Razvod u toku trudnoce sa drugom osobom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
kikiriki89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2018 12:29 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Razvod u toku trudnoce sa drugom osobom

Post od kikiriki89 »

Bila sam u braku 10 godina,pre vise od 2 godine smo se razisli i prosle godine sam ja predala za razvod konacno da se to resi zakonski.Imam momka sa kojim cu za dva meseca dobiti dete a po zakonu sam jos uvek u braku sa drugim.Za 2 nedelje ce biti konacni razvod i zanima me da li cu imati problema u vezi prezimena deteta i dokazivanje ocinstva?Mislim da sam ja jedina osoba sa ovakvim problemom nadam se da neko ima odgovor ili neki savet :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Razvod u toku trudnoce sa drugom osobom

Post od aaaca »

Стварно не знам, али требао да буде битан тренутак рођења детета у смислу презимена. Мислим да ако имаш сведоке да са "мужем" ниси заједно две године не би требало да буде проблема.

Међутим, ово је Србија:

Ево ти једне глупости коју је пре неки дан доживела једна моја познаница. Ишла је да закаже венчање и тамо су јој рекли да пошто је већ раније била удата, претходно мора да врати своје девојачко презиме. Да ли је тај матичар бахато говедо или такав малоумни закон стварно постоји, нисам сигуран.

Ако такав закон стварно постоји, сматрам да би га одмах требало предати Стразбуру због веома озбиљног кршења права жена.
kikiriki89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2018 12:29 am

Post od kikiriki89 »

Razvela sam se napokon.Sad imam drugi problem ali to je resivo.Sad mi samo ostaje da cekam destak dana da sudija okuca resenje sa kojim idem u opstinu.Nije se tesko razvesti mozda tim ljudima koji su odavde a ja sam stranac ovde i ako imam drzavljanstvo.Moj pakao se zavrsio posle 10 godina.Hvala na odgovoru svako dobro :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Нека ти је са срећом.
Odgovori