revizija bez anestezije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

revizija bez anestezije

Post od isidora »

imala sam spontani pobacaj u 10 nedelji trudnoce. moj doktor je bio na godisnjem i morala sam da odem kod onog koji je bio u smeni. uradio mi je reviziju bez anestezije, jer je procenio da sam oko prst otvorena i da "necu nista osetiti". osetila sam, jos kako, i nakon toga smo se gadno posvadjali.

ja sam rekla da cu ga tuziti i jos sa bolnickog lezaja kontaktirala advokata, a on se tada potpuno promenio: poceo da puzi oko mene, da mi se slihta, da mi objasnjava, da me ubedjuje... jedno jako gadno ponasanje, i jako gadno stvorenje...

osim sto sam sigurna da su moja prava kao pacijenta pogazena (nije mi data prilika da biram, nije mi ni ponudjena makar lokalna anestezija, a rekao je da ce mi dati lokalnu, jer inace ne bih ni legla na onaj prokleti sto - znaci, prevario me je) da li je moguce da revizija nije dobro uradjena (bol je bila uzasana, prilicno sam se povlacila i otimala, mada su me drzali)? bojim se da mi nije napravio nekakvu stetu u materici?

necu ni spominjati koliko me je to psihicki dotuklo, i da ne mogu da se smirim od tad, da ne spavam, ne jedem, ne zivim...

je l' imal neko slicno iskustvo?
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Jeste stvar slobodne procene lekara ali nije humano u svakom slucaju, tako da i posle porodjaja 'obicnim' zenama rade reviziju bez anestezije a onim drugim sa , odnosno u totalnoj anesteziji. Misli da posle iscrplljujuceg porodjaja polovina zena i ne shvati sta im se desava i tako prodje ta revizija a onoj drugoj polovini se muke jos produzuju a pitanje je zasto? Cak i u Rumuniji koriste lokalnu anesteziju prilikom zasivanja rane od epiziotomije, pa zar smo mi bas toliko siromasna zemlja?? I Vi jeste trebali biti obavesteni o svom opcijama koje postoje i da onda samo odlucite koju cete odabrati, jer i anestezija povlaci za sobom neke komplikacije, ali ako se pacijentu lepo sve objasni, uvek moze sam da donese odluku o svom telu!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

To sto ti se desilo,stvarno je strasno,i nehumano.Trebalo bi da ga tuzis,i pre svega da javno napises njegovo ime,pa kad se procuje kakav je necovek,imace pre posledice ,nego od tuzbe.Nadam se da ce biti pravda zadovoljena,mada se kod nas to retko desava,zato se i pojediniSlika ponasaju kao da im je bolnica dedovina.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Moj ti je savet da odes ponovo kod ginekologa da proveris kako stvari stoje i da li je sad sve u redu.I da se malko smiris ako mozes.
Sto se tice eventualne tuzbe,smatram da ne bi bilo preporucljivo da to radis (ali kako hoces),jer ces se tokom celog procesa prilicno nervirati (ispitivanje istraznog sudije,sama sudjenja i td...),sto bi ti samo pogorsalo stanje.S'obzirom da zelis bebu trebalo bi da se trudis da se sto pre oporavis,jer ovo sto ti se desilo je svakako uzasno,ali to je stvar proslosti,a tebe u buducnosti ceka nesto lepse.

Zelim ti svaku srecu i svako dobro. :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Mozda od tuzbe nece biti ista ali i ovo drustvo beskicmenjaka ce morati da evoluira kad tad , pa zasto mi to ne bismo malo ubrzali, jer ima toliko mladih lekara koji su zeljni posla i koji se mozda vremenom neci iskvariti ili ipak hoce....Za pocetak posetite zastitnika prava pacijenata, ima ga svaka ustanova, a mozete i da kontaktirate udruzenje Reakcija pa ce Vam mozda i oni dati neke smernice. A i mi cemo Vas ovde podrzati!
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Mislim da bi tuzba bila na mestu - iz dva razloga: prvo, Vi zasluzujete neki zavrsetak cele te nesrecne situacije, drugo, zene u Srbiji nisu meso za klanje, i ako vec gospoda na TV-u propagiraju borbu protiv bele kuge, mozda bi mogli prvo da nam ponude dostojanstvene uslove na ginekoloskim klinikama.
Od srca Vam zelim da se sto pre osecate bolje! Mi smo uz Vas!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

Ja nisam za to raspravljanje po sudu.Mislim to nije ni malo prijatno.I to je samo mucenje,trebaju joj crvsti dokazi,dugo ce to da traje,tamo je ispituju kao da je ona kriva i td....Ako moze da izdrzi psiholoski pritisak samo napred,inace ja bi joj preporucila da se toga kloni,vec da se fokusira na to da sto pre dobije bebu.Prvo to je i plemenito i prijatnije nego da se godinama vuce sa tim doktorom na sudu i pitanje je da li ce uopste da dokaze da je on kriv.Trebalo bi neki doktor da joj vestaci,ali taj posao je veoma slozen i odgovoran i tezak,prema tome retko koji doktor ce da vestaci protv svog kolege,jer bez obzira sto je taj doktor pogresio u *Isidorinom slucaju,taj posao je bas tezak...Ne kazem da nije za osudu,ali ona ako se bude i fizicki sudila sa njim,ima da prodje kroz "pakao"..

