RANICA NA GRLICU

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dora75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 2:03 pm

RANICA NA GRLICU

Post od dora75 »

Imam ranicu na grlicu vec godinu dana i pojacan sekret ali rezultati su o.k kako kaze moj gin. papa II sekret III sa bakterijama prepisala mi je NEO PENOTRAN kada sam to sve iskoristila tri dana sam bila mirna i onda je pocelo ponovo jako me nervira sto dr. kaze da ce biti sve u redu a ja nemam poboljsanja. Imam polip na zadnjem zidu materice M.C. 20x17
i uvecana mi je materica RVF 89x53x69 :-?

ona kaze da je to uredu i da cemo pratiti na 6 meseci idem na kontrolu i nista se ne menja posle porodjaja se polip uvecao ( na 6 mes. se uveca za 0.05mil) u proseku imam 2 cerke i 32 godine eto cisto da znate.
ako moze neki savet od Vas postomoja dr. nema nikakav savet ona bi me ostavila da istrunem ovako ali ja posle ovog foruma i procitanih milion postova na ovu temu sam se uplasila :cry: da mozda treba da odem da se posavetujem sa drugim lekarom ili neke analize sta?

molim Vas pomozite?!! :cry: :oops:

HVALA unapred
slow_to_react
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 2:52 pm

Post od slow_to_react »

Ja nemam mnogo veze s medicinom, ali sam i sama imala ranicu na grlicu (a u poslednje vreme znam mnogo devojaka i zena koje je imaju).
Koliko su meni rekli, a nisu mnogo :), ranica u sustini nije veliki problem (moze izazvati razne komplikacije, ali to sve zavisi od tipa - treba uraditi biopsiju za svaki slucaj). Ako ranica ne raste, a treba da se prati svakih 3-6 meseci (mozda i cesce - meni su to radili na kolposkopiji), onda je u redu.
S tim sto je meni dr posle 2-3 pregleda ipak odlucila da je 'spali'... Posle toga je bilo u redu. Naravno, malo je nezgodno jer posle toga mesec dana ne sme da se radi bilo sta (niti odnos, ni ispiranje...nista), ali kad prodje kontrola, onda ste bar mirni...

Sto se ostalog tice, nemam mnogo iskustva...

Sve najbolje!
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Ranica nije veliki razlog za brigu.slow to react je u pravu.Taj polip je razlog za brigu.Mislim ipak on spada u benigne tumore.Njega se treba resiti.Cisto radi informacije on ima mogucnost recediva. :roll: :roll: :-?
dora75
Novi član
Novi član

Post od dora75 »

hvala ali miom pratrim redovno (6 mes.) vec pet godina i svaki put isti odgovor nije nista strasno. Pre trudnoce sam je "dobila" i bila je nekih 7x6 posle porodjaja dobila na velicini ali kazu zbog sirenja materice to je o.k. i sad miruje (relativno) ali moj problem je veliki :o bar meni :wink:
pa sta sad da radim?
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

Morate da sanirate taj sekret.(ranica nastaje tako sto sekret nagriza epitel grlica materice).
Redovne kontrole ranice i mioma.
Miom se hrani krvlju, tako raste. Neznam kakve su vam menstruacije, ne bi bilo pozeljno da su obimne i produzene(mada miom hoce da daje takve menstruacije da bi imao cime da se hrani).
dora75
Novi član
Novi član

Post od dora75 »

ne nemam obilne menstruacije sve je uredu znam da moram sekret da sredim ali svi pokusaji su bez uspeha kontrolisem se redovno
to sam napisala u ranijem tehstu i terapiju sam napisala koja mi nije pomogla sta dalje? :oops:
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

Mozete da uradite bakterioloske briseve-vaginalni i cervikalni da se vidi koja je bakterija u pitanju. Uz nalaz se dobija i antibiogram po kojem se prepisuje terapija.
Postoje hyperol vag.koje su na bazi kantariona.One deluju antibakteriski i lece ranicu(pod uslovom da nije doslo do neke vece erozije).
Mogu da se koriste i povidon vag.koje imaju ulogu za dezinfekciju tj. za
"ispiranje" svega sto je stetno. :roll:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

ne sekiraj se

Post od ontario »

NEMOJ DA SE SEKIRAS!
PRIJE 9 GODINA REKLI SU MI U KAMENICI DA IMAM RANICU KOJA IDE U DUBINU I NIJE DOBRO.POSTO SAM 2 MESECA POSLE TOGA TREBALA ZA KANADU KUPILA SAM KANTARIONOVO ULJE U APOTECI I STAVLJALA NA TAMPONE SVAKI DAN MOZDA 2 NEDELJE.kADA SAM OVDE DOSLA URADENA MI JE OPET KOLPOSKOPIJA I NALAZI SU BILI ODLICNI.vIDELI SU MESTO RANICE OZILJAK I SAMO PREDPOSTAVILI DA JE NESTO BILO PRILIKOM PORODAJA.sADA SAM SLUCAJNO PROCITALA TVOJU PORUKU I STVARNO MISLIM DA AKO SAM IMALA RANICU,A VERUJEM DA JESAM IZLECENA JE KANTARIONOVIM ULJEM 100%.TO ULJE MI JE SAVETOVAO GINEKOLOG IZ KAMENICE!
PUNO TE POZDRAVLJAM I POTRAZI TO U APOTECI!
SRETNO :P
dora75
Novi član
Novi član

Post od dora75 »

Hvala Vam puno probacu sa vaginalnim i cervikalnim brisevima pa cu kada to zavrsim da Vas obavestim o DALJEM ISHODU.

HVALA!
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Moj savet je da nađeš dr Vesnu Kesić, radi u GAK u Višegradskoj. Ona je najbolji stručnjak za ovu oblast, a osim toga je predivna osoba.
dora75
Novi član
Novi član

Post od dora75 »

hvala obavesticu vas sta se desava :roll:
Odgovori