Prvi put pilule za kontracepciju

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mrvicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 7:48 am

Prvi put pilule za kontracepciju

Post od mrvicica »

Molim Vas, ako neko ima neki savet, bice vise nego dobrodosao. Moj problem je sledeci: zelim da pocnem da pijem kontraceptivne pilule. Znam da se pocinje prvog dana menstruacije, ali ja sam dobila danas, dakle u nedelju, u 6 popodne. Da li mogu od sutra ujutru da pocnem da ih pijem, cim otrcim do prve apoteke, ili cu morati da cekam sledeci ciklus? Takodje, kad sam radila krvnu sliku, jedna od transaminaza (nisam bas sigurna koja) mi je bila blizu gornje granice, ali moja lekarka je rekla da je to ok i da pocnem da pijem pilule. Sad se ja dvoumim da li da ponovim nalaze nakon nekog vremena ili je stvarno ok sve sto je u propisanim granicama, pa i ako malo blize vrhu.
Pozdrav!
cokaraaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 5:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cokaraaa »

koliko ja znam i kako mi je moj ginekolog rekao, prvi put se pije prvi dan menstruacije i obavezna dodatna zastita prvih 14 dana
Anna2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 19, 2008 10:59 pm

Pilula i Suncanje

Post od Anna2 »

Molim vas da mi neko odgovori da li mogu koristiti solarijum i izlagati se sun zracima dok pijem pilulu bez opasnosti od fleka??? Da li je neko imao lose iskustvo? Koristim Jasmin prvi put i u periodu sam privikavanja
Hvala puno
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Rada Q »

Za solarijum ne znam jer ga ne koristim, a izlaganje suncu je moguce naravno iako koristis pilule, ali se preporucuje krema sa najvecim zastitnim faktorom.
happy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 12:06 pm

Post od happy »

solarijum ne bi trebao biti problem
ja koristim diane 35 i sve je ok
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Koristim kreme sa visokim zastitnim faktorom, ali nevezano za pilule jer sam izrazito bleda. U solarijum ne idem jer ne mislim da je zdravo. U svakom slucaju, ni devojke iz moje okoline koje koriste pilule nisu imale negativna iskustva vezano za koriscenje pilula i boravak na suncu/odlazak u solarijum.
Odgovori