Sekret, neopisiv svrab, bolni odnosi, MOZAIK

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
Sarah Key
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 10:38 am

Sekret, neopisiv svrab, bolni odnosi, MOZAIK

Post od Sarah Key »

Nakon odnosa sa deckom (posle duze apstinencije) pojavio mi se sekret, a nekoliko dana posle toga i neopisiv svrab. Sekret je najpre bio providan kao voda (tacno sam osetila kad iscuri), a nakon toga je postao beo, ponekad sa vrlo malim gromuljicama. Ovaj problem imam vec 2 nedelje, za 2 dana imam zakazan pregled kod ginekologa, ali svakako bih volela da cujem sta mislite da moze biti uzrok sekretu i svrabu.

Da napomenem da je odnos bio izuzetno bolan, osetila sam jako zariste, kao da mi je upaljena vagina. Ne znam da li je to zato sto vec godinama imam mozaik.

Pre 2 meseca u Narodnom Frontu radila sam Papanikolau, kolposkopiju i biopsiju zbog mozaika. Dr. Perisic je nakon pregleda popunio neki obrazac gde je stiklirao sledece:
- Vaginalna flora: koilociti
- Papanikolau II grupa (BCC - benigne reaktivne i reparatorne promene): inflamacija, reparatorne celijske promene

Nalaz biopsije:
- makroskopski opis c/r: dva isecka tkiva precnika do 10 mm
- patohistoloski nalaz: Cervicitis chronica. Hyperkeratosis epithelii squamosi cervicis uteri. Koilocytosis epithelii squamosi cervicis uteri.

Doktor mi je predlozio da ponovimo kolposkopiju 3 meseca nakon poslednje (sto ce biti krajem ovog meseca) i rekao je da ce verovatno morati da skine mozaik laserom jer je prekrio ceo grlic.

Molim za misljenje doktora.
Naravno, mogu se ukljuciti i oni koji su imali iste probleme.

Hvala unapred na odgovorima.
Korisnikov avatar
Sarah Key
Novi član
Novi član

Re: Sekret, neopisiv svrab, bolni odnosi, MOZAIK

Post od Sarah Key »

Zaboravila sam da napomenem da imam 27 godina, nisam radjala, imala sam kiretazu pre 7 godina.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ne znam da li si za pocetak isla lekaru, to ti je prvi korak, ja imam svrab, isla sam kod gin.i ispostavila se grupa vag.sekreta 2, koristila sm kansen, medjutim, opet svrab, koristila sam vaginalete, opet svrab, znaci, nisu gljivice, nije sekret.Polazim sada od toga da nije alergija na omeksivac....Javi sta je bilo, neophodno je uraditi bris vaginalni, cervikalni, ja cu uskoro raditi cervikalni, urinokulturu, mozda je bajterija neka....
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
Sarah Key
Novi član
Novi član

Post od Sarah Key »

Bris mi je III grupa sa dosta leukocita, ali ispostavilo se da decko ima ureaplazmu, pa doktor mi je prepisao neke silne antibiotike i vaginalete Neo Penotran Forte. Kada zavrsim sa terapijom, provericu ponovo stepen cistoce vaginalnog sekreta i odradicu bris na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, pa videcemo da li je terapija urodila plodom.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

E, pa dobro, vazno je da si utvrdila sta je...I, da si se obratila lekaru, nadam se da ce sve biti ok.

Pozdrav!!!

Slika
Korisnikov avatar
Sarah Key
Novi član
Novi član

Post od Sarah Key »

Jesi li ti odradila analize?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Jesam, meni je grupa 2, idealna, i dalje imam svrab, i pet moram da ispitujem...

Slika
Odgovori