Promenjljiv sekret, svrab, crvenilo - POMOC PRIJATELJA!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
maca2007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 3:28 pm

Promenjljiv sekret, svrab, crvenilo - POMOC PRIJATELJA!

Post od maca2007 »

Pozdrav svima i unapred hvala onima koji ce mi makar svojim savetima, iskustvima pomoci oko problema koji je snasao mene i supruga.

Udala sam se i zivim kod supruga u Francuskoj, papiri su jos u fazi sredjivanja i pitanje je dana dobijanja socijalnog broja i knjizice ali do tada...
Privatno - preskupo, mada ako potraje morace i to...

Najpre se meni pojavio sirkast sekret uz svrab i blagu oteklinu i crvenilo.
Nakon seksualnog odnosa muz je osetio takodje svrab i pojavilo se crvenilo na glavicu i otok.

Kandida?!

Ja sam 7 dana uzimala vaginalete na bazi Nistatina.
Muz je koristio kremu.

Odnose nismo imali uopste od pojave problema.

Izgubio se sirkasti sekret bez mirisa i oteklina.
Sekret je POSTAO zuckast i sa nekim mirisom specificnim uz povremeni slab svrab....
Muz i pored mazanja i dalje ima svrab i malo jos crvenila i otoka, kao da prestaje ali ne prestaje...

Muci me to sto je nakon uzimanja vaginaleta sekret kod mene od sirkastog postao zuckast i "smrdljiv" i promenio svoj izgled. Da li je to neko pogorsanje? Ili prerasta bolest u nesto strasnije?
Ja sam moram vam priznati u panici.

Stvarno ne znam sta se desava.

Kazu ne zahvaljuj se za lekove i sve sto je u vezi bolesti, ali ja cu se ipak zahvaliti na vremenu i trudu koji budete ulozili za moj problem.

U Beograd dolazimo za mesec dana ali do tada plasim se da se nesto ne iskomplikuje...

:(
hypo_hondar82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm

Post od hypo_hondar82 »

Vi definitivno treba da uradite vaginalni i cervikalni bris na bakterije,gljivice i parazite i cervikalni bris na hlamidiju,mikoplasmu i ureaplazmu.Ovako na ne vidjeno tesko iko moze da vam kaze sta vam je.Moguce je da ste imali Candidu i jos nesto.U svakom slucaju,nemoj te se leciti na svoju ruku.Kad ovo uradite i vi i suprug cete dobiti odgovarajucu terapiju,a ne bi bilo lose da neko vreme koristite kondom,dok sve to ne prodje.A za vas kolposkopija i Papa test,takodje da kompletirate pregled.
maca2007
Novi član
Novi član

...

Post od maca2007 »

Hvala Vam.
U Beogradu cemo svakako uraditi sve navedene testove.

Citajuci ovde na forumu probleme pojedinaca simptomi se poklapaju posebno kada je kandida u pitanju ali mene je zabrinulo sto to nije prestalo i mislila sam da neko ima "pretpostavku" sta bi to moglo biti da ne razmisljam o raku materice, o vadjenju utrobe i o svemu sto nocu sanjam kao da sam gubava...
Moj otac bi se sablaznuo na rec "pretpostavka" u medicini.
Naravno pomalo je glupo traziti "lek" putem foruma kada je zdravlje u pitanju, ali covek se oseti manje uplaseno kada podeli to sa nekim i shvati da je bolest deo coveka i da postoje ljudi koji se bave lecenjem istih.

S obzirom da sam dete lekara, u mojoj porodici se uvek pricalo o bolesti i stalno su se tumacila "kasljucanja", bola lica, itd itd da ja jos kao dete imam neki strah od lecenja znajuci sta sve coveka moze da snadje...
Mozda je ovaj moj potez obracanja ovde upravo nacin da izbegnem susret sa "nalazom"....

:o upravo ovako vam ja izgledam sada
hypo_hondar82
Novi član
Novi član

Post od hypo_hondar82 »

Ma,potpuno vas razumem,niko ne voli da je bolestan.Valjda je u covekovoj prirodi da za"svaki slucaj"razmislja o najgorem!Nema potrebe za tako mracnim mislima,to je infekcija sigurno,i ne moze se umreti od nje :) ,ali najgore je kad coveku lose,a ne zna ime problema :) A toliko ima zena i devojaka sa tim vasim problemom,da ne mozete ni da zamislite.Naravno,nije to neka uteha,ali opusteno,sve ce to doci na svoje mesto,samo vam je sad los tajming :)
Sve najbolje :wink:
maca2007
Novi član
Novi član

....

Post od maca2007 »

Hvala na recima utehe i ljubaznosti, pa eto kada budu prosle kontrole i kada prodje ova "genitalna ludnica" napisacu detaljnije sta je preporuceno i kako se odvijala stvar.

Dobro, ipak mi se malo vratio osmeh na licu.
Podelicu ga sa Vama.

