Rana trudnoca i svakodnevno povremeno krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
selidba2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 1:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Rana trudnoca i svakodnevno povremeno krvarenje

Post od selidba2008 »

U 5.5 nedelji sam. krajem 4 nedelje pocela sam da primecujem ponekad u toku dana (posle podne)tragove krvi na toalet papiru. Odmah sam otisla kod doktora i poslao me na test krvi, bio je dobar. Ali istog dana sam primetila malo vise i odmah sam otisla u hitnu. Oni mi rekli da je sve ok i da je 25% normalnih trudnoca takve, ali poslali me na UZ. UZ su mi radili i vaginalno (gde sam poludela)-rekli mi da je rana trudnoca i da ne mogu sve tacno da vide. Posle UZ , posto je bio vaginalni krvarila sam bas svezu krv (opet samo posle podne). Sutradan (juce) opet odem kod mog doktora (family doctor) i on me posalje da radim opet test krvi i dao mi 7 dana bolovanja- strogo lezanje, pomalo kretanje po stanu samo.
Danas me doktor zove i kaze da je sve u redu, da brojke rastu normalno. Ali ja i dalje primecujem malo krvi na toalet papiru.
UZ su mi zakazali za 2 juli, kad bih trebala da budem u 6 nedelji.

Ovo mi je prva trudnoca i bas sam uplasena, ne znam sta bi moglo da znaci ovo krvarenje. Inace ja sam RH negativna, ali ovde mi lekari kazu da ne rade taj test u prvoj trudnoci, nego druga +, ili ako je neko imao abortus ili pobacaj. Molim Vas pomozite
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Meni kada se tako desilo, dali su mi da piejm Utrogestan-progesteron....jel su ti dali nesto da pijes?
selidba2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 1:43 am

rana trudnoca i svakodnevno krvarenje

Post od selidba2008 »

Nista mi nisu dali, iako samo ih pitala. Kaze mi doktor sve je u redu HCG hormoni rastu, pa nije mi sve u time HCG hormonima. Od kako lezim dosta je manje, kao da nestaje, ali opet uvece kao da pusti koji trag - "crticu" i prodje. U Ponedeljak idem ponovo kod porodicnog lekara, jer ovde ginekolog preuzima tek u 7 mesecu.
Da li je tebi bilo obilnije ili samo malo krvarenje i da li je posle leka prestalo?
Hvala ti na odgovoru
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Pa meni nije bila cista krv, i samo je prljalo ves....
Uzela sam da pijem progesteron i nestalo je, dobro nazalost kasnije ipak nisam mogla da sprecim nista
Ali bitno je da se ti ne sekiras
lydiabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 29, 2008 9:36 pm

Post od lydiabg »

Menstruacija mi je kasnila nekoliko dana - mada to nije ništa bilo neuobičajeno jer mi skoro uvek kasni - i onda se pojavila braon krv, vrlo malo, tek da zaprlja. To je trajalo 2-3 dana i prestalo. Odmah sam uradila test i bio je negativan. Je l može biti da je rano za test, a ako nije trudnoća, šta može biti?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ne znam sto se nerviras oko vaginalnog UZ? Meni i u trudnoci a i ovako UVEK rade samo taj! To ne moze da napravi neki problem.
Inace mozda ti nisu dali nista da pijes jer je jos rana trudnoca a tu vazi ono sve il nista.
Moja koleginica je imala slican problem (doduse nije znala da je trudna) pa se ispostavilo da ima ugrusak (kaze se nekako drugacije al mi sad stade mozak) iznad ploda pa je to pravilo probleme. No, ona se na kraju normalno porodila i bebac je danas veliki.
Odgovori