Problem posle operacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mozda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 4:32 pm

Problem posle operacije

Post od mozda »

Postovani,

imala sam problem sa endometriozom pa mi je uradjena laparoskopska operacija i u toku iste data injekcija koja je obustavila menstruaciju na (kako dr tada rece) 3 do 5 meseci da bi se endometrioze totalno povuke.
Medjutim proslo je 6 meseci od tada a ja i dalje ne dobijam. Sve ovo vreme imam toplotne udare kao da sam u klimaksu, sto je po mom dr bas kako treba (inace imam 32 godine).
Pre neki dan sam ponovo pitala sta se desava. Kaze da je sve ok, da svaki organizam razlicito reaguje i predlozio mi je koriscenje anti bebi pilula na mesec dana!?
Jel imao neko slican problem i sta uopste da radim!?!?!?

Unapred zahvalna
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: ako mogu da pomognem.....

Post od razocarana »

Imala sam dve laparaskopiju prava prosle godine u julu a drugu pre dve nedelje.nakon prve sam primala 4 meseca diperalin injekcije i nisam imala menstruaciju 6meseci i vec sam se uspanicilaa(ubijao me je taj kako ga zovu vestacki klimaks toplote su nekada bile neizdrzive sve do samog kraja)pa sam se obratila zbog toga lekaru koji mi je dao neke tabletice DOBRASTON koje sam pila 10 dana i dobola tada menstruaciju.morala sam i na drugu laparaskopiju jer nisam zatrudnela a endometrioza se opet pojavila na levom jajniku i cista mi se zalepila za creva i krvarila u stomak,ali hvala Bogu sada je sve ok i super se osecam.moj savet je da napadnes svog lekara i da ti pomogne a to sa kontraceptivnim tabletama je korisna za endometriozu da se ne pojavljuje.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
mozda
Novi član
Novi član

Post od mozda »

Hvala na odgovoru.

I moji toplotni udari su uzas, pocinjem da ludim. Toliko se zapalim da sva pocrvenim , kao :oops: E sad, ja sam imala operaciju u inostranstvu i odmah su mi za vreme nje ubrizgali tu injekciju. S' obzirom da sam se vratila u Srbiju, sa lekarom koji mi je operisao cujem se telefonom. I njegova ideja je da uzimam ove anti bebi da bi isprovocirala jajnike da mi pocne meca posle ove tri nedelje tableta (sto je meni malo zvucalo blesavo...) Po njemu je sve u savrsenom redu, samo treba da cekam i strpim se jos malo .
Pilule pijem tek nedelju dana i na ivici sam sloma zivaca. Moram da ga pitam za ove tvoje, pa da pod hitno pocenem da ih uzimam i prekinem agoniju.

Pozdrav
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

oprosti molim teeeee napravila sam gresku kada sam ti pisala kako se zove lek progutala sa jedno slovo SORRY lek se zove DABROSTON i pije se 10 dana i od dana uzimanja zadnje u roku par dana krece krvarenje ali da znas da je manje nego obicno tek sledeca mnstruacija curi redovno.cim prokrvaris prestaju UDARI TOPLOTE.Ja sada cekam da dobijem mecu pa da primim prvi diferelin i primacu ga samo tri meseca jer sam posle prve operacije primila cetiri,tako da ti se polako pripremam za TOPLOTNE UDARE ali se iskreno nadam da ih necu osetiti jer dolazi toplije vreme pa necu znati da li je toplotni udar ili je od toplote.POZZZZZZZZZZ!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

evo ti i mene u carstvu toplotnih udara primila sam prvi dipherellin i pocele su mi vrucine ali hvala Bogu i napolju je isto toplo pa ne osetim toliko!!!!jesi li pitala docu za onaj leka sto sam ti napisala????
Amber
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 23, 2007 8:15 pm

Post od Amber »

Ja sam bila u bolnici u isto vreme kad i shades soba do sobe oko 25 oktobra 2007, ;-), primala sam diferelin (10 marta mi je bila zadnja inekcija) i livijal uz njega, terapiju sam zavrsila pre otprilike 3 meseca, zadnju menstruaciju sam imala 14 aprila, i dok sam primala diferelin ni jednom mi nije izostala a sada kad sam prestala nikako da dobijem.
Kao i shades imala sam 52 kg(170 cm) sada imam oko 57 i nikako nemogu da skinem.
Doktor mi je rekao da bi bilo idealno da zatrudnim odmah po prestanku primanja diferlina. Posto se meni ciklus nije vratio da li treba da pokusavam da zatrudnim tj nisam sigurna da li mogu sada, ili treba da cekam da mi se normalizuje ciklus? Da li je neko imao slicna iskustvo?

ps;Takodje imam napade toplote mada ne smetaju puno jer pre toga sam bila zimogrozljiva. :oops:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Poštova Gđo
Verovatno niste dobro razumeli Vašeg lekara čuvajte se od trudnoće bar dva meseca nakon zadnje injekcije!
Radi se o depo injekciji koja jeste da maksimalno deluje 4 nedelje, ali se njeno dejstvo nastavlja još izvesno vreme i može delovati na embrion.

