Pucanje folikula uprkos pregnilu?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nakirb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 3:27 pm

Pucanje folikula uprkos pregnilu?

Post od nakirb »

Otvaram novu temu da ne bih poludela. Juce ujutru sam radila inseminaciju, 2 ampule pregnila 5000 primila sam u sredu uvece i znam da je sve to po PS-u. Ali, u ponedeljak na folikulometriji sam imala 3 folikula: 15x12, 12, 13mm. U sredu(u medjuvremenu sam primila jos 2 menopura, u ponedeljak i utorak), imam 3 folikula - 20x17,5mm, 17x 15,4mm i 11,6mm. Vec u utorak uvece imam karakteristicnu ovulacijsku sluz, sto i dr u sredu konstatuje. Nakon UZ-a, u sredu primam jos 1 ampulu menopura, a Pregnil primam tek u sredu u 22h.IVI uradjena juce u 11h. Ono sto me strasno plasi je cinjenica da vec sinoc nije bilo ni traga od sluzi, a danas imam i progesteronsku temperatur, oko 37. Bojim se da mi se ovulacija desila ranije i da smo zakasnili sa IVI! Utesilo bi me jedino saznanje da je 1 folikul(onaj koji je preostao, jer sam ubedjena da je 1 pukao dosta ranije) pukao malo posle primanja pregnila, a ne nakon 36 sati, jer simptoma tada nije bilo. Moze li se to desiti ili nema sanse da pukne dok ne prodje bar 24 sata? Znam da sam konfuzna i komplikovana, ali, mnogo mi je tesko.
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Bojim se, u stvari, da je 1 folikul pukao mnogo ranije, te da smo zakasnili za IVI, a da oni na koje je on tipovao da ce ih naduvati poslednjim menopurom i regulisati im pucanje pregnilom ili nisu uopste pukli, ili su opet pukli pre pregnila( ili kad god - uglavnom u vreme u koje nije, po proracunu, trebalo da puknu). Jaoj! Nervira me sto nas doktori uklapaju u svoje radno vreme, a to im uvek ne uspe, pogrese u proracunu!
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Molim vas...
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Mislim da treba sada da se maksimalno opustis.Niko ti ne može sada reći šta se tačno desilo.Ako si imala tri folikula,šanse se povećavaju.Opusti se jer stres nikako nije dobar sada.Želim ti puno sreće,budi pozitivna.
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Hvala na podrsci! Zna li neko koliko vremena posle ovulacije nestane sluz?
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Ako ti je za utehu, jednom kada samradila folikulometriju ovulacijska sluz je prestala a sama ovulacija je bila tek 2-3 dana kasnije, pa zbog toga nemoj da se sekiras.
Zbog temperature takodje.
puno srece, manje misli
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Hvala, bas si me utesila. Nadam se da ce biti dobro. Ali, sto je jos cudnije, grudi veceras pocinju da mi postaju osetljive, potpuno sam zbunjena.
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Niko nista?
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Najbolje ces sama sebi pomoci.

primala si stimulaciju, pa nije cudno da te bole grudi.
Ne vidim razlog zasto si toliko uspanicena?
Koji put radis inseminaciju, koliko imas godina?
Gde si je radila
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Ovo mi je 3. Radila sam je sva 3 puta kod prof.Tulica, u Visegradskoj. Imam 31 godinu. Jednostavno, ne zelim da mi zog neke glupe greske ne uspe, ne bih se brinula da sam sigurna da je sve odradjeno na vreme.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

poslala sam ti pp
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »