Molim Vas da mi sto pre odgovorite, sr+trašno se brinem..
Trudna sam 26 nedelja i do sada je sve bilo u najboljem redu.Na zadnjoj redovnoj kontroli mi je izmeđuostalog napisano:
"Na glavici ploda se u predelu zadnjih rogova levo registruje proširenje primera 11x12mm"
Moja doktorka mi nije ništa konkretno pojasnila, samo je rekla da se to treba pratiti i naručila me za 4 nedelje na novi ultrazvuk, a ja sada umirem od brige.
Molim Vas da mi razjasnite o čemu se konkretno radi, koliko je to opasno i šta mi je dalje činiti?
Inače, ovo mi je prva trudnoća, imam 29. godina
proširenje u glavi ploda?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Draga, ja bih ti preporucila da ides u kliniku Analife (imas sajt na google) kod dr. Zivanica koji je odlican dijagnosticar!
Ovde lekari jako retko svracaju, a ne znam da li neko od forumasa zna odgovor na pitanje!
Imas hrvatski sajt i tamo tri ginekologa koji odgovaraju na pitanja citalaca. mozes svom trojici postaviti isto pitanje pa da vidis sta ce ti odgovoriti. Odgovor stize u roku od 1-3 dana, bar je tako kod dr.Erdena Radoncica
http://www.zdravljeizivot.com/forum/index.php
Ovde lekari jako retko svracaju, a ne znam da li neko od forumasa zna odgovor na pitanje!
Imas hrvatski sajt i tamo tri ginekologa koji odgovaraju na pitanja citalaca. mozes svom trojici postaviti isto pitanje pa da vidis sta ce ti odgovoriti. Odgovor stize u roku od 1-3 dana, bar je tako kod dr.Erdena Radoncica
http://www.zdravljeizivot.com/forum/index.php
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pokusajte da postavite pitanje i na ovom sajtu
http://* REKLAMA */question.php
Odgovaraju strucnjaci!Odgovor uglavnom stize za dva do pet dana!
Svako dobro!
http://* REKLAMA */question.php
Odgovaraju strucnjaci!Odgovor uglavnom stize za dva do pet dana!
Svako dobro!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Hvala vam , mnogo!
Zakazala sam 4d ultrazvuk kod Dr Živanića za 17.04. pa ću da vidim šta on kaže i da li se nešto promenilo.. To će biti tačno dve nedelje od mog prošlog pregleda...
Sad mi samo preostaje da čekam i da se molim da se to proširenje smanji ili bar da ostane isto. U suprotnom ima da poludim.. I ovako ću da poludim..
Zakazala sam 4d ultrazvuk kod Dr Živanića za 17.04. pa ću da vidim šta on kaže i da li se nešto promenilo.. To će biti tačno dve nedelje od mog prošlog pregleda...
Sad mi samo preostaje da čekam i da se molim da se to proširenje smanji ili bar da ostane isto. U suprotnom ima da poludim.. I ovako ću da poludim..
Draga mija nisam doktor ali znam da se bebe koje se rode pre vremena radjaju sa prosirenim mozdanim komorama.Moje devojcice su rodjene u 36 nedelji i obe su imale prosirene m.komore isve je to normalno. S obzirom da se radi o 26 nedelji to je najverovatnije normalna pojava ili je mozda malo vise uvecano za nedelju trudnoce.Ako je to sto je doktor video prosirena m.komora onda ne brini.Da je ozbiljno doktor bi te pogledao za nedelju dana.Budi srecna i uzivaj u trudnoci.
Evo malo podrške i sa moje strane... i sama sam mama, pa znam kakve su te sve brige okupirale...
Elem, upravo sam gledala koleginicinog nećaka koji sad ima 5 meseci na slikama, a koji je, od negde 6 meseca trudnoće bio praćen u maminom stomaku zbog proširenja moždanih komora... Dete je imalo dosta proširene komore, ali ostalo je sve na ultrazvuku bilo ok.
Rodio se zbog toga carskim rezom, kao što rekoh pre 5 meseci, kao zdravo novorođenče, mada su ga zadržali na ispitivanjima...i sve je pokazalo da je on ok.
Njegovim roditeljima je rečeno da čak neko od roditelja ili najbliže rodbine možda ima ovakvo proširenje ili čak ni nema tu neku prečku što deli te komore, a da ni ne zna (stvar genetike)... Kad smo se mi rađali nije bilo ultrazvuka da bi se to utvrdilo.
U svakom slučaju, hidrocefalus zbog proširenih komora izgleda da nije nužna posledica, pogotovo ako je sve ostalo ok, jedino su komore proširene...
Elem, upravo sam gledala koleginicinog nećaka koji sad ima 5 meseci na slikama, a koji je, od negde 6 meseca trudnoće bio praćen u maminom stomaku zbog proširenja moždanih komora... Dete je imalo dosta proširene komore, ali ostalo je sve na ultrazvuku bilo ok.
Rodio se zbog toga carskim rezom, kao što rekoh pre 5 meseci, kao zdravo novorođenče, mada su ga zadržali na ispitivanjima...i sve je pokazalo da je on ok.
Njegovim roditeljima je rečeno da čak neko od roditelja ili najbliže rodbine možda ima ovakvo proširenje ili čak ni nema tu neku prečku što deli te komore, a da ni ne zna (stvar genetike)... Kad smo se mi rađali nije bilo ultrazvuka da bi se to utvrdilo.
U svakom slučaju, hidrocefalus zbog proširenih komora izgleda da nije nužna posledica, pogotovo ako je sve ostalo ok, jedino su komore proširene...
Evo da vam javim... Bila kod Dr Zivanica i sada sam mnogo spokojnija.
Na pregledu je bas dosta vremena posvetio glavici bebe i na kraju rekao da iako postoji prosirenje jedne mozdane komore, ono je trenutno manje od 10 mm, sto se smatra normalnim nalazom.
Osim toga, ovo mi je prvi put da idem na 4d i potpuno novo i predivno iskustvo je videti bebicu u potpunosti!
Hvala vam svima, a pogotovo Gali, na razumevanju, savetima, a prvenstveno preporuci za Dr Zivanica...
Moj sledeci ultrazvuk je sredinom Maja pa javljam kako smo...
Na pregledu je bas dosta vremena posvetio glavici bebe i na kraju rekao da iako postoji prosirenje jedne mozdane komore, ono je trenutno manje od 10 mm, sto se smatra normalnim nalazom.

Osim toga, ovo mi je prvi put da idem na 4d i potpuno novo i predivno iskustvo je videti bebicu u potpunosti!
Hvala vam svima, a pogotovo Gali, na razumevanju, savetima, a prvenstveno preporuci za Dr Zivanica...
Moj sledeci ultrazvuk je sredinom Maja pa javljam kako smo...