savet u vezi potrebnih analiza,moguca kandida
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
savet u vezi potrebnih analiza,moguca kandida
U martu sam imala upalu sinusa.Primila sam 21 injekciju.Vec posle 15. injekcije sam primetila bele fleke po jeziku i pojacan sekret.Znala sam za mogucnost gljivica ali moja mama,koja je medicinska sestra,me ubedila da izmisljam.Na zadnjem pregledu kod ORL doktor je gledao grlo i rekao da je sve u redu a ja nisam pitala za beo jezik.Pre 2 dana sam otisla kod ginekologa na redovni pregled.Pri uzimanju papa testa sam krvarila i jako je bolelo.Doktorica je rekla da imam jaku upalu rodnice i dala mi je vaginalete.Sekret mi je jak ali to je jedini simptom koji imam.Nalazi ce biti gotovi za 7 dana.Problem je sto sam 2 dana posle injekcija izvadila zub i rana se odmah upalila.Proslo je vec 30 dana a jos uvek se nije zatvorila.Da li je problem sto sam sa mogucom gljivicnom infekcijom u ustima imala i otvorenu ranu?MOze li se kandida preneti u krv preko rane?Kakve nalaze da radim i za vaginalnu i za oralnu infekciju?Treba li da radim i nesto za krv?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
vrlo jednostavno!
krvnu sliku!
uradi bris grla i jezika!
i kod gonekologa proveri sekret i uradi PAPA...mada prosto je nemoguce da odesh kod ginekologa a da se to ne odradi...
krvnu sliku!
uradi bris grla i jezika!
i kod gonekologa proveri sekret i uradi PAPA...mada prosto je nemoguce da odesh kod ginekologa a da se to ne odradi...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
imash gomilu postova i chlanaka o kandidi ovde na forumu, kucaj kandida u search i nacicesh sve da ne kucamo sto hiljada puta!persica78 napisao:Uradila sam papa test i sekret ali nalazi jos nisu gotovi.Ono sto mene zanima je da li se moze gljivica preneti u krv preko rane? Da li je to uopste moguce?I gdje sve moze biti kandida?Znam za usta,vaginalnu i crevnu infekciju,ali ima li jos nesto?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 12:29 am
Kandida se siri kao luda, sigurno ako je imas u stima imas je i u toj rani dakle imas je i u krvi, stvarno ima mnogo dobrih saveta ovde na forumu, u vezi kandide, ishrana i ostalo... ona je bas zeznuta, meni se u trudnoci 2 puta vratila prokletinja... izbaci slatko i pojacaj imunitiet i vidi sa doktorima...
ma izbacila sam slatko,hleb i tako ne jedem.Problem je sto sam nasla na nekom sajtu o kandidi spomenuto kako moze napasti i unutrasnje organe ,obicno preko ranica u ustima a tad ide na srce,mozak itd.jos kad sam procitala da 75% ljudi umre,zamisli kakva me panika uhvatila.U sistemu sam porodicne medicine i ne mogu promeniti doktora a on je prilicno nezainteresovan.Mogu traziti upute za sve sto hocu ali moram znati sta mi treba.Znam za briseve i stolicu ali kako utvrditi ako je ima i na nekom gadnijem mjestu?Trenutno mi vaginalna,oralna i crevna infekcija zvuce sasvim pozeljno u odnosu na alternativu.Sta dalje?
Ono sto sam ja nasla na netu je da tu sistemsku uglavnom dobijaju ljudi sa jako slabim imunitetom,rak,AIDS,dijabetes.Ali spomenuse da se moze preko ranica preneti u krv i tako krece.Prilicno je nejasno pa ne znam da li svi mogu dobiti preko ranica ili samo oni sa slabim imunitetom.Znam da ide na srce,mozak,pluca i izaziva hronicne bolesti vitalnih organa.Pise da se umire u slucaju da lekovi ne pomognu.
Probala sam i kod interniste na privatnoj klinici ali on izgleda nema pojma da postoji mogucnost prenosa na vitalne organe.Kaze da su vaginalna i oralna kandidijaza ceste i da nemam o cemu da brinem.A nadala sam se da ce me poslati na analize barem da bi zaradio jer moram sve platiti al nista.
Postoji li specijalista za gljivicna oboljenja?
Probala sam i kod interniste na privatnoj klinici ali on izgleda nema pojma da postoji mogucnost prenosa na vitalne organe.Kaze da su vaginalna i oralna kandidijaza ceste i da nemam o cemu da brinem.A nadala sam se da ce me poslati na analize barem da bi zaradio jer moram sve platiti al nista.
Postoji li specijalista za gljivicna oboljenja?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 12:29 am
U maju idem u Bg pa cu svratiti na VMA.Dosad su to jedini doktori koji su uvek maximalno profesionalno odradili svoj posao,bez obzira zasto sam dolazila.A ako neko radi analize za gljivice,to su verovatno oni.Ako vec placam,onda cu platiti nekom ko zna sta radi.
Tana,sta uzimas za kandidu?Ja sam dobila rojazol vaginalete za koje niko nikad nije cuo.U prospektu pise da su izuzetno efikasne u lecenju kandide a nema nikakvih nezeljenih efekata osim lokalne iritacije.Moja doktorica bas i nije ljubitelj lekova.Zbog toga i idem kod nje.Kandidu sam i dobila zato sto je doktore mrzilo da se potrude pa su me samo kljukali lekovima.
Tana,sta uzimas za kandidu?Ja sam dobila rojazol vaginalete za koje niko nikad nije cuo.U prospektu pise da su izuzetno efikasne u lecenju kandide a nema nikakvih nezeljenih efekata osim lokalne iritacije.Moja doktorica bas i nije ljubitelj lekova.Zbog toga i idem kod nje.Kandidu sam i dobila zato sto je doktore mrzilo da se potrude pa su me samo kljukali lekovima.
Danas sam bila kod 2 doktora,moja mama je medicinska sestra i svi su mi rekli isto:da nema potrebe da brinem jer se kandide lako resiti.Cak mi je jedan doktor rekao da ce se povuci sama od sebe i nema potrebe da se lecim.Sve sto sam procitala na netu kaze isto,da se kandida uvek vraca.Da li je moguce da doktori bas tako malo znaju?Pa nije to nesto sto se pojavilo pre godinu dana!
Ja sam imala kandidu par puta do sada...
POkusala sam sa cenasten vaginaletama, pa sa nistatyn,...
Ali najiskrenije, najvise mi je pomogao savet moje dr da se ispiram i parim sa cajem od zalfije... posle tretmana zalfijom od oko nedelju dana, meni se kandida vise nije vratila
a posle prvog ispiranja zalfijom odmah osetis olaksanje... nema peckanja, svraba i iritiacije 
mozda da i ovo probas? Sasvim je prirodno, i ne moze da skodi
Znam par zena koje su me poslusale i isto su prezadovoljne
POkusala sam sa cenasten vaginaletama, pa sa nistatyn,...
Ali najiskrenije, najvise mi je pomogao savet moje dr da se ispiram i parim sa cajem od zalfije... posle tretmana zalfijom od oko nedelju dana, meni se kandida vise nije vratila

mozda da i ovo probas? Sasvim je prirodno, i ne moze da skodi

Znam par zena koje su me poslusale i isto su prezadovoljne