Pucanje folikula uprkos pregnilu?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Pucanje folikula uprkos pregnilu?
Otvaram novu temu da ne bih poludela. Juce ujutru sam radila inseminaciju, 2 ampule pregnila 5000 primila sam u sredu uvece i znam da je sve to po PS-u. Ali, u ponedeljak na folikulometriji sam imala 3 folikula: 15x12, 12, 13mm. U sredu(u medjuvremenu sam primila jos 2 menopura, u ponedeljak i utorak), imam 3 folikula - 20x17,5mm, 17x 15,4mm i 11,6mm. Vec u utorak uvece imam karakteristicnu ovulacijsku sluz, sto i dr u sredu konstatuje. Nakon UZ-a, u sredu primam jos 1 ampulu menopura, a Pregnil primam tek u sredu u 22h.IVI uradjena juce u 11h. Ono sto me strasno plasi je cinjenica da vec sinoc nije bilo ni traga od sluzi, a danas imam i progesteronsku temperatur, oko 37. Bojim se da mi se ovulacija desila ranije i da smo zakasnili sa IVI! Utesilo bi me jedino saznanje da je 1 folikul(onaj koji je preostao, jer sam ubedjena da je 1 pukao dosta ranije) pukao malo posle primanja pregnila, a ne nakon 36 sati, jer simptoma tada nije bilo. Moze li se to desiti ili nema sanse da pukne dok ne prodje bar 24 sata? Znam da sam konfuzna i komplikovana, ali, mnogo mi je tesko.
Bojim se, u stvari, da je 1 folikul pukao mnogo ranije, te da smo zakasnili za IVI, a da oni na koje je on tipovao da ce ih naduvati poslednjim menopurom i regulisati im pucanje pregnilom ili nisu uopste pukli, ili su opet pukli pre pregnila( ili kad god - uglavnom u vreme u koje nije, po proracunu, trebalo da puknu). Jaoj! Nervira me sto nas doktori uklapaju u svoje radno vreme, a to im uvek ne uspe, pogrese u proracunu!