da li raditi test ili...?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zabrinuta rs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 11:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

da li raditi test ili...?

Post od zabrinuta rs »

Dobijala sam redovno svakih 28 dana. Nikada mi nije kasnila. Imala sam u novembru odnos (2-3 puta) i trebala sam dobiti 25.11.
Kasnila je 4 dana, a onda sam dobila u mnogo manjem obimu (30% od normalne) i trajala je samo 2-3 dana (uvijek traje 5-7).
Nemam nekih posebnih simptoma.
Mozda za nijansu jaci apetit i malo cesce mokrenje. Nikakve promjene ne osjecam. Nista. Da li da radim neki test trudnoce i koji? Naravno i kada?
Hvala svima...
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

Za sada mislim da nema potrebe za brigu....Previse je rano za sve....eventualno za nedelju dana test trudnoce ako ste bas zabrinuti....sacekajte sledecu menstruaciju
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Utvrditi da li si u drugom stanju je veoma lako:
- odes u neku privatnu laboratoriju, platis oko 300din, uradis test iz krvi
- dobijes rezultate koji su 100% tacni, i nemas sta vise da razmisljas.

Ceo proces je VEOMA jednostavan, kratko traje, plus kosta manje od kucnog testa iz urina, koji je pritom i manje pouzdan.

Ja bih, da sam na tvom mestu, umesto da se mucim i razmisljam, lepo se prosetala do grada, i otklonila sve sumnje. To sto se brines da li si ostala u drugom stanju je stres za tvoj organizam, a ako reagujes imalo kao ja, taj stres ce se odraziti na tvoj ciklus.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nista ti nece faliti da uradis betu hcg iz krvi, to ti je sigurnije od kucnog testa!
Daca28
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 7:24 pm

Re: da li raditi test ili...?

Post od Daca28 »

zabrinuta rs napisao:Dobijala sam redovno svakih 28 dana. Nikada mi nije kasnila. Imala sam u novembru odnos (2-3 puta) i trebala sam dobiti 25.11.
Kasnila je 4 dana, a onda sam dobila u mnogo manjem obimu (30% od normalne) i trajala je samo 2-3 dana (uvijek traje 5-7).
Nemam nekih posebnih simptoma.
Mozda za nijansu jaci apetit i malo cesce mokrenje. Nikakve promjene ne osjecam. Nista. Da li da radim neki test trudnoce i koji? Naravno i kada?
Hvala svima...
Ja sam tako prosla u prvoj trudnoci,duplo skracen ciklus pa zato nisam bas mnogo sumljala na trudnocu......mani se testova,meni je bio negativan,a vec sam bila trudna...moj savet,pravac kod lekara,to ti je sigurnije!
zabrinuta rs
Novi član
Novi član

Post od zabrinuta rs »

Ovih dana imam osjećaj da me po malo zatežu grudi.
Sjutra ću uraditi test pa da prvo vidim šta on kaže. Nekako me mrzi da idem u laboratoriju...
Javljam rezultate...
zabrinuta rs
Novi član
Novi član

Post od zabrinuta rs »

test je negativan, a ja i dalje imam cudan osjecaj...
Da li raditi nalaz krvi. Na testu piše 99% pouzdan...
Nem pojma:-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:45 am

Post od Nem pojma:-) »

Imao sam nezasticen odnos (ali sam vadio pre ejakulacije) sa devojkom 21.11.2008. ona ima 19 godina, i nisu joj bas redovne mece. prosla su 28 dana od predhodne mece, da li treba da uradim test i kada? Ona nema nikakve simptome.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ciklus traje od 28 do 35 dana. Najjednostavnije je da ode kod ginekologa na pregled. Nadam se da ide kod ginekologa, tj bar da je bila kod ginekologa ijednom?

Ne bi bilo loshe da pochnete sa nekim vidom kontracepcije. Bilo kojim, da bi izbegli ovakva pitanja i brige.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Novi član
Novi član

tamaraft napisao:Ciklus traje od 28 do 35 dana. Najjednostavnije je da ode kod ginekologa na pregled. Nadam se da ide kod ginekologa, tj bar da je bila kod ginekologa ijednom?

Ne bi bilo loshe da pochnete sa nekim vidom kontracepcije. Bilo kojim, da bi izbegli ovakva pitanja i brige.
E nisam znao da je 28-35 dana ciklus, ja sam mislio 21-35???
Sad joj je 29-ti dan, imala je ovih dana velik stres, jer joj je mladja sestra dobila secernu bolest, ap su joj svi u kuci nervozni... A inace jako se boji ginekologa. Poslednju mecu je dobila 12.11.2008.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ja iskreno mislim da si u drugom stanju. Cak sam i sigurna. I cestitam mama. :)
Novi član
Novi član

Marijaft napisao:Ja iskreno mislim da si u drugom stanju. Cak sam i sigurna. I cestitam mama. :)
Na koga to mislis??? :o
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ako misli na tebe znachi da si medicinski fenomen, mushkarac a u drugom stanju!

obrati paznju da si pisao u tudjoj temi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Nem pojma:-) napisao:
Marijaft napisao:Ja iskreno mislim da si u drugom stanju. Cak sam i sigurna. I cestitam mama. :)
Na koga to mislis??? :o
:D :D :D :lol:
Odgovori