Psihicka priprema za sledecu trudnocu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Psihicka priprema za sledecu trudnocu

Post od MarijanaRS »

Cao radni narode,
Pre cetiri meseca sam ostala nenadano trudna, ranije nisam ni razmisljala o trudnoci. Pre dva meseca sam imala spontani pobacaj i vrsili su mi kiretazu, Sad ponekad kada imam naporan dan imam bolove u donjem delu stomaka. Da li je moguce da je bila kiretaza neuspela? Da nisam dobro ociscena?

I unatoc tome zelim bebu. Navodno ne smem u narednih 4 meseca da zatrudnim. No, potreban mi je savet kako da se oslobodim straha od trudnoce i porodjaja.

Moja majka me je uvek plasila porodjajem kad sam bila mala. Uterala mi je strah u kosti. Imala je uzasne bolove, sekli su je... bla bla. Nije nikada pricala o osecaju kada me je ugledala, o ljubavi koju je tada osecala... :(
Dok stignes na red, promene se pravila.
mammamaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

Post od mammamaja »

Draga moja Marijana, strah je redovan pratilac trudnoce i ne bi bilo normalno da ga ne osecas.Pa fala Bogu da se sve sekiramo i strahujemo da sve bude u redu, da negde slucajno ne pogresimo i sl.Narocito ako je zena vec, kao ti,imala lose iskusustvo strah da se to ne ponovi.Ja sam u pocetku obe moje trudnoce krvarila i svaki put kada bi se to desilo premirala sam od straha da se mojoj bebi ne dogodi nesto lose.
A sto se tice porodjaja,nemoj uopste da se opterecujes sa time.Kazu da boli, pa naravno da boli, ali da bas tako nepodnosljivo boli niko od nas ne bi imao brata ili sestru.Kada citas ili slusas tudja iskustva, baziraj se na ona lepa.Ja sam se porodila carskim rezom.Rana ko rana, mora da boli, ali ja tome nekako nisam pridavala paznju.Bolela su me ledja od lezanja ludacki,kada sam konacno mogla da ustanem od tog lezanja sam se ukocila (inace imam problem sa kicmom) bila sam gladana ko pas obzirom da tri dana nisam nista stavila u usta, dobila sam upalu mokracnih kanala (kazu od katetera), i iskreno da ti kazem sve je to prolazno, u tom momentu si toliko okupiran bebom da ti to jednostavno nije bitno.
Pozdrav i puno srece u pokusajima da zatrudnis.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

Ej bre, pa boli pa sta, ako te je toliko strah imas epidural, ali veruj mi nema lepseg iskustva ako ga docekas pripremeljena, ja se od cele te price secam samo prvog placa jedne pa druge :D
double trouble is my life
Odgovori