10.07 imala sam prekid trudnoce indukcijom (bila sam u 4.mesecu trudnoce)
Da li mozete da mi kazete koliko vremena treba da prodje nakon ovog pobacaja pre nego sto bih smela imati sex. odnose?
(Sve je proteklo u najboljem redu i brzo se oporavljam)
Seksualni odnos nakon pobacaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Pokusacu da ti pomognem, mada nismo u istoj situaciji.
Abortus mi je izvrsen u relativno maloj trudnoci (6 nedelja). Moja doktorka mi je rekla da ne treba da imam seksualne odnose dok ne prestane krvarenje, koje je inace obavezno kao posledica intervencije.
Citala sam da treba izbegavati odnose do mesec dana posle intervencije, i kad sam to ispricala svojoj doktorki, rekla je da to nije pravilo, vec da se tako preporucuje zbog sigurnosti, da ne bi opet doslo do trudnoce (posto je apstinencija jedina sigurna kontracepcija).
Inace, trudnocu ne treba planirati 3-6 meseci posle intervencije.
Pozdrav i srecno!
Abortus mi je izvrsen u relativno maloj trudnoci (6 nedelja). Moja doktorka mi je rekla da ne treba da imam seksualne odnose dok ne prestane krvarenje, koje je inace obavezno kao posledica intervencije.
Citala sam da treba izbegavati odnose do mesec dana posle intervencije, i kad sam to ispricala svojoj doktorki, rekla je da to nije pravilo, vec da se tako preporucuje zbog sigurnosti, da ne bi opet doslo do trudnoce (posto je apstinencija jedina sigurna kontracepcija).
Inace, trudnocu ne treba planirati 3-6 meseci posle intervencije.
Pozdrav i srecno!
Seksualni odnos nakon pobacaja
Odnose treba izbjegavati sve dok traje krvarenje, a negdje, u nekom medicinskom clanku sam citala da se treba uzdrzavati od odnosa onoliko dana koliko je sedmica trajala trudnoca. Znaci, ako je trudnoca trajala 16 sedmica- 16 dana se treba uzdrzavati od odnosa. Nadam se da sam bar malo pomogla...