Question

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Question

Post od fridakahlo »

Hmhm, upravo me je zvala drugarica koja ima maalecni problem. Posto sam ja s vremena na vreme na ovom forumu, i vidim da ima obrazovannih ljudi, pitacju umesto nje.

Naime, ono shto joj se desilo je veoma nezgodno. Imala je odnos sa deckom u ponedeljak ujutru, dakle 17. marta. Koristili su kondom, on nije svrshio u nju, prekinuli su odnos nekoliko minuta pre njegove ejakulacije. Danas je posle mokrenja, na wc.papiru videla parchence gume...dakle od kondoma. koje je ostalo unutra....Izgleda da nisu proverili dobro. Kao da se deo otcepio sa strane, kazhe.

POslednja menstruacija joj je bila 28. februara. dobija uglavnom na oko 30. dana

Isteklo je 72h od odnosa, nije popila pilulu... Kolika je shansa da je doshlo do trudnocje?

Ne znam kako da joj pomognem, ovih nedelju dana dok ne sazna shta je u pitanju...
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

mozhe li neko pliz?:)

ja mislim da je shansa veoma mala, nije ejakulirao u nju, to joj je bio 18ti dan, tridesetodnevnog ciklusa....uh...

a proveravali su kondon vishe puta tokom odnosa, i izgleda da je pukao neposredno pre vadjenja...
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Mislim da su sanse da je trudna ipak jako male,ako stvarrno nije zavrsio u njoj.Prezervativi su premezani spermicidima,pa ako nije bilo ejakulacije,mislim da spermatozoidi koji se nalaze u tecnosti pre ejakulacije ipak budu pobijeni time.Sto se tice plodnih dana,sa tim se nikad ne zna.Ipak mislim da ne treba da previse brine.
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

uh, nadam se da cje biti tako...

Chekacje malo...pa ukoliko ne dobije kada bi trebalo otici cje kod doktora da tamo konachno provere :)

hvala
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

mozhe li josh neko da da svoje mishljenje?....pls ;)
manaus78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od manaus78 »

Draga moja, velike su sanse da se ostane trudan kad se kondom ne koristi pravilno. Ne znam da li znas, ali u Srbiji oko 80 odsto mladih (15-19 godina) ne zna sta su i kad su plodni dani. Ok, plodni dani su vrlo individualan i rastegljiv pojam, priznajem, posto se racunaju u zavisnosti od najduzeg i najkraceg ciklusa u poslednjih godinu dana. Ipak, kondom, ako se koristi kao kontracepcija ne sme da dodje u dodir sa kremom za ruke, sa lubrikantima koji nisu na bazi vode, sa vestackim nadogradjenim noktima koji mogu da ga pocepaju i sl. U suprotnom- vrlo brzo mogu da te sacekaju dve crtice na lavabou vec desetak dana nakon rizicnog odnosa.
Ja preporucujem kao kontracepciju dvostruku zastitu, znaci: kondom+ pilula. Pitaj svog ginekologa da ti preporuci neku koja bi tebi odgovarala i- resen problem!
Pozz i srecno
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

manaus78 napisao:Draga moja, velike su sanse da se ostane trudan kad se kondom ne koristi pravilno. Ne znam da li znas, ali u Srbiji oko 80 odsto mladih (15-19 godina) ne zna sta su i kad su plodni dani. Ok, plodni dani su vrlo individualan i rastegljiv pojam, priznajem, posto se racunaju u zavisnosti od najduzeg i najkraceg ciklusa u poslednjih godinu dana. Ipak, kondom, ako se koristi kao kontracepcija ne sme da dodje u dodir sa kremom za ruke, sa lubrikantima koji nisu na bazi vode, sa vestackim nadogradjenim noktima koji mogu da ga pocepaju i sl. U suprotnom- vrlo brzo mogu da te sacekaju dve crtice na lavabou vec desetak dana nakon rizicnog odnosa.
Ja preporucujem kao kontracepciju dvostruku zastitu, znaci: kondom+ pilula. Pitaj svog ginekologa da ti preporuci neku koja bi tebi odgovarala i- resen problem!
Pozz i srecno
nije se meni desilo, i niste dobro prochitali post...

kondomi mogu da puknu i kada se koriste pravilno....nazalost....no ja se nadam se cje biti sve ok.

radila je apotekarski test i bio je negativan, uradicje ga ponovo za par dana, a menstruaciju cheka za nekoliko dana...
Odgovori