Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ne, samo je radjen UZ običan i vaginalni, e sad nisu bas sigurni da li je jajovod prosiren ili su ciste kod jajnika
Da zelim da zatrudnim, a ne znam da li to utice na plodnost?
Dr mi je sad dao da vadim krv Ca-125
Moze i ne mora...ako je jajovod zapusen,to je u svakom slucaju smetnja za oplodnju,ali ako vam je drugi jajovod zdrav ne bi trebalo da bude vecih problema.
Potrebno je da se zavrsi ta dijagnostika...javite koliki je ca-125
Da li je tvoj jajovod prosiren usled zacepljenja ?
Kod mene je bio takav slicaj , imala sam prosiren desni jajovod ili HYDROSALPINX.Deformisao se usled zacepljenja i punjenja tecnosti koja zbog tog zacepljenja nije mogla da ide dalje nego se zadrzavala u njemu.Kao takav nije mogao da se koriguje i sredi , nego sam morala da idem na laparaskopiju i odstranili su mi oba jajovoda , jer je i ovaj drugi bio totalno zacepljen i nije ni njemu bilo spasa.Sada mi ostaje samo IVF ...ali i to je nesto .
Ono sto sam ja ukapirala jeste to da je takav jajovod samo smetnja , povecava sanse za vanmatericnom i pobacajem u slucaju da se i ostvari trudnoca, tako da ga je najbolje micat.
Da li je tvoj jajovod prosiren usled zacepljenja ?
Kod mene je bio takav slicaj , imala sam prosiren desni jajovod ili HYDROSALPINX.Deformisao se usled zacepljenja i punjenja tecnosti koja zbog tog zacepljenja nije mogla da ide dalje nego se zadrzavala u njemu.Kao takav nije mogao da se koriguje i sredi , nego sam morala da idem na laparaskopiju i odstranili su mi oba jajovoda , jer je i ovaj drugi bio totalno zacepljen i nije ni njemu bilo spasa.Sada mi ostaje samo IVF ...ali i to je nesto .
Ono sto sam ja ukapirala jeste to da je takav jajovod samo smetnja , povecava sanse za vanmatericnom i pobacajem u slucaju da se i ostvari trudnoca, tako da ga je najbolje micat.
Ako su u nedoumici ne znam zsto vam ne urade HSG,tako bi se jasno videli jajovodi.
I inace to je jedna od standardnih procedura prilikom ispitivanja neplodnosti.
Sa jednim jajovodom mozes ostati trudna prirodnim putem jedino ako ti je ovaj drugi prohodan , a bez oba jajovoda ne mozes ostati trudna prirodnim putem vec ides na IVF , a to ti je vantjelesna oplodnja .
Pitaj sve sto ti nije jasno, tu smo ))
Pozz
A HSG ti je ispitivanje prohodnosti jajovoda , a radi se na nacin sto ti ubrizgavaju kontrast (radi se vaginalno, naravno) i na ultrazvuk posmatraju dal ti jajoovodi propustaju taj kontrast.