Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Menstruacija mi kasni 24 dana!!! Spavala sam sa deckom samo tri puta i sigurni smo da nije svrsio. Medjutim imala sam odredjeni ojed na vagini, tacnije iznutra, manifestovao se kao peckanje. Trajalo je dva dana kada mi je vec kasnila menstruacija oko sest dana. Pila sam antibiotike ta dva dana i svrab je prestao. Da li je moguce da je ta infekcija uzrok kasnjennja moje menstruacije, napominjem da mi menstruacija nije redovna uvek mi kasni oko 4 ili 5 dana, jednom mi je kasnila i 15. Moje pitanje je da li je moguce da sam trudna i isto, kada se javlja mucnina i povracanje kod trudne devojke, sobzirom da mi kasni 24 dana i da sam trudna da li bih vec povracala... Ljudi ocajna sam pomagajte...
To što nije svršio u tebi nije nikakav garant da nisi trudna. Prvo nam reci, kakav si to ojed imala i da li si bila kod ginekologa ( mada sam stekla zaključak da si na svoju ruku uzimala antibiotike). Najbolje bi bilo da odeš do lekara i zbog ojeda i zbog sumnje na trudnoću, jer mi se čini da ne bi bila željena, pa je bolje da to saznaš na vreme!!! Pozdrav
Najbolje bi bilo da izvadis krv i vidis koliki je nivo beta-HCG(hormon placente) ako je veci od 5 to znaci da si TRUDNA.Mozes da uradis u nekoj od privatnih labaratorija u tvom gradu.
Ne bih da te plasim, ali mucnina nije obavezni pratilac trudnoce. Posto ti kasni toliko dugo, obavezno idi kod ginekologa! Ako ne, onda kupi njjeftiniji test, ako si trudna, pokazace svakako pravi rezultat (posle 24 dana su sasvim sigurni). Sve najbolje!
Uradi test iz krvi pouzdaniji je. Mada posle 24dana moze da se vidi i na kolor dopleru. u svakom slucaju idi kod lekara. Sto se tice simptoma individualno je, nista pouzdano!
Najjednostavnije i najbrze i najjeftiniije...uradite test na trudnocu...tacan je u 95-97 % slucajeva. Ako je pozitivan...otidjite lijecniku, ovisno sta zelite sa trudnocom.
Da li je menstruacija dobijena na vreme (tacno u dan) i prilicno obilno (kao i uvek) krvarenje pouzdan znak da osoba NIJE trudna? I do koliko nedelja bese moze da se radi prekid trudnoce?