer neprestano razmisljam o tome,a kao sto ste rekli,sve potice iz mozga)
Ne znam sta da radim dok cekam narednih 6 meseci...Da li postoje neke alternativne metode izazivanja ciklusa (pokusavam sa nekim cajevima ,mada nisam optimisticna ni sto se toga tice) ,a volela bih da na sve moguce nacine izbegnem terapiju hormonima...?
-Fizicki jesam aktivna i pod stresom za svaki ispitni rok

-Nemam partnera vec duzi period ,sto je dodatno opterecujuce za moje hormone:(
-Nemam probleme sa zdravljem osim sto mi se u maju ove godine prvi put javio herpes na kozi( ispiti,stres,pad imuniteta-kazu)
Da li imate neki savet za mene i kako Vam se cine ovi rezultati hormona?
Citala sam sve Vase komentare,ali ne uspevam da pronadjem neko resenje za moj problem..
Hvala unapred ,
Maja