Seks u vreme menstruacije...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
neno@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 11:44 pm

Seks u vreme menstruacije...

Post od neno@ »

Jedno prosto pitanje. Moze li devojka da zatrudni ako se ima sex u toku menstruacije tj.3-4 dan menstruacije,i koje su verovatnoce da u toku menstrualnog ciklusa zatrudni?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

U principu za vreme menstruacije su neplodni dani. No sve zavisi kakvi su ciklusi, na koliko dana, da li su menstruacije redovne-neredovne. Zavisi individualno i od vremena kada se kod zene dogadja ovulacija (recimo ja sam otkrila da je to kod mene 10-11 dan, a ne 14-16, tako da s obzirom koliko spermatozoidi mogu da prezive, kod mene plodni dani pocinju jos za vreme menstruacije).Moguce je i da postoje dve jajne celije (sto je prava retkost) i da zbog toga dodje do oplodnje.
Dakle sanse su minimalne, ali ipak postoje.
Zbog higijene i mogucnosti infekcije bih ipak u ovom periodu preporucila kondom.
corakkk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 1:35 am

Post od corakkk »

Dea je po mom misljenju u pravu, mogucnost za trudnocu postoji. Dodala bih jos nesto, seks za vreme menstruacije se ne preporucuje jer je to jedan od mogucih razloga za dobijanje endometrioze o kojoj imas dosta u raznim temama na ovom sajtu, ali da ne citas, nije nista sto valja, pa pripazi. Istu sam operisala, pa opominjem gde god mogu, da bi je sto manje zena imalo.
Odgovori