Samo price ili???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Evanescence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 12:13 am

Samo price ili???

Post od Evanescence »

Od nekoga sam cula da je je najlakse zatrudniti tokom ciklusa,ili dan poslije ciklusa...Da li je to tacno???Hmm,,, :roll: :roll:
anapet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 4:01 pm

Post od anapet »

tacno je da postoji mogucnost da se zatrudni u tom periodu ali da se tada najlekse zatrudni.... naravno da nije tacno...
Andzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Samo price ili???

Post od Andzi »

Evanescence napisao:Od nekoga sam cula da je je najlakse zatrudniti tokom ciklusa,ili dan poslije ciklusa...Da li je to tacno???Hmm,,, :roll: :roll:
Ja prvi put o tome cujem da se moze zatrudneti za vreme ciklusa.Moracu da probam i to,jer ovako nisam mogla.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Aj malo edukacije, mada je ima previse samo je potrebno pozabaviti se pretragama... :roll:
Svaka zena (skoro) u svom ciklusu ima period ovulacije,
Ovulacija-oslobađanje jajne ćelije iz jajnika,nastaje kod većine žena sredinom menstruacionog ciklusa. To znači da se kod žena kod kojih menstruacioni ciklus iznosi 28 dana ovulacija dešava oko 14. dana ciklusa. Mnoge devojke ne dobijaju menstruaciju na 28. dana U tom slučaju gotovo je nemoguće tačno odrediti dan kada se dešava ovulacija.

Za određivanje perioda plodnih dana potrebno je da devojka poznaje dužinu svojih menstruacionih ciklusa u poslednjih godinu dana, a najmanje 6 meseci!!!

Prvi plodni dan određuje se tako što se od najkraćeg ciklusa u posmatranom periodu oduzme 20 dana.

Poslednji plodni dan određuje se tako što se od najdužeg ciklusa oduzme 10 dana.

NPR.

Ako je dužina menstrualnog ciklusa kod neke devojke 26-34 dana plodni dani su od šestog do dvadesetčetvrtog dana počevši od prvog dana menstruacije.

26-20 = 6

34-10 = 24

Ipak, začeće, odnosno oplodnja ne može da se dogodi pri svakom polnom odnosu. Oplodnja nastaje samo kada se u menstruacionom ciklusu žene,pod uticajem hormona,događa ovulacija.Tada se jajna ćelija oslobađa iz jajnika i spremna je da se na svom putu do materice sjedini sa spermatozoidom. To su tzv. PLODNI DANI!!!
Zena ponekada sama oseti ovulaciju npr. slabi bolovi u donjem trbuhu, malo kravarenja itd itd. Dakle trebalo bi poznavati svoje telo.
A to da je NAJLAKSE??!! ostati tada ... :o
, to je nauka ljudi moji....
žilijen sorel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 4:19 pm

Post od žilijen sorel »

moja prva (za sada jedina), neplanirana trudnoća se desila upravo za vreme ciklusa. :-?
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

ne spori niko da moze da se desi i za vreme ciklusa, ali definitivno je stvar ovulacije, dakle nemozes zatrudneti ako nemas ovulaciju...
t.b.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 4:56 pm

Post od t.b. »

Pa ima slucajeva da su `plivaci` mnogo zilavi i pokretni,zabelezeno je da ostaju pokretni cak i do sedam dana(naravno,vrlo retki slucajevi),to je taman dosta da docekaju ovulaciju.
t.b.
mecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 6:54 pm

Post od mecka »

pa i ja sam pokusavala tako da zatrunim ali nista tako da ta mogucnost je neizvodliva.ali samo napred trudnoca ide kad najmanje ocekujes lepi pozdrav od Sandre iz makedonije. :lol:
Odgovori