Savet !!! Seksualni odnosi !!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Savet !!! Seksualni odnosi !!!
E ovako, ako sam imao sex bez kondoma, a devojci je bio treci dan po zavrsetku ciklusa i pritom sam ejakulirao napolju, koje su sanse da ona zatrudni !!!
Unapred zahvalan
Unapred zahvalan
Postoji razlog zasto se metoda prekinutog snosaja smatra nesigurnom kontracepcijom, a taj razlog je da i predsemena tecnost koja se luci tokom odnosa moze da oplodi jer sadrzi spermatozoide.
Naravno, samo apstinencija pruza 100% zastitu od trudnoce. Sve metode kontracepcije samo smanjuju sansu zaceca, a ne eliminisu je. A da li ce neko izabrati metodu koja tu sansu smanjuje mnogo, kao kondom, ili u manjoj meri, kao prekinut snosaj, to je licna stvar svakog pojedinca i spremnosti zena da rizikuju trudnocu i sve njene posledice.
Naravno, samo apstinencija pruza 100% zastitu od trudnoce. Sve metode kontracepcije samo smanjuju sansu zaceca, a ne eliminisu je. A da li ce neko izabrati metodu koja tu sansu smanjuje mnogo, kao kondom, ili u manjoj meri, kao prekinut snosaj, to je licna stvar svakog pojedinca i spremnosti zena da rizikuju trudnocu i sve njene posledice.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mozda ne bi bilo loshe da nauchish par stvari!
Ciklus pochinje prvog dana kada devojak dobije mentrualno krvarenje i traje sve do sledeceg krvarenja, znachi jedan mentrulalni ciklus straje od 28 do 35 dana, s tim da je od 12tog do 14tog ili 14tog do 16tog dana ciklusa, znachi negde na polovini ciklusa period ovulacije, sazrevanja jajne cellieje i njegovog oslobadjanja i tada u tom periodu je upravo i oplodnaj tj zachece najvishe moguce.
S tim da zenske osobe do svoje 25te godine mogu da imaju poremecaj ciklusa u vidu neredovnog dobijanja, ne uvek isti broj dana u ciklusu, izostanak menstruacije...dok se hormonchici ne srede.
Sto kaze moja prijateljica ginekolog, dok je devojka mlada i sa neredovnim ciklusom postoji shansa da zatrudnish bilo kad, poshto kada ce biti ovulacija je visoko individualno kao i sam broj dana u jednom ciklusu, tako da ne moze s ebiti sigurno nikada praktichno, zato se i preporuchuje redovna i stalna upotreba prezervativa
A sad ti srachunaj i eto reshenja! I pamet u glavu!
Ciklus pochinje prvog dana kada devojak dobije mentrualno krvarenje i traje sve do sledeceg krvarenja, znachi jedan mentrulalni ciklus straje od 28 do 35 dana, s tim da je od 12tog do 14tog ili 14tog do 16tog dana ciklusa, znachi negde na polovini ciklusa period ovulacije, sazrevanja jajne cellieje i njegovog oslobadjanja i tada u tom periodu je upravo i oplodnaj tj zachece najvishe moguce.
S tim da zenske osobe do svoje 25te godine mogu da imaju poremecaj ciklusa u vidu neredovnog dobijanja, ne uvek isti broj dana u ciklusu, izostanak menstruacije...dok se hormonchici ne srede.
Sto kaze moja prijateljica ginekolog, dok je devojka mlada i sa neredovnim ciklusom postoji shansa da zatrudnish bilo kad, poshto kada ce biti ovulacija je visoko individualno kao i sam broj dana u jednom ciklusu, tako da ne moze s ebiti sigurno nikada praktichno, zato se i preporuchuje redovna i stalna upotreba prezervativa
A sad ti srachunaj i eto reshenja! I pamet u glavu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
-
- Stalni član
-
- Stalni član
Sada mi je jasnije kako sam ja zatrudnela sedmog dana menstrualnog ciklusa.donka napisao:I jos da dopunim Tamaru, spermatozoidi mogu da opstanu u vagini cak 6-7 dana, tako da ako devojka nije bila plodna u vreme seksualnog odnosa, ako do ovulacije dodje u narednoj nedelji ona opet moze da zatrudni.
I racunanje plodnih dana se smatra nesigurnom metodom kontracepcije.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 1:13 am
Evo ovako,ima jedan problem,spavala sam veceras sa deckom,prvo smo neko vreme bez kondoma a onda je stavio kondom,zanima me da li postoji sansa da sam trudna,zadnju menstruaciju sam imala 5 novembra i trajala je do 9 novembra,inace dobijam na 29 dana,ovo bi trebalo da su neplodni dani....ali nisam sigurna... i da li da ujutru popijem postinor 2,bilo kakva pomoc je dobro dosla...Hvala unapred...