Seksualni odnos nakon pobacaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
VraNna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 9:16 pm

Post od VraNna »

10.07 imala sam prekid trudnoce indukcijom (bila sam u 4.mesecu trudnoce)
Da li mozete da mi kazete koliko vremena treba da prodje nakon ovog pobacaja pre nego sto bih smela imati sex. odnose?
(Sve je proteklo u najboljem redu i brzo se oporavljam)
natashar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 09, 2006 11:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od natashar »

Ne znam zasto se uopste pitas oko toga, sve je individualno, i mislim da je to bas ok. (sto se tako brzo oporavljas), svaka cast, ne treba da se prepustis proslosti, imas buducnost i radi na tome. Svaka cast!
frida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 1:25 pm

Post od frida »

Pokusacu da ti pomognem, mada nismo u istoj situaciji.
Abortus mi je izvrsen u relativno maloj trudnoci (6 nedelja). Moja doktorka mi je rekla da ne treba da imam seksualne odnose dok ne prestane krvarenje, koje je inace obavezno kao posledica intervencije.
Citala sam da treba izbegavati odnose do mesec dana posle intervencije, i kad sam to ispricala svojoj doktorki, rekla je da to nije pravilo, vec da se tako preporucuje zbog sigurnosti, da ne bi opet doslo do trudnoce (posto je apstinencija jedina sigurna kontracepcija).
Inace, trudnocu ne treba planirati 3-6 meseci posle intervencije.
Pozdrav i srecno!
radoznala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 11:30 am

Post od radoznala »

Odnose treba izbjegavati sve dok traje krvarenje, a negdje, u nekom medicinskom clanku sam citala da se treba uzdrzavati od odnosa onoliko dana koliko je sedmica trajala trudnoca. Znaci, ako je trudnoca trajala 16 sedmica- 16 dana se treba uzdrzavati od odnosa. Nadam se da sam bar malo pomogla...
VraNna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 9:16 pm

Post od VraNna »

Hvala vam svima!
Mene je zanimalo je li rizicno imati odnose odmah nakon prestanka krvarenj ili stvarno treba cekati mesec dana.
Odgovori