REDOVNE PILULE I TRUDNOCA?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jamuna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 9:42 pm

REDOVNE PILULE I TRUDNOCA?

Post od jamuna »

Postavila sam pitanje na koji neisam dobila odgovor,sada bi ga prosirila.

Pijem LEGRAVAN oko 2 godine,pre 3 meseca ga nije bilo u apotekama pa mi je data zamena MYCROGINON 30,ok,pila sam _redovno_!

Kod trece kutije ,koju sam upravo zavrsila,desava mi se krvarenje vec 8-mi dan,krvarim i dalje i u periodu sam pauze do nedelje,nastavicu tablete LEGRAVAN,nadam se da ce krvarenje stati i ciklus nastaviti.

Elem,da li postoji mogucnost da sam cak i trudna a da ne znam?

Moze li se dogoditi takva mogucnost?

Stomak mi je prilicno nadut,ali s obzirom da imam dvoje dece i porodjaje,ne mogu da procenim.

Da li mogu da sigurno radim test za trudnocu?

Redovno sam pila svaku tabletu-svaku.Nemam gresku.

Kod ginekologa ne mogu uskoro najranije za dve nedelje,da ne bude kasno?
Molim za brzi savet,radi se o danima.
Hvala
:o
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

pa ako nisi nijednom preskocila pilulu mislim da nema razloga za brigu...verovatno tvom organizmu nisu odgovarale nove pilule pa si zato imala problema...ali ipak treba obavezno da posetis ginekologa
jamuna
Novi član
Novi član

Post od jamuna »

:D ,hvala na ohrabrenju.

Ne,naravno da nisam preskocila,pitanje je sto mi ne bi odgovarale pilule kad su potpuno istog sastava jedino je drugi proizvodjac?

Razmisljam da mozda ne pisu jedno a u sastavu ili koncentraciji grese?
Sta znam.uglavnom....u nedelju pocinjem novu kutiju-starih tableta i ako do ponedeljka uvece ne bude regulisano,vukljam i decu i sve sa sobom kod Dr.

Inace nikada nisam imala nikakvih Gin. problema,kod mene je sve skolski,tako da sam uzasno zbunjena.
Racunam da ne bi mogla bas da zatrudnim pod tabletama,a ko zna mozda onaj 00,00....%....

Nisam bas glupa i neinformisana,ali mi je ovo stvarno zacudjujuca varijanta.
Bilo bi lepo cuti i nekog od Dr. ako su jos na forumu.
A tebi @shmizlo puno hvala sto si ipak obratila paznju na moje pitanje.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

ja sam pila diane 35 8 meseci ,i prvih 7 meseci je sve bilo ok,a onda su menstruacije pocele same od sebe da kasne...po svemu je organizam trebao vec da se navikne na pilule,ali eto,desavaju se i takve stvari...
sad ne pijem pilule i uglavnom je sve ok....

u svakom slucaju mislim da treba da posetis doktora...cak iako se krvarenje zaustavi...ko zna,mozda imas neki hormonski disbalans ili nesto slicno....ali trudnoca stvarno mislim da nije razlog
jamuna
Novi član
Novi član

Post od jamuna »

:P ,
hvala,
sustinski i ja mislim da je trudnoca poslednje na sta bi trebalo da mislim.Ipak sam puna tih hormona i nisam pravila prekid.

Pokusacu da te poslusam i tokom iduce nedelje ipak posetim Dr.
Cak i ako sa sve stabilizuje,volela bi da mi ona kaze da je ok.

Dosta dobro stojim sa hormonskim statusom i verujem da je to trenutno.Ipak...da pitam jer ko pita ne skita.A malo ohrabrenja nije zgoreg.
Eto.....
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Shmizla napisao:pa ako nisi nijednom preskocila pilulu mislim da nema razloga za brigu...verovatno tvom organizmu nisu odgovarale nove pilule pa si zato imala problema...ali ipak treba obavezno da posetis ginekologa
Mycroginon je istog, apsolutno istog hemijskog sastava kao i legravan- znam jer ga koristim. Sto se tice krvarenja, ono se moze desiti iz razlicitih razloga- jedan od njih je i da si se prosto prehladila, sto se recimo meni desilo i kao i ti prilicno sam se uplasila.Dalje moze se desiti da si recimo jela ili pila nesto sto se sudara sa kontraceptivom- sok od brusnice izaziva krvarenje a koristi se kod urinarnih infekcija. Obavezno otidi kod ginekologa jer cak i ako je i samo prehlada to mora biti upisano ukarton.
Inace, koliko sam ja upoznata Legravan se od pre tri meseca vise ne proizvodi.
jamuna
Novi član
Novi član

Post od jamuna »

Hvala.
Popila sam Microgynon do kraja...krvarila jos 3-4 dana i stalo je.Nasla Legravan...i normalno posle pauze nastavila da ga pijem.
Danas je drugi dan.E,videcu kako ce se sad stvari odvijati.Nisam se prehladila,niti uzimam neku drugu vrstu lekova ili sl.Ishrana mi je uobicajena,nemam stresova ...nista.

Elem,ako se ne ponovi,nastavljam do septembra pa tek onda kod Dr.Ako se ponovi,onda cu naci nacina da se odvucem u ordinaciju.
Videcu sta se desava,ja se dobro osecam u svakom drugom pogledu,jedino sto mi je krvarenje od 15 dana -strasno strasno.Od prve menstruacije,preko porodjaja,trudnoca i posle moj genitalni sistem je kao u knjizi-skolski primer.Sve u dan i ko po loju.Eto,zato sam se zabrinula.
Znam da zene imaju prave probleme,i jako mi je zao zbog toga,ali ja sam po tom pitanju eto,sigurna.

Hvala na savetima i podrsci.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

hmm..ne znam...da sam ja tvom mestu ja bih ipak svratila kod ginekologa na kontrolni pregled...krvarenje od 15 dana nije bas normalna ni mala stvar
jamuna
Novi član
Novi član

Post od jamuna »

:D ,
Ma da u pravu si kontrola u svakom slucaju.
Samo ja ti uopste nisam od onih koji za svaku sitnicu idu doktoru.
Sad se sve smirilo -suva sam ko barut,i verujem da se dogodio neki dizbalans hormona koji je veoma trenutan.
Nije mi sad uopste jednostavno da vodim dvoje male dece po ordinacijama jer stvarno nema -sad,nikog da ih cuva...Ali za neki dan ili mesec nece mi nista faliti.Vazno je da nisam trudna-a ako sam bolesna nece se mnogo promeniti za to kratko vreme.Ne mogu da hipohondrisem.Redovna sam kod lekara na godinu dana-oduvek.I do sad je bilo sve ok...ne bi menjala.
Ali ako kojim slucajem u narednih nedelju dve prokrvarim vanserijski onda ,cak i sa decom...idem.
Saveti su ok,ali ne umire se tako lako-bar ne od ovoga...He,he!
Hvala na podrsci i misljenjima...vidim i u ostalim postovima da se zenama svasta desava sa tabletama,ne samo vanredna krvarenja.Srecom ja nisam od tih kojima su tablete nepodnosljive.Zato cu sad polako.
Panika je ipak prosla i to je dobar znak.
Pozzz :P
Odgovori