Jos jednom joj zelim svako dobro i brz oporavak... :P :P :P :P :P
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Upravo taj strav i zastrasivanje je ono protiv cega se treba boriti, jer ako neko prevari coveka sa stan npr ili sta je vec sad aktuelno , te gradjevinske mahinacije onda je u redu da se covek bori za svoja prava i novac i ta tuzi, ali kad je medicina u pitanj onda ne, strah od udruzivanja, kolega ce za kolegu i sl, sigurno je pakleno ali ima i casnih ljudi koji ce po svojoj savesti i licnoj odgovornosti vestaciti i istina je ipak samo jedna samo treba naci pravu i strucnu i pravnu pomoc!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

juce sam na moje insistiranje pogledala karton i u njemu je upisano da sam imala prekid trudnoce na licni zahtev! ni reci o spontanom, ni reci o tome da sam dosla po preporuci SVOG lekara koji mi je dao nalaz da je trudnoca MISSED, i da treba da se radi kiretaza!

mnogo mi je bilo cudno sto me je ubedjivao da treba da kupim injekciju ROGAM, a znam da ona sleduje posle porodjaja ili spontanog, a kupuje se samo kod abortusa na licni zahtev (injekcija kosta 4.100 din). tako da je covek napisao da sam ja prekinula trudnocu namerno!

on je sada na odmoru pa nisam mogla da razgovaram sa njim, ali sam isla kod advokata i pokrenucemo proces. protiv njega se i inace vodi nekakav postupak, tako da nisam prva.

sto se tice "zastitnika prava pacijenata" to je neopisiva glupost. pa taj prima platu od te iste bolnice i sad ce on meni da stiti neka moja prava, a posle sede zajedno i gledaju olimpijadu??!! glupost!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

ja nisam pristalica nikakvih teorija zavere, ali cela ova prica je neverovatna! pa sta se tek radi zenama koje ne postavljaju pitanja i koje ne znaju da imaju nekakva prava??!!

neko lepo rece "meso za seckanje..."
:evil:
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Tuzite ga. Ovo je vec totalna drskost i bezobrazluk.
Imate li neki dokument od svog lekara na kome se navodi o cemu se radi pre nego sto ste otisli kod ovog nadrilekara?
Zaista mi je zao sto morate da prolazite kroz ovo.
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

LenaPetrov napisao:Tuzite ga. Ovo je vec totalna drskost i bezobrazluk.
Imate li neki dokument od svog lekara na kome se navodi o cemu se radi pre nego sto ste otisli kod ovog nadrilekara?
Zaista mi je zao sto morate da prolazite kroz ovo.
juce sam ga izvadila iz smeca :oops: posto sam ga vec bila bacila. tako da sad imam.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Super, znaci imate dokumentaciju Vaseg prethodnog lekara?
Treba se boriti do kraja mnogi ce Vas podrzati a mnogi i ne, ali setimo se samo da se to desava desetinama zena svakoga dana sirom Srbije, pa to svakako jeste nesto protiv cega se treba boriti!!!
Kako ste saznali da se protiv njega vodi vec neki postupak.
Mislim da ipak morate da posetite zastitinika prava pacijenata koliko god to bilo besmisleno, jer time ce se hronoloski pokazati da ste Vi imali primedbi i da ste to prijavili a da niko nije reagovao, ali o tome ve znati vise Vas advokat.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

Zelim ti svaku srecu ako si vec odlucila da pokrenes spor.Bez obzira sto imas dokumentaciju,moras da imas pravne dokaze protiv doktora.Jos jednom bih da naglasim da je sve ovo TESKO DOKAZIVO.Ali videces vec na sudu.

Srdacan pozdrav! :P :P :P :P :P
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Ovde se manje radi o dokazivanju krivice i potrebi da neko ode u zatvor nego se radi o tome da zene moraju da znaju svoja prava i da svakoj zeni treba pristupiti sa podjednakom dozom humanosti, na kraju krajeva radi se o skretanju paznje jer zene i ne znaju koje su njihove opcije!!!!
Odgovori