Poljubac i hvala jos jednom. :D
hypo_hondar82
Novi član
Novi član

Post od hypo_hondar82 »

Nema na cemu :wink:
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

isto koja rec podrske od jos jedne devojke ... :D sve to sto ste/si navela je uneku ruku normalno, kao sto je rekao hypo_hondar82 svaka druga - treca zena ima to, samo zavisi koliko ko obraca paznju na sebe ... Sve sto je gore navedeno tj nistatin uopste ne mora da ti pomogne, jer nije on za sve gljivice koje postoje ... ja sam za takvu vrstu kao sto si ti napomenula koristila ujutru hidrociklin mast, a uvece nistatin, nedelju dana i proslo je, ali tih nedelju dana nije bilo odnosa :oops: . Ipak uradi bris da bi bila sigurna sta je tacno u pitanju ... pozz
maca2007
Novi član
Novi član

hvala

Post od maca2007 »

Zdravo Sandla,
hvala sto si se javila.

Mene je zabrinulo sto se to promenilo iz jednog vida sekreta u drugi ili je to "normalan tok" a sto muz ima i dalje kao crvenkasti otok a ja sekret sada zuckasti. Kod mene je nestalo te otekline i svraba.
Kod supruga je ostalo isto, on uzima kremu ali sam se zabrinula sto i posle tih vaginaleta to ne prolazi. verovatno je jos nesto u kombinaciji, neka druga bakteija ili ove se nismo "ratosiljali" jos.

Do Beograda jos mesec dana, svakog casa bi trebalo da dobijem zdravstvenu knjizicu ali ako ne dobijem do tada ovde bi me to kostalo dosta.

A i tebi nistatin nije pomogao ili...?

Meni su dali ovde nesto kao zamenu jer se nistatin vise ne proizvodi tako su mi rekli a muz je uzimao isto neku drugu zamenu od nistatin kreme...

E sada ne znam, hoce li biti skodljivo da ponovimo terapiju jos sedam dana?
ovo je bilo pre mesed dana, ova prva terapija.. malo manje...

Poljubac ,

maca
maca2007
Novi član
Novi član

...

Post od maca2007 »

Bez obzira,

da ne nagadjam, moracu da sacekam da se urade analize da se ne bi nesto pogorsalo.

Do tada necu sigurno da umrem od ovoga?

I puno citam po netu o raznim tim gljivicama i bolestima pa mi je glava puna kao brod.

Samo da budem iskrena, mi nismo evo od kako traje ova gungula imali odnose, a i pocela sam muza da jurim po kuci iako mi ne bi bio lep sex sa saznanjem da se pored nas dvoje jos neke bakterije motaju po krevetu...

Zato, citam i gledam tv.

Lepo bi bilo napisati knjigu, Moj zivot sa Candidom :o
hypo_hondar82
Novi član
Novi član

Post od hypo_hondar82 »

Jao Boze,ne mogu da verujem :D Gljivice nikog nisu jos ubile,pa nece ni vas :D (ako su uopste gljivice u pitanju)Ponovicu,svako uzimanje lekova,maskira trenutnu situaciju,pruza lazni isecaj da se problem resio,pa kad se vrati,jos veca panika.
Samo strpljenja,a citanje po Netu i identifikovanje sa svakim problemom,koji lici na vas,ne da nece da vam pomogne,nego za mesec dana ima da poludite nacisto :wink:
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

maco, meni hidrociklin ujutru i nistatin uvece jesu pomogli ali zbog toga sto je doktorka tj moj ginekolog videla da su gljivice u pitanju, pa je i moj suprug dobio neke tablete ali me ubij sada nemam pojma kako se zovu jer ih je popio za jedan dan i kutijicu sam bacila, ali Nistatin ti nece pomoci ako nije u pitanju bakterija ili gljivica koju nistatin Ubija... to je isto kao kad neko uzima "lupam" midol da bi se resio reume ... :lol: ne znam da li me razumes ... znaci sve su to pretpostavke ... Nemoj izbrgavati odnose, nece vam nista faliti, uostalom ako vam je bas neprijatno koristite tih mesec dana dok ne odes kod ginekologa kondome i resili ste jedan problemcic.... ajde sad u apoteku po kondom i u krevet :D i kad dobijes knjizicu pravac ginekolog i videces za nedelju dana ce sve biti reseno
maca2007
Novi član
Novi član

slatka moja...

Post od maca2007 »

Slatka moja...
danas mi nije neki dan, mozda me ove "vaginalne prijateljice" cine da menjam raspolozenje ili bice ipak da je pms...
E ovo sto si napisala prenela sam muzu, on se slatko nasmejao pa ja ocekujem da ce sutrasnji dan ili noc doneti sjaj u mojim ocima.

:D
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

nadam se najiskrenije da hoce ... ne mogu jedne glupave gljivice ili sta vec da stanu na put vasoj neznosti i ljubavi... hvala bogu sto su izmislili kondome pa se eto bar na par dana mozete tako stititi ... a kad se izlecite zna se .... :lol: uzivajte ... znam da vam je tesko jer smo kroz slicno muz i ja prosli ... ali glavu gore i pozdravi muza ... i :D da vidim sutra ili prekosutra!!!!!!
Odgovori