Savet !!! Seksualni odnosi !!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Uros 363
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2008 1:03 am

Savet !!! Seksualni odnosi !!!

Post od Uros 363 »

E ovako, ako sam imao sex bez kondoma, a devojci je bio treci dan po zavrsetku ciklusa i pritom sam ejakulirao napolju, koje su sanse da ona zatrudni !!!
Unapred zahvalan
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Sansa postoji, ali tesko da je neko ovde moze matematicki izraziti. Nije velika, a sad kolika je tacno, ne znam. Zasto devojka ne popije pilulu za dan posle i budete mirni? Posto je kasno da pitam zasto niste lepo koristili zastitu umesto da se sad nervirate oboje....
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Treći dan po završetku ciklusa je stvarno rizičan,ali nadaj se da tvoji spermatozoidi nisu specijalci,pa ako i ima koji to nije verovatno dovoljno za olodnju jer ih treba više miliona.Sledeći put pamet (čitaj kondom) u glavu(tj.na glavu).
Uros 363
Novi član
Novi član

Post od Uros 363 »

Ejakulcija isvrsena van i to par minuta bre, mislim postoje te price o plodnim i neplodnim danima pa zato i pitam !!!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Postoji razlog zasto se metoda prekinutog snosaja smatra nesigurnom kontracepcijom, a taj razlog je da i predsemena tecnost koja se luci tokom odnosa moze da oplodi jer sadrzi spermatozoide.

Naravno, samo apstinencija pruza 100% zastitu od trudnoce. Sve metode kontracepcije samo smanjuju sansu zaceca, a ne eliminisu je. A da li ce neko izabrati metodu koja tu sansu smanjuje mnogo, kao kondom, ili u manjoj meri, kao prekinut snosaj, to je licna stvar svakog pojedinca i spremnosti zena da rizikuju trudnocu i sve njene posledice.
Uros 363
Novi član
Novi član

Post od Uros 363 »

Uzdao sam se u plodne i neplodne dane , posto ne znam koliko je jajna celija funkcionalna tek 3 dana po zavrsetku ciklusa !!!
Hvala na obrazlozenju
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Mozda ne bi bilo loshe da nauchish par stvari!

Ciklus pochinje prvog dana kada devojak dobije mentrualno krvarenje i traje sve do sledeceg krvarenja, znachi jedan mentrulalni ciklus straje od 28 do 35 dana, s tim da je od 12tog do 14tog ili 14tog do 16tog dana ciklusa, znachi negde na polovini ciklusa period ovulacije, sazrevanja jajne cellieje i njegovog oslobadjanja i tada u tom periodu je upravo i oplodnaj tj zachece najvishe moguce.
S tim da zenske osobe do svoje 25te godine mogu da imaju poremecaj ciklusa u vidu neredovnog dobijanja, ne uvek isti broj dana u ciklusu, izostanak menstruacije...dok se hormonchici ne srede.
Sto kaze moja prijateljica ginekolog, dok je devojka mlada i sa neredovnim ciklusom postoji shansa da zatrudnish bilo kad, poshto kada ce biti ovulacija je visoko individualno kao i sam broj dana u jednom ciklusu, tako da ne moze s ebiti sigurno nikada praktichno, zato se i preporuchuje redovna i stalna upotreba prezervativa

A sad ti srachunaj i eto reshenja! I pamet u glavu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

I jos da dopunim Tamaru, spermatozoidi mogu da opstanu u vagini cak 6-7 dana, tako da ako devojka nije bila plodna u vreme seksualnog odnosa, ako do ovulacije dodje u narednoj nedelji ona opet moze da zatrudni.

I racunanje plodnih dana se smatra nesigurnom metodom kontracepcije.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Tako je, ja se koncentrisala na zenski deo svega :) ehhe nisam objektivna :)

Nadam se da ce neshto nekome biti jasnij p osle ovoga....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Uros 363
Novi član
Novi član

Post od Uros 363 »

Pa meni dino sto je jasije posle svega ovoga je da cu mozda postati cale !!!
Hvala na obrazlozenju i savetima !!!
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am

Post od zuta-bubamara »

Ja sam zatrudnela sedmog dana od menstruacije sa ejakulacijom spolja.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Oslanjanje na neplodne dane je nesigurno. Ja imam redovne mestruacije na 28 dana, ali sam zatrudnela sedmog dana koji ne bi trebalo da je plodan.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

donka napisao:I jos da dopunim Tamaru, spermatozoidi mogu da opstanu u vagini cak 6-7 dana, tako da ako devojka nije bila plodna u vreme seksualnog odnosa, ako do ovulacije dodje u narednoj nedelji ona opet moze da zatrudni.

I racunanje plodnih dana se smatra nesigurnom metodom kontracepcije.
Sada mi je jasnije kako sam ja zatrudnela sedmog dana menstrualnog ciklusa.
Uros 363
Novi član
Novi član

Post od Uros 363 »

Ovo mi nije trebalo !!!
MalenicaBgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 1:13 am

Post od MalenicaBgd »

Evo ovako,ima jedan problem,spavala sam veceras sa deckom,prvo smo neko vreme bez kondoma a onda je stavio kondom,zanima me da li postoji sansa da sam trudna,zadnju menstruaciju sam imala 5 novembra i trajala je do 9 novembra,inace dobijam na 29 dana,ovo bi trebalo da su neplodni dani....ali nisam sigurna... i da li da ujutru popijem postinor 2,bilo kakva pomoc je dobro dosla...Hvala unapred...
Odgovori