rizican odnos

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
malamaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2004 11:16 pm

rizican odnos

Post od malamaja »

postovani,

imam dva pitanja i molila bih za sto skoriji odgovor, s obzirom da sam veoma zabinuta.

1. da li (i koliko su sanse) je moguce zatrudneti, ako se pri odnosu ne koristi nikakva zastita, a odnos se prekine neposredno pre ejakulacije, odnosno, da se tako izrazim, polni organ se "izvadi" pre ejakulacije? i da li je moguce da nesto od semene tecnosti nesvesno izadje u toku odnosa i pre one svesne i konacne ejakulacije?

2. za koliko dana nakon rizicnog odnosa se moze koristiti preparat za test na trudnocu, da bi rezultat bio stopostotno tacan? (i da li uopste rezultat na tom testu moze biti stopostotno tacan?)

unapred hvala.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Moguca je trudnoca i pre ejakulacije.Za 100% tacnost za trudnocu, nakon par dana od izostanka menstruacije uraditi iz krvi Beta HCG. Prim. Dr Lj.Presetnik
Navi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2004 9:29 pm

Post od Navi »

dr Presetnik napisao:Moguca je trudnoca i pre ejakulacije.Za 100% tacnost za trudnocu, nakon par dana od izostanka menstruacije uraditi iz krvi Beta HCG. Prim. Dr Lj.Presetnik
A koliko cesto se dogodi takva trudnoca koja je izazvana prije ejakulacije?? :-? :-?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Mnogo trazite , tj. takav podatak nemam, u svakom slucaju je procentualno mnogo manji nego kod ejakulacije. Prim. Dr lj.Presetnik
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Pa da, nije najsigurnija zaštita, ali neke žene godinama na taj načina paze i ne zatrudne, naročito one koje su u braku ali ne žele više dece.
Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

pa recimo da su retke takve trudnoce,ali nisu nemoguce. moja drugarica vec godinama to praktikuje i nikad nije ostala trudna,ali nikad se ne zna. u svakom slucaju kao sto rece doktor uradi beta hcg posle jedno nedelju dana od odnosa pa vidi...ali nemoj jos uvek bez razloga da panicis...verovatno nisi trudna
dada1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 28, 2007 11:30 pm

Post od dada1 »

Moja sestra je upravo tako i zatrudnela mada im je duže vreme to bio jedini način kontracepcije.
Odgovori