problem sa V grupom sekreta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 6:50 pm

problem sa V grupom sekreta

Post od nis »

Pre tri meseca sam se javila ginekologu sa problemom vezanim za vaginalnu infekciju. Osecala sam vaginalno peckanje (ali intenzivno) kao i peckanje prilikom mokrenja. Uradjena je analiza sektreta i ustanovljeno da se radi o V grupi. Suprug i ja smo tri dana pili orvagil, a ja sam koristila kansen vaginalete nakon cega je problem nestao. Nakon par nedelja sve se ponovilo i mi smo po prepisu lekara (ovaj put bez analize sektera) ponovili terapiju. Pa zatim jos jednom proslog meseca. Na moje pitanje zasto se to stalno ponavlja lekar mi je rekao da se V grupa sekreta jako tesko leci i da se ne sekiram jer mnoge zene iznesu i trudnocu sa takvom dijagnozom (napominjem da pokusavamo da zatrudnim vec par meseci ). Danas sam opet osetila sve navedene simptome.
Sada pitanje: da li je zaista toliko tesko izleciti V grupu i koji su lekovi jos u opticaju osim orvagila i kansena.
Napominjem da se problem uvek javlja nakon seksualnog odnosa.
minja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2005 9:44 pm

Post od minja »

Svaka vaginalna infekcija moze da bude nezgodna za lecenje u smislu da se vraca sto dosta zavisi od stanja zene ( vracanje je narocito karakteristicno kod zena koje su izlozene stresu, kojima je opao imuni sistem, koje piju hormone i sl.).
Kod V grupe sekreta ( koja se karakterise prisustvom parazita Trihomonasa vaginalisa) potrebo j elecenje oba partnere, pri cemu se muskarac leci samo oralno (uzimanjem tableta metronidazola (npr.orvagil)), a terapija kod zene podrazumeva i oralno i lokalno lecenje vaginaletama.
Moj partner je pio orvagil, a ja nisam nista pila vec sam samo koristila orvagil vaginalete 10 dana i sve je bilo ok.To je bilo pre godinu dana i nikada se ( da kucnem u drvo) nije ponovilo. Inace, napominjem da ja spadam u onu grupu zena koje su podlozne vaginalnim infekcijama.
Trebalo bi da porazgovarate sa Vasim ginekologom oko toga da vam umesto kansen vaginaleta da neke druge jer ocigledno Vam one ne znace. Po meni bi bilo najbolje da uzmete orvagil vaginalete.
Inace, terpija svake vaginalne infekcije traja u proseku 7-10 dana, a ponekad i duze.
To sto je Vas ginekolog rekao da neke zene iznesu i trudnocu sa ovom infekcijom ne znaci da je ne treba leciti. Nelecene vaginalne infekcije znaju da izazovu nezeljene komplikacije u trudnoci. S' tim se ne treba igrati.
U svakom slucaju, ne treba da panicite, potrebno je samo sa se izabere dobra terapija i da budete strpljivi i sve ce biti u redu.

Srecno i pozdrav.
nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 6:50 pm

Post od nis »

Sto se tiče terapije i u mom slučaju je bila slična. I sve bi bilo u redu da se infekcija ne ponavlja. Ne mogu ni da ti opišem kako je to kada na svakih mesec dana imas isti problem. Napominjem da nisam kukavica ali je jako nelagodno i zabrinjavajuće jer mi pre svega želimo dete. Trudimo se da zivimo zdravim životom bas iz tog razloga. Zato me sve ovo brine.
Ne želim da uđem u trudnoću sa takvim problemom.
Hvala na utešnim rečima.
minja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2005 9:44 pm

Post od minja »

U potpunosti Vas razumem. Morate biti uprni, jednostavno terapija koju ste do sada primenjivali nije kod jednog od vas dvoje ili cak kod oboje bila dovoljno efikasna i zato se problem ponovo javio. Napisali ste da ste pili orvagil tri dana. Koliko sam ja upucena postoje tri nacina na koja se orvagil primenjuje kod trihomonijaze tj. V grupe sekreta. Pije se tri puta dnevno tokom 7 dana, ili se moze primeniti dvodnevno lecenje ( 800 mg leka ujutru i 1,2g uvece) ili pak jednokratna doza ( 2g odjednom). Tokom terapije bi trebalo da izbegavate seksualne odnose. Ne znam koliku ste kolicinu leka vi popili za tri dana, ali ocigledno je da je bilo nedovoljno.
Porazgovarajte sa ginekologom o ponovnoj terapiji i trudite se da ne razmisljate puno o tome ( mada znam da je jako tesko) jer time sebe dovodite u stresnu situaciju koaj moze da ima los efekat na efikasnost terapije. Ne bi bilo lose da uzimate i nesto za jacanje imunog sistema.
Bez brige, strpljivo i uskoro ce sve biti iza Vas.
Pozdrav
Odgovori