ROMBOIDNA RANICA NA GRLIĆU I DISKORIOZA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

ROMBOIDNA RANICA NA GRLIĆU I DISKORIOZA

Post od kzoja »

Prevashodno pitanje za DROBGYN

Poštovani,

imam 34 godine, iza sebe dve uredne trudnoće (1993 i 1998), stim što sam u prvoj ima imlataciju posteljice prvog stepena, ali bez posledica.
Što se tiče ostalih oboljenja, imam Hašimoto, i pre tri godine mi je izvađena žučna kesa.

Ginekoloških intervencija nisam imala do sada, osim redovnih pregleda.
Još pre više godina (nakon drugog porođaja) na pregledu su mi ustanovili ranicu na grliću, romboidnu. Nisu mi sugerisali ništa po tom pitanju da radim sem redovnog pregleda. Na poslednjem pregledu su mi dodali da imam diskoriozu, mislim da se tako kaže, i cističan desni jajnik

Nalazi PAP e i brisa su uvek bili uredni
UZ pregled uredan

Mene zanima, da li je normalno ništa ne preduzimati po pitanju ranice, već čekati da se nešto dogodi pa tek onda.

Ako ne, da li neko ima slični problem i neki predlog za rešenje.

Unapred hvala :D
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Kzoja
Niste napisali koji je rezultat PAP testa 2-3 itd.?
Izraz "romboidna ranica" je laički ništa ne znači stručno!
Umesto slobodne interpretacije rezultata trebate da prepišete izveštaj iz koga bi se eventualno moglo nešto zaključiti i vama dati savet.
Moguće da tzv. ranica ustvari od porođajnog rascepa grlića materice koji nije ušiven tzv. ektropio.

Pozdrav DrPeđaDj
kzoja
Aktivan član
Aktivan član

Post od kzoja »

Poštovani,

bila sam na odmoru pa nisam na vreme videla vašu poruku. Na žalost u izveštaju ne piše ništa sem diskorioze. Usmeno mi je rečeno da imam ranicu na grliću i to u vidu ogoljenih krvnih sudova, a zbog "bogate" flore ne postoji mogućnost da ta ranica sama zaraste, tj da se sluzokoža regeneriše. Na moje pitanje šta dalje, dobila sam samo odgovor redovna kontrola. Pošto nisam totalni laik, jako dobro znam šta sve može iz te ranice proizaći, a nisam ni tip koji bi sam primenio terapiju bilo koje vrste.
Jednostavno mislim da je glupo sedeti i čekati da se nešto dogodi.

Što se rezultata PAP tiče uvek je do sada bio 2, s tim što mi je jednom prilikom dr rekla kako ima "primesa atipičnih ćelija" pa mi je na licu mesta radila kolposkopiju i na kraju utvrdila da je sve ok.

Znači mene zaista samo zanima da li neko može da mi predloži neku preventivu ili možda pretrage koje bi (osim PAP) bilo dobro uraditi kako bi se pristupilo lečenju.

Još jedna molba, ako neko može da mi preporuči dobrog ginekologa na teritoriji Beograda, bila bih jako zahvalna.

Unapred hvala i veliki pozdrav :D
kzoja
Aktivan član
Aktivan član

Post od kzoja »

Poštovani,

bila sam na odmoru pa nisam na vreme videla vašu poruku. Na žalost u izveštaju ne piše ništa sem diskorioze. Usmeno mi je rečeno da imam ranicu na grliću i to u vidu ogoljenih krvnih sudova, a zbog "bogate" flore ne postoji mogućnost da ta ranica sama zaraste, tj da se sluzokoža regeneriše. Na moje pitanje šta dalje, dobila sam samo odgovor redovna kontrola. Pošto nisam totalni laik, jako dobro znam šta sve može iz te ranice proizaći, a nisam ni tip koji bi sam primenio terapiju bilo koje vrste.
Jednostavno mislim da je glupo sedeti i čekati da se nešto dogodi.

Što se rezultata PAP tiče uvek je do sada bio 2, s tim što mi je jednom prilikom dr rekla kako ima "primesa atipičnih ćelija" pa mi je na licu mesta radila kolposkopiju i na kraju utvrdila da je sve ok.

Znači mene zaista samo zanima da li neko može da mi predloži neku preventivu ili možda pretrage koje bi (osim PAP) bilo dobro uraditi kako bi se pristupilo lečenju.

Još jedna molba, ako neko može da mi preporuči dobrog ginekologa na teritoriji Beograda, bila bih jako zahvalna.

Unapred hvala i veliki pozdrav :D
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Marija M. »

I ja imam prtoblem sa ranicom koja je velika,najbolji doktor za to je dr.Perisic iz Fronta,kazu da je najbolji u tome,mislim i da je nacelnik tog odeljenja kolposkopije.Ja sam na preporuku isla juce kod njega,posto su mi drugi lekari govorili uglavnom da ranica koju imam nije rizicna a niko nije trazio biopsiju,a dr perisic jeste i kada mi bude uradio biopsiju znace tacno da li je ranica rizicna ili ne,i ako bude bili potrebe uklonice je laserom sto je potpuno bezbolno.Nadam se da sam pomogla.Pozdrav :wink:
Odgovori