SAVET POMOC

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
soleares
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:49 am

SAVET POMOC

Post od soleares »

Devojka ima probleme sa infekcijama, pece je kad mokri. Na testu nemamo ni hlamidiju, ni microplazmu ni ureaplazmu. Vaginalni bris joj je bio cist,kao i urinokultura. Ja jos nisam radio bris uretre, ali i ja imam blage tegobe, a imam i visak leukocita u urinu. Ona mi je inace PRVA DEVOJKA, pa pitam da li ja treba da radim bris uretre, i da li to boli? Da li je moguce da je u pitanju pesak u bubregu, neka unutrasnja povreda, jer joj se infekcije stalno vracaju posle odnosa, i to brzo? Da li je moguce da ja imam neke bakterije na koje je ona osetljiva, iako pre nisam imao seksualne kontakte? Da LI SU to simptomi onog bakterijskog vaginitisa ili slicno? Da li treba da ide na PAPA test? Hvala unapred.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

a. treba da uradi cervikalni bris, ako je radila samo vaginalni.
b. treba da uradi PAPA
c. pa, ako postoji neka anomalija sa PAPA testom, da uradi bris na HPV.
d. treba da uradi kolposkopiju
e. ne znam kakav ste metod koristili za analize na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, ali ti testovi znaju nekad da daju lazno negativne rezultate. treba da uradite PCR metodu (ima u hexalabu, i sigurno u konzilijumu).

sve u svemu, neka devojka nadje nekog ozbiljnog ginekologa, pa nek uradi sve analize, a ti mozes i da odes kod lekara opste prakse, da uradis analize krvi. ako postoji neka upala, to ce se videti. pa posle vidi, kako devojka prodje kod ginekologa, pa idi po potrebi kod urologa, ili dermatovenerologa. nemoj raditi analize koje ti doktor ne trazi, bespotrebno je.
Odgovori