dijagnosticirana mi je ova dijagnoza ali mi nije objasnjeno sta tacno znaci.
-Menopausis precox. Hiperlypoproteinaemia tip II b/pod th./.
moze li mio nekoobjasniti sta to znaci.Hvala
ne razumijem sta znaci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Preuranjena menopauza (verovatno na osnovu visokih vrednosti fsh) i hiperprolaktinemija (povisen prolaktin) (ali se ne razumem u tipove).
E sad, nisam lekar ali i ja muku mucim s povisenim fsh i pretecom preuranjenom menopauzom. Koliko sam citala po forumima izgleda da kad se snizi prolaktin dodje i do snizenja fsh, znam za barem jedan takav slucaj.
Napisi vrednosti hormona koje si radila, da li si imala ili imas gubitak menstruacije, simptome menopauze kao npr. valunzi, promene raspolozenja, nesanica, suvoca vagine, izrazenije opadanje kose isl.!
Koliko godina imas i koji doktor ti je dao tu dijagnozu?
E sad, nisam lekar ali i ja muku mucim s povisenim fsh i pretecom preuranjenom menopauzom. Koliko sam citala po forumima izgleda da kad se snizi prolaktin dodje i do snizenja fsh, znam za barem jedan takav slucaj.
Napisi vrednosti hormona koje si radila, da li si imala ili imas gubitak menstruacije, simptome menopauze kao npr. valunzi, promene raspolozenja, nesanica, suvoca vagine, izrazenije opadanje kose isl.!
Koliko godina imas i koji doktor ti je dao tu dijagnozu?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hormoni su ti u menopauzalnim vrednostima. Pretpostavljam da ce doktor prepruciti hormonalnu terapiju (verovatno cikloproginova), jer menopauza ide s osteoporozom i kardiovaskularnim tegobama. Ovo je na informativnom nivou, sve dalje ostavljam lekarima i to endokrinolozima koji se bave gonadama.
Izvinjavam se za previd i hvala na korekciji
, "precitala" sam termin hiperlipoproteinemija
Izvinjavam se za previd i hvala na korekciji