Razliciti rezultati analize krvi - Igm Hlamidija (isti dan)?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
HlamidijaIliNe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 14, 2010 1:28 pm

Razliciti rezultati analize krvi - Igm Hlamidija (isti dan)?

Post od HlamidijaIliNe »

Postovani,

Pre 5 dana na redovnom ginekoloskom pregledu mi je rezultat analize brisa na Hlamidiju bio negativan za naznakom da je nadjemo 8 antitiela (donja granica 10) i da bi bilo dobro uraditi dodatnu analizu iz krvi. Uradjena je dodatna analiza iz krvi i za mene i za partnera u istoj laboratoriji i rezultati su negativni.

Istog dana sam dala krv na analizu u drugu laboratoriju i ti rezultati kazu da je nalaz pozitivan, da je vrednost 2.0 (referentna vrednost je 0.8).

Doktorka uzima u obzir prve rezultate i kaze da nema potrebe da primam terapiju a ja se osecam nesigurno i volela bih da preduzmem jos nesto?

Napomenula bih da sam pre 4 meseca imala jaku upalu besike gde sam pila dve vrste anitibiotika (Panklav i Citeral, 20 dana) a partner je pre 8 meseci imao upalu mokracnih kanala i pio je Doviciklin, 10 dana.

Bila bih zahvalna ako bi neko strucan mogao da me posavetuje da li poslusati doktorku ili ici dalje na analize?

Unapred hvala,
P.
Mimitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 13, 2010 4:11 am

Re: Razliciti rezultati analize krvi - Igm Hlamidija (isti dan)?

Post od Mimitza »

Pa... vrlo glupava situacija, sto ne probas jos jednom da ponovis nalaze?
Ako si iz Beograda najbolji i najsigurniji je konzilijom, tako bar kazu medicinari koje poznajem
Pozzdrav
HlamidijaIliNe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 14, 2010 1:28 pm

Re: Razliciti rezultati analize krvi - Igm Hlamidija (isti dan)?

Post od HlamidijaIliNe »

Mimitza,

hvala puno na brzom odgovoru.

Ja sam u Novom Sadu i danas idem u trecu kliniku za isti nalaz Ig M - onda ce biti nereseno.

Juce sam u prvoj klinici (gde je rezultat bio negativan, sa 0 na rezultatu) narucila da se uradi i test za Ig G.
Ono sto me cudi je to da su rezultati bili jako razliciti (nisu oba bila blizu granice - jedan ispod a jedan iznad, vec su bili daleko od granicne vrednosti).

Da li neko zna kako se radi test iz krvi na IgM - da li je tu ljudski faktor presudan (neki doktor gleda svojim ocima) ili je u pitanju analiza pomocu masina/aparata (bez ucesca ljudskog faktora)?

Hvala,
P.
Odgovori