Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
radila sam testove na klamidiju ,mikoplazme i ureaplazme i cervikalni bris ..i sve je u redu sem sto na nalazu za cervikalni bris pise saprofitna flora ..negde na netu sam nasla da to znaci da je sve u redu..
inace imam trecu grupu i ginekolog mi kaze da je videla puno leukocita..
sta dalje treba da radim ? posto ce mi ona verovatno ako po obicaju reci da je sve u redu samnom a imam neki belicast sekret bez mirisa ..mislila sam da je kandida i bas mi smeta ..pre nego sto treba da dobijem ima ga vise i bas je fuj
inace imam i malu ranicu na grlicu materice ..papa je druga grupa ..
Nalaz saprofitne flore uz pojačan sekret i leukocite (koji koliko znam ukazuju na upalu) znači da su ti se prenamnožile bakterije koje su normalno u vagini...ne znam da li si radila vaginalni bris, ako nisi uradi ga. Ako i to bude u redu možeš pokušati da staviš kantarion vaginalete (one su prirodni antiseptik) ili možda Lactovag (moguće je da smanjena količina laktobacila utiče na to da se namnože ostale bakterije).
Ako ti je rezultat 'vaginalnog brisa' 3. grupa sa gomilom leukocita onda nisi radila vaginalni bris nego grupu vaginalnog sekreta.
Vaginalni bris se radi slično kao i cervikalni, uzme se uzorak iz vagine, pošalje u laboratoriju i rezultat čeka par dana, dobije se precizan izveštaj šta su tačno našli od bakterija i na šta su osetljive.
radjen mi je i vaginalni bris i tu je sve u redu i rekla mi je danas doktorka kao da ne mogu da se utvrde koje su to tacno bakterije...nego da tamo ima odprilike 30-ak bakterija koje su stalno tu pa su se malo namnozile.
i rekla mi je da zbog toga i ranice stavljam kantarion vaginalete nekoliko meseci. 10 svaki dan a posle svaki drugi treci dan...ne znam koliko to moze da mi pomogne?
itrazila sam joj neke anti bebi pilule da mi prepise dala mi je mercilon jel ima neko iskustvo sa tim? kaze da ima bas malo hormona...nesto kao logest...i rekla mi je da mogu da ih pijem dugo koliko hocu
ona mi je rekla da je radjen i vaginalni bris i bas sam je pitala da li mogu da se utvrde acno koje su to bakterije ona je rekla da su to bakterije koje tamo "normalno zive"...a sto se tice kantariona sta vi mislite o tome?
cula sam za neke vaginalete sto bas sluze zato kad dodje do tog disbalansa flore...ali ne mogu da se setim kako se zovu..da li neko mozda zna kako se zovu?