Prosireni krvni sudovi posteljice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
majamark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2007 3:22 pm

Prosireni krvni sudovi posteljice

Post od majamark »

U 19. nedelji trudnoce sam.U 12. sam imala krvarenje,obilno,nadjen veliki hematom kojeg na svu srecu vise nema.Pre desetak dana mi se u toku noci pojavilo sveze krvarenje,prilicno obilno,ali je trajalo svega par minuta.Tog dana sam se javila lekaru koji je posumnjao da se radi o placenti previji,ali posto nije bio siguran,poslao me je kod svog nacelnika da me pregleda.Nacelnik je ustanovio da je u pitanju samo nize usadjena posteljica na kojoj su prosireni krvni sudovi,posebno na donjem polu,a posto pomenuti dr meni nije izgledao ni malo pristupacnim za razgovor,ja nisam smela nista da ga pitam,pa me evo ovde.
Na terapiji sam Partusisten 4x1+ Utrogestan 2 vag.gl. uvece tri nedelje unazad.
Jutros ponovljeno oskudno braonkasto krvarenje.
Radjen dabl test i NT koji je bio uredan.Karakteristike fetusa odgovaraju nedelji gestacije.
Molim da mi kazete da li i kako ti prosireni krvni sudovi mogu uticati na trudnocu,razvoj ploda...Zasto uopste dolazi do tega?Imate li neki savet za mene sto se tice nekog dodatnog pregleda i ponasanja u ovakvom stanju?
Puno pozdrava.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Jedna moja prijateljica je imala nisko postavljenu posteljicu i morala je strogo da lezi,jer cim bi sedela ili stajala pocinjalo bi krvarenje.Beba je bila u redu i uspela je da uspesno iznese trudnocu i rodi zdravo dete.Puno srece!
Odgovori