Pozdrav DrPeđaDj
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

za Amber

Post od razocarana »

AMBER nisam lekar ali mi je cudno da si za vreme primanja diferelina imala redovne cikluse(ako sam te dobro razumela)jer sam prosle godine nakon prve laparaskopije 4 meseca primala te inekcije a menstruacija mi je dosla tek mesec ipo nakon zadnje inekcije.ove godine sa isla opet na laparaskopiju i 9.jula treba da primim zadnju(trecu)inekciju i sada isto od prve inekcije nemam menstruaciju meni je doktor tako objasnio da one treba da sprece menstruaciju i da ne valja ako u toku te terapije dobijem menstruaciju.
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ZA PedjaDj

Post od razocarana »

Postovani PedjaDj!!!!imam endometriozu na levom i desnom jajniku 8 godina prosle godine 18.07 je bila prva laparaskopija nakon nje 4 meseca terapija dipherelin-om,ove godine 18.04 je bila druga laparaskopija jer mi se endometrioza opet pojavila i imam sada terapiju dipherellin-om 3 meseca.pa me interesuje da li mogu dobiti jos malo na vremenu za trudnocu da bar nadjem posao imam vezu oko 8 meseci sto je kratko da vec planiramo bebu.zanima me tkodje kada se dobijaju te livial tablete da li je to samo za odredjenu grupu zena(koje su radjale,pred klimaksom...)jer sam citala da ima neke veze sa osteoporozom.da li mi mozda kontraceptivne tablete mozda mogu pomoci da dobijem na vremenu???HVALA
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Ponešto propustim pa naknadno pročitam, tako i vaše pitanje.
Mislim da je uvek aktuelno pa ću vam odgovoriti.

Ja i škola kojoj pripadam ne daje preparate estrogena u koje spada i Livijal. Smatra se da je 4 do 6 meseci isuviše kratak period da bi došlo do ozbiljne osteoporoze, a sa druge strane anulara efekat medikamentozno izazvanog klimaksa na samu endoimetriozu !

Inače osteoporoza je izmišljena bolest FARMACEUTSKE MAFIJE i nema previše veze sa klimaksom više je stvar fizičke neaktivnosti čoveka!

Što ne probate sa Zoladex-om jedno 6 meseci, takođe i određene OCP bez prekida u kontinuitetu mogu dati dobre efekte.

Pozdrav DrPeđaDj
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Postovani DrPedjaDj!!!
Hvala Vam na odsgovoru.Jos bih Vas samo zamolila ako mozete da mi prevedete ovo sto pise na otpusnoj listi:
ZAVRSNA Dg:
Endometrioma ovari bill.
Endometriosis gebitalis interna stadium 2
Adhaesiones colonsygmoideus cum ovarii 1 sin.
PRIMENJENO LECENJE:
Laparoscopia.
Enucleatio et extirpatio capsule cystae endometroticae bill.
Adhaesiolisis
Lavage et drainage cavi abdominis
Nakon toga sam dobila terapije diferelin 3 meseca danas sam primila zadnji.
JOS JEDNOM HVALA NA VASEM ODGOVORU
mozda
Novi član
Novi član

Post od mozda »

E sto se mog stanja tice...nakon jedne kutije anti bebi pilula dobih najzad mecu ali posle toga sledecu sam dobila tek posle mesec i po. Moj lekar se uredno izvrsitao na mene i rekao mi da jos dva meseca uzimam anti bebi pilule pa da mu se onda obratim. Navodno to ce da aktivira moje jajnike iz pocetka i ciklus dovede u normalu.

Inace je normalno da se meca dobije 3 meseca posle laparoskopije i ugradjenog implanta koji stavljaju umesto injekcija a kod mene proslo okruglo 8 meseci.

Da li uopste treba da napomenem da panicim i tripujem da su mi nesto zeznul prilikom laparoskopije?!

U svakom slucaju otisla sam kod drugog ginekologa i uradila ultrazvuk da proverim situaciju. Rece mi da mi je jedan jajnik skroz iskrivljen i prilepljen uz matericu, sto nije bas normalno i da imam neku cistu. Ranije su mi jajnici stajali normalno.
Totalno sam izgubljena i nema ideju ni sta da radim ni kod koga sada da idem.
Odgovori