prvi put kod ginekologa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
pile1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 3:12 am

prvi put kod ginekologa

Post od pile1 »

pozdrav svima..nova sam na forumu, imam samo par pitanja u vezi odlaska kod ginekologa prvi put...
sta od pregleda da zakazem? ne osecam nista lose, jednostavno zelim da se proverim...pa molim da mi date savet...prva provera i slicno...hvala
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Tvoj ginekolog ce odrediti potrebne preglede, ali pretpostavljam da bi nesto standardno bilo pregled, vaginalni bris i PAP.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ako nisi nevina, uradice ginekoloski pregled prvo spekulumom da vidi grlic i uraditi vaginalni bris i papu, a onda ce ti opipati reproduktivne organe rukom preko stomaka, mozda i vaginalni ultrazvuk, u zavisnost od temeljnosti lekara. Takodje rucni pregled grudi.
pile1
Novi član
Novi član

Post od pile1 »

jako puno hvala! nije normalno da izbegavam odlazak...:) grozna sam...:P
imamsamo neku averziju prema ginekolozima... a bez razloga.. mislim strah od nepoznatog ili sta vec ...uvrnuto!
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Nije uvrnuto, ja idem na redovne preglede od svoje 18-te godine, pa mi opet nije svejedno. Dobra strana je da ne boli, relativno kratko traje i posle toga se osecas dobro jer znas da brines o sebi i svom zdravlju. Nemoj predugo da cekas, videces, zaista nije nista strasno.
pile1
Novi član
Novi član

Post od pile1 »

danas sam bila..i bilo je odlicno! :) hvala jos jednom na podrsci! :)
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Bravo! Bas se radujem da si imala dobro iskustvo, sada samo nastavi redovno da ides na kontrole i nema da brines :wink:
Odgovori