Promena kontraceptivnih pilula

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Gogisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 1:35 am

Promena kontraceptivnih pilula

Post od Gogisa »

Odmah da se izvinim ako dupliram temu ... Kriterijumi po kojima sam pretrazivao nisu dali trazeni odgovor, pa me zato interesuje sledece:

U visegodisnjoj sam vezi, i posle dosadasnjeg koriscenja kondoma, devojka i ja smo resili da predje(mo) na Logest. E sada, ona je na nekim web lokacijama videla kako Yasmin imaju blagotvorne efekte u dermatoloskom smislu.

Logest koristi tek prvi ciklus, ostale su jos tri pilule, pa me interesuje kakva bi bila procedura za eventualni prelazak na novu vrstu pilula?

Da li treba praviti pauzu od 7 dana izmedju uzimanja ili nastaviti odmah jednu za drugom (novom vrstom) kutijom?

Uopste, ako bi neko mogao malo detaljnije da napise o prelasku sa jedne na drugu vrstu kontraceptivnih pilula.

Hvala Dr Obgyn! :roll:
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Mora konsultovati svog ginekologa. Logest i Yasmin imaju razlicit sastav. Pogledaj:
http://www.21dan.com/cms/item//kontrace ... pcija.html

Pilule se ne prepisuju jer doktor jedne voli a II ne, vec na osnovu nalaza pacijenta. Dakle rade se analize krvi (polni hormoni i hrmoni tiroidne zlezde) pa se odlucuje o tabletama.
Ja bih preporucila da zavrsi ovu kutiju, pa onda vidi sa ginekologom da li da prelazi ili ne.
Odgovori