prvi put kod doktora- microcistic ovaria
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
prvi put kod doktora- microcistic ovaria
malo mi je teze sa srpskom, no ipak sam se resila da pisem(nadam se da me razumete).prvi put sam isla na ginekolog i kao za prvi put je bilo katastofa.imam 21 god i samo sto sam se udala.planirali smo da imamo dece i mislila sam da prije sto ostanem bremena da idem kod ginekologom i da izvrsem pregled.uradio mi je i papa test i ginekoloskom pregledu na koj mi je rekao da imam monocisticne jajnike i da mogo teze ostacu u drugom stanje.rekao mi je da svaka zena mora imati po 4-6 ciste a kod mene je utvrdio da imam vise od 12, nije mi dao nikakve terapije ni pilule i zbog toga sam zabrinuta.molim vas neka neko mi kaze savjet dali cu imati djece?i zasto mi nije lekar dao terapije.nalazi od papa test su ok.njegov savjet je bio:ako po 1 god ne ostanes u drugom stanju dodzi opet.hvala vam svima .
dobrata misla dobro nosi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam baš sigurna ali mislim da mikrocistični jajnici znače da nemaš ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) svakog meseca. To se dešava svim ženama a tebi verovatno malo češće. Možeš da ostaneš trudna ali će ti trebati više vremena jer treba 'potrefiti' ovulaciju. Doktor je verovatno uzeo u obzir da si mlada i da je moguće da se situacija reši bez terapije. Opustite se i pravite bebu.