Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
U maju , tacnije 15- og maja mi je radjena konizacija hirurskim putem.Sve kontrole koje sam uradila nakon toga su dale pozitivne rezultate.U avgustu sam imala kratkotrajno kontaktno krvarenje posle odnosa,medjutim tri meseca posle toga su mi se pojavile produzene menstruacije.Umesto da menstruacija pocne od 26 do 28 dana ,pocinjala je 21 sa tim sam jedva krvarila ,izcedak je obicno tamne braon boje.Na kontroli mi je doktorka rekla da je sve to zbog hormona,kako kaze podivljali su........Naredna dva mseca sam imala normalne menstruacije da bi mi zadnje dve opet bile produzene....Molila bih nekog strucnog za savet ili nekog ko je imao slicnu situaciju........Da li ima potrebe za panikom ???????????
Isti problem imam isada, isto skidanje ranice omciciom jer papa IIIa i odmah posle toga kontaktno krvarenje i krvaruckanje posle odnosa nije ni meni bas jasno kako skidanje ima veze sa hormonim, s tim sto ja sad imam i polip endocervikalni bas bi volela da mi neko objasni, inace par puta na pregledima je postojalo krvarenje da bi se tek posel toga utvrdio polip, da li je od polipa ili neceg drugog, cak su i meni rekli da je premenstrualno u pocetku pa posle nije i nikako da utvrdimo zasto gotovo citav mesec krvaruckam.
Evo ovaj mesec pocetno krvaruckanje 02.02. mens. 12.02. trajanje do 17.02 ustvari ne mogu da kazem sta je menstruacija a sta krvarenje desava mi se cesto da posle odnosa bude probojno krvarenje ne znam sta da mislim, u svakom slucaju ici cu na odstranjivanje po preporuci dok.
Ja tek sad...ali imam slican problem, ustvari prvi put da na forumu nekom srtenem isti problem, odnosno donekle slican...Naime prosle godine u pocetkom jula imala ksam onizaciju metalnom omcicom, dijagnoza CINIII...sve super, mesnstruacija i ostalo...ali negde u novembru prosle godine pojavi mi se pre nego sto dobijem dva, tri dana pre brankasto, ok, znam da je to normalno...ali u od febraura se sve poremetilo...menstracija mi bila 5 dana samo tako braon minimalno i prestala (prakticno izostala), od aprila krvaraim stalno sa nekim prekidima! Ali ono sto je interesantno je da sam ja 13 godina kada sam dobila prvi put imala problema sa hormonima i pila hormonsku tereapiju...tako da se sada posle 13. godina javio isti problem, identiticno krvavljenje...inetresantno je i da je i meni posle odnosa sada dok mi je ovako krvarim...odnosno pre toga na primer minimalno, a nakon odnosa jace ???Ono sto je interesantno, nikad nisam pomislila da je to zbog konizacije! Mozda je kod vas u pitanju bila koicidencija? zatos to je od moje proslo cak nekih 7 meseci kad je pocelo da mi se remeti, ali imala sam i pre probleme sa hormonima tako da zakljucak da su hormoni...bila kod lekara, ali nisam zadovoljna, pa sam u potrazi za novim misljenjem...pa, me zanima sta se ispostavilo kod vas na kraju zbog konizacije ili hormona i kako ste regulisale to...Bila bih vam vrlo zahvalna na odgovoru iako je prolso mnogo, ali ovo je jedino gde sam pronasla slicno sa mojim!
Evo sad sam primtila pa da ti odgovorim, nije kod mene samo hormon u pitanju je bio mozda poli koji sam imala i bio ogroman, jer je na zadnjem pregledu dok utvrdila polip u kanalu, onda je bilo dileme da li da idem ili ne idem da ga skidam posto je mali, ja se naravno ipak odlucim da odem i kad tamo umesto malog polipa polip bio veliki i bio je u uterusu, posle te intervencije se smirilo negde jedan mesec da bi se proli put javilo sto ti kazes bas posle odnosa probojno krvarenje, pre odnosa se mozda pojavila mrljica bledo braon boje a posle odnosno u toku odnosa bas krvarenje, prosli put sam pitala dok. zasto ona misli da je tu na savu gde sam bila usivana posto sam opet krvaruckala tokom pregleda....
Ne znam sta da kazem jer i meni ne znaju sta da kazu, videcu mozda potrazim i neko drugo misljenje....