Rano utvrdjivanje trudnoce
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Rano utvrdjivanje trudnoce
Potrebna mi je vasa pomoc, pa se nadam da ce neko od vas odgovoriti na moje pitanje. Koji test uzeti za najbrze otkrivanje trudnoce? Naime, menstrucaiju bih trebala da dobijem tek za dve nedelje, a nemam toliko strpljenja da cekam, a cula sam da odredjeni testovi mogu otkriti trudnocu vec 2 nedelje nakon zaceca. Pa bih vas molila za savet. Zanima me posle koliko dana od nezasticenog odnosa moze da se uradi beta hcg i da pokaze dobre rezultate? Hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bebanice, ako treba da dobijes tek za dve nedelje ti si tek u fazi ovulacije, znaci jos se nije ni izbacila jajna celija iz folikula ili se to upravo dogadja ovih dana. Nakon izbacivanja jajne celije oplodnja se desava izmedju 12-24 h, zatim oplodjena jc putuje dalje kroz jajovod do materice i implantacija se desava izmedju 5-7 dana nakon ovulacije. Sto znaci da najranije test iz krvi mozes da radis tek nedelju dana pre ocekivane menstruacije. A nekad ni tako rano ne moze biti pouzdano, jer se kod nekih devojaka implantacija odigrava koji dan kasnije.
Strpljivo
Strpljivo

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
Koliko sam obavestena, najpouzdaniji test za trudnocu je odredjivanje BetaHCG iz krvi, i to najmanje 13 dana nakon seksualnog odnosa za koji se sumnja da je prouzrokovao trudnocu... U uputstvu testa babyrapid pise da je osetljiv vec nakon 10 dana od pocetka trudoce - jedan od testova koji se moze obaviti kod kuce, jutarnjim urinom. Medjutim, postoje podeljena misljenja o pouzdanosti tih testova.