Savet-posle amniocenteza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Savet-posle amniocenteza

Post od suncica01 »

Imam jednu nedoumicu. Radila sam amniocentezu pre 4 dana i dobila sam da pijem antibiotik 10 dana, ginipral pola tabletice i 2x1 bensedin do kontrole. sad mi nije jsno koliko dugo smem da pijem bensedin jer ja imam zakazanu kontrolu kod mog dr tek za 2 nedelje. mislim da nije bas dobro da pijem bensedin tako dugo. inace imala sam blage kontrakcije prvi,drugi i treci dan posle amnio i danas,cetvrti dan, imala sam blage kntrakcije 4-5 puta. 3 dana sam strogo mirovala a danas takodje lezim ali ne bas toliko kao prva 3 dana.
da li neko ima neki savet vezan za bensedin koji mi je prepisan?
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Re: Savet-posle amniocenteza

Post od Eliza »

Suncice,

ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali ako bi mogla da napises par reci o tome kad u kojoj nedelji i kako si zakazala amniocentezu, jesi li isla drzavno? Mene to isto ceka.

Hvala unapred na odgovoru!
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od suncica01 »

ja sam radila amnio u novom sadu u decijoj bolnici. ne znam odakle si ti al kod nas nazoves telefonom i prvo zakazes razgovor kod geneticara,poneses nalaz expertnog uz i dabl test i onda ti geneticar preporuci amnio ako je potrebno i zakazes je odmah tu kod njih. meni su hteli da rade odmah taj dan al ja nisam mogla pa sam zakazala 2 dana kasnije. uglavnom kazu ti da nazoves kad uradis expertni sto je neka 12 ned. i onda ti zakazu kod geneticara izmedju 16-18 nedelje. nadam se da sam bar malo pomogla.
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Post od Eliza »

Suncice,

puno si pomogla, hvala jos jednom!
Odgovori