Problem

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Problem

Post od DusaniMilica »

Dobro vece svima...

Ja sam Milica... Imam jedan zanimljiv problem...
Pijem logest, evo drugu tablu vec... Trenutno sam na polovini..
Takodje od pre nekoliko dana su mi prepisani lekovi Trental i Urutal zbog problema sa usima i glavoboljiom koju je to izazivalo... A pijem i beviplex vitamine... Nisam imala nikakva nezeljena dejstva logesta, sve je savrseno kako treba...

Problem je u tome sto je je veceras tokom snosaja pukao kondom... I mi to nismo primetili dok nismo zavrsili... I, posto je subota, ja ne mogu da posetim svog ginekologa do ponedeljka popodne... I ne znam sta da radim... Ne znam da li logest i dalje deluje pored svega toga sto pijem... Ginekolog mi je rekao da kada zavrsim ovu tablu ne pocinjem novu sve dok ne prestamen sa terapijom Trentalom... Nisam sigurna da li mi zastita jos traje... Ne znam da li da pijem postinor 2, ili sta da radim... Da li bi neko mogao da me posavetuje?

Unapred zahvalna...
DusaniMilica
Novi član
Novi član

Post od DusaniMilica »

Da, imam 17 godina, bez bilo kakvih pobacaja, abortusa itd...
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Postinor se može popiti do 72h posle odnosa. Do ponedeljka uveče proteći će 48h tako da ćeš i tada imati vremena. Trebalo bi naravno popiti ga što pre ali pošto već piješ gomilu lekova bilo bi dobro prvo razmotriti situaciju.

Iskreno, ne znam da li ti lekovi utiču na efikasnost pilula (u krajnjem slučaju možeš sutra da odeš do neke dežurne apoteke i pitaš) ali ako utiču, i tvoj ginekolog zna šta sve koristiš, onda ti je sigurno rekao da se do kraja terapije ne oslanjate na pilule nego da koristite kondom. Ako nije rekao ništa i vi kondom koristite samoinicijativno onda verovatno nema opasnosti.

Što se tiče toga da ne počinješ sa novom tablom dok ne završiš sa Trentalom, ovo nije proverena informacija ali pitala sam drugaricu koja je farmaceut i moguće je da ti je ginekolog rekao da ne piješ pilule dok ne završiš sa Trentalom zato što bi pilule mogle uticati na efikasnost Trentala (a ne obrnuto).

Pozdrav, Cat
DusaniMilica
Novi član
Novi član

Post od DusaniMilica »

Znas kako, nisam imala licno prilike da odem kod ginekologa iz cistog razloga sto je predaleko od mesta gde ja zivim, ali sam bila poslala drugaricu zajednno sa tim lekovima kod zene da mi lepo kaze sta i kako dalje, jer su mi ti lekovi bili prepisani vec na pola table logesta. Drugarica kaze da je sa zastitom sve u redu (inace bi zena sigurno naglasila drugacije) ali da dodjem licno jer ne zna zbog cega pijem trental, i da prekinem kad zavrsim ovu tablu dok mi traje terapija.

Hvala ti Cat, malo sam istraumirana, pokusavam da pronadjem potvrdu da sam pod zastitom, jer je juce bio ukupno 15. dan mog ciklusa, i uopste mi nije svejedno..

p.s. Mislim, koliko sam ja uspela da zakljucim iz svega onoga sto mi je napricano, strucno a i nestrucno, da bi jedini poremecaj zastite od logesta nastao kada bih uzimala jos neku hormonsku pilulu, ili nesto od onih lekova sto pise da ne treba uzimati u uputstvu logesta.. Proveravala sam jos kada sam ih dobila jedno tri puta, i to sto ja pijem nisu ti lekovi koji ne treba da se piju uz logest..

Hvala jos jednom..
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

DRAGA MILICE, GLAVOBOLJE KOJE IMATE MOGUĆE JE DA SU POSLEDICA KONTRACEPTIVNIH PILULA, TE BI BILO PAMETNIJE DA PREKINETE SA NJIHOVIM UZIMANJEM, A NE DA UZIMATE DODATNE LEKOVE!
DOVRŠITE KUTIJU LOGESTA KOJU TRENUTNO PIJETE, A SA NOVOM NE POČINJITE PRE ISPITIVANJA UZROKA GLAVOBOLJA! LEKOVI KOJE UZIMATE NEĆE SMANJITI DEJSTVO LOGESTA.

Pozdrav Dr Peđa
DusaniMilica
Novi član
Novi član

Post od DusaniMilica »

Hvala vam puno doktore.

Glavobolje nisu uzrokovane pilulama, mada je mozda moguce da su njima malo pojacane. To znam iz cistog razloga sto su te glavobolje krenule u isto vreme kad i moj problem sa usima koji traje jos mesec dana pre uzimanja prve table logesta. Za pola sata idem kod svog ginekologa pa cu razgovarati i sa njom.

Hvala vam puno, u svakom slucaju.
DusaniMilica
Novi član
Novi član

Post od DusaniMilica »

I bila sam, rekla mi je zena da je sve ok ako sam pila pilule kako treba, i samo da prestanem sa njima posle ove table dok ne zavrsim sa trentalom. Zastita jos traje, bez obzira na lekove, nema nikakvih kontraindikacija...

Zaista se nadam da je tako.. Hvala jos jednom, u svakom slucaju.. :)
Odgovori