Problem-za obgyn i ostale sa slicnim iskustvima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Problem-za obgyn i ostale sa slicnim iskustvima

Post od MARRY »

Poslednja menstruacija 23.5.2006. Imam 29 godina, nisam radjala, niti imala ikakvih gin.intervencija. Po prvi put u zivotu ostajem trudna, zeljena trudnoca, ranije koristila kontracepciju uvek.Bila na folikulometriji i njom je utvrdjena ovulacija 12 dana cilkusa, dakle 3.6.
Moj problem je sledeci- prilikom utvrdjivanja trudnoce UZV, 26.6. u kavumu je utvrdjena senka susp.na GM-4mm. Na desnom janiku video se corpus lutum grav.-37 mm. Medjutim, nakon 2 nedelje nalaz je sledeci-U kavumu GM-9mm, -5,4 N6-Eho ploda se ne vidi.Na D.O.cista 41mm. Znaci da se od zutog tela stvorila cista za koju mi je lekarka rekla da mora da se prati i da ce verovatno sama od sebe nestati,sto se i ne mora desiti. U bolnici mi je cak receno da je ponekad cista na janiku u trudnoci indikacija za carski rez. Trudim se da ostanem pribrana, posebno zato jer je moja lekarka izuzetan covek i pre svega odise optimizmom koji i na mene prenosi, ali ovog puta, moram da potrazim jos neko misljenje, sta mi je raditi u ovoj situaciji, i jeste li imali slicnih iskustava?Interesuje me jos i razvoj ploda, cini mi se da ne odgovara nedeljama u odnosu na menstruaciju, sta mislite? Zakazan novi ultrazvuk za dve nedelje, pa cemo tada videti.
Hvala unapred na odgovoru,
your greatest fan. :D
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Dear Marry,

Ako ste ranije bili na piluli, i upravo pozeljeli da ostanete u drugom stanju, zasto je
Bila na folikulometriji i njom je utvrdjena ovulacija 12 dana cilkusa, dakle 3.6
ovo radjeno ???

Po poslednjoj menstruaciji Vi ste sada trudni 7 nedjelja i 2 dana, i trebalo bi da je plod vidljiv na transvaginalnom ultrazvuku, dakle ne znam da li ste imali abdominalni ili vaginalni UZ...

Poslije 2 nedjelje kada cete biti 9 nedjelja i 2 dana svakako se mora vidjeti i abdominalnim uz.

Komentar...
U bolnici mi je cak receno da je ponekad cista na janiku u trudnoci indikacija za carski rez.
samo ako je cista na jajniku velika toliko da obstruira angazovanje bebine glavice u karlici, pa obstruira porodjaj, ali to se tako rijetko desava da ne bih to ni pominjala trudnici koja ja trudna 7 nedjelja sa cistom od 4 cm...ta cista ce vjerovatno nestati na slijedecem UZ...
javite se za 2 nedjelje...srecno.
Pozdrav,
ObGyn
MARRY
Stalni član
Stalni  član

Post od MARRY »

Hvala obgyn, pa vi ste fast Gonzales!! :D
Na folikulometriji sam bila jer sam 7 meseci pokusavala da ostanem trudna a isla sam prosto radi utvrdjivanja ovulacije, a nisam bila na piluli nego na kondomu, sto je za moje hormone, slozicete se, velika stvar. :D
Stvar je u tome da sam bila na abdominalnom ultrazvuku, onom starinskom sto se samo jos u Srbiji koristi. Po prirodi nisam panicar, ali grize crv. Vama, najlepse hvala na brzom odgovoru, carica ste!!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

isla sam prosto radi utvrdjivanja ovulacije,
nepotrebni testovi...i pregledi...
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
MARRY
Stalni član
Stalni  član

Post od MARRY »

Pocelo je krvarenje, oskudno, i bolovi nalik menstrualnim, bila na transvaginalnom uzv i dijagnoza je blighted ovum.
Sad nesto razmisljam, da sam potpuna neznalica i da mi neko kaze sta mi se trenutno u organizmu desava, poznajuci sebe, ne znam kako bih prezivela. Ovako, malo sam se potkovala znanjem sa ovog i slicnih foruma, koliko vidim, to i nije tako retka pojava, posebno u danasnje vreme, vidim takodje da su mnoge zene uspesno iznele trudnocu nakon spontanih, pa se tako i ja nadam da cu za par meseci moci da krenem u nove radne pobede! :D
Odgovori