Pucanje i dubina himena...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
zaca87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2005 1:32 am

Pucanje i dubina himena...

Post od zaca87 »

Pozdrav svima...
imam 17 godina i jos nisam imao sexualno iskustvo. imam vec duze vreme devojku i ovih dana trebamo oboje da izgubimo nevinost. s obzirom da nisam dovoljno obavesten o zenskom polnom organu, molio bi da mi pojasnite malo koliko treba i sta treba da bi pukao himen. kolika je verovatnoca da ce devojka krvariti i kako mozemo da budemo sigurni da ce himen stvarno puci. unapred hvala na odgovoru.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Nadam se da ste vec prakticno vec dobili odgovore na pitanja. Himen je deo sluzokoze( koze), sa potkoznim tkivom debljine par mm, retko kada je kozast, tj. deblji. Pri pucanju najcesce dodje do manjeg krvarenja, tj. krvarenje moze da cak bude i u toku 1 do 2 dana, ali u tragu. Ponekad dodje kod grubog odnosa i do zacepljenja i sluzokoze vagine, kada usled obilnog krvarenja, pacijent mora u bolnicu. Na srecu to se izuzetno retki slucajevi. Savet je da , narocito prvoi odnos bude nezan, pun ljubavi. Prim. Dr Lj. Presetnik
Korisnikov avatar
3BEPKO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2013 9:31 pm

Re: Pucanje i dubina himena...

Post od 3BEPKO »

Imam pitanje, vezan je za ovu temu..
Šta ako tokom seksualnog odnosa, himen ne pukne, tj nije pukao, nevina je bila..
Nije bilo krvarenja, ničega. ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pucanje i dubina himena...

Post od tamaraft »

Kako mislite sta onda?

Neke zene imaju manje elastichan himen neke vishe i desava se da nema krvarenja niti bola prilikom probijanja himena!

Sta vas buni??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori