Seks u vreme menstruacije...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Seks u vreme menstruacije...
Jedno prosto pitanje. Moze li devojka da zatrudni ako se ima sex u toku menstruacije tj.3-4 dan menstruacije,i koje su verovatnoce da u toku menstrualnog ciklusa zatrudni?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
U principu za vreme menstruacije su neplodni dani. No sve zavisi kakvi su ciklusi, na koliko dana, da li su menstruacije redovne-neredovne. Zavisi individualno i od vremena kada se kod zene dogadja ovulacija (recimo ja sam otkrila da je to kod mene 10-11 dan, a ne 14-16, tako da s obzirom koliko spermatozoidi mogu da prezive, kod mene plodni dani pocinju jos za vreme menstruacije).Moguce je i da postoje dve jajne celije (sto je prava retkost) i da zbog toga dodje do oplodnje.
Dakle sanse su minimalne, ali ipak postoje.
Zbog higijene i mogucnosti infekcije bih ipak u ovom periodu preporucila kondom.
Dakle sanse su minimalne, ali ipak postoje.
Zbog higijene i mogucnosti infekcije bih ipak u ovom periodu preporucila kondom.
Dea je po mom misljenju u pravu, mogucnost za trudnocu postoji. Dodala bih jos nesto, seks za vreme menstruacije se ne preporucuje jer je to jedan od mogucih razloga za dobijanje endometrioze o kojoj imas dosta u raznim temama na ovom sajtu, ali da ne citas, nije nista sto valja, pa pripazi. Istu sam operisala, pa opominjem gde god mogu, da bi je sto manje zena imalo.