Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
imam dva pitanja i molila bih za sto skoriji odgovor, s obzirom da sam veoma zabinuta.
1. da li (i koliko su sanse) je moguce zatrudneti, ako se pri odnosu ne koristi nikakva zastita, a odnos se prekine neposredno pre ejakulacije, odnosno, da se tako izrazim, polni organ se "izvadi" pre ejakulacije? i da li je moguce da nesto od semene tecnosti nesvesno izadje u toku odnosa i pre one svesne i konacne ejakulacije?
2. za koliko dana nakon rizicnog odnosa se moze koristiti preparat za test na trudnocu, da bi rezultat bio stopostotno tacan? (i da li uopste rezultat na tom testu moze biti stopostotno tacan?)
Moguca je trudnoca i pre ejakulacije.Za 100% tacnost za trudnocu, nakon par dana od izostanka menstruacije uraditi iz krvi Beta HCG. Prim. Dr Lj.Presetnik
dr Presetnik napisao:Moguca je trudnoca i pre ejakulacije.Za 100% tacnost za trudnocu, nakon par dana od izostanka menstruacije uraditi iz krvi Beta HCG. Prim. Dr Lj.Presetnik
A koliko cesto se dogodi takva trudnoca koja je izazvana prije ejakulacije??
pa recimo da su retke takve trudnoce,ali nisu nemoguce. moja drugarica vec godinama to praktikuje i nikad nije ostala trudna,ali nikad se ne zna. u svakom slucaju kao sto rece doktor uradi beta hcg posle jedno nedelju dana od odnosa pa vidi...ali nemoj jos uvek bez razloga da panicis...verovatno nisi trudna