Prirodan porodjaj ili carski rez...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
rossa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 8:26 pm

Prirodan porodjaj ili carski rez...

Post od rossa »

Postovani,imam 35 godina,iza sebe jednu trudnocu i jedan porodjaj pre 9 godina (vaginalni,izuzetno tezak-nemogucnost "otvaranja",unutrasnje krvarenje,pucanje grlica,transfuzije...) Pre dve i po godine mi je zbog CINIII HSIL uradjena konizacija,otvoren konus 30x30x20 (uzrok promenama je,kako mi je receno,bila "stara" mehanicka trauma). Idem redovno na kontrole (prvo na 3 potom na 6 meseci,zadnji put u aprilu ove godine) i Papa je sve vreme II. Nedavno sam saznala da sam u drugom stanju..Planiram da zadrzim trudnocu..Nadam se da ce sve biti u redu..iako imam "lepe" godine,i ne bas zavidnu anamnezu,zar ne...Ono sto me trenutno najvise brine je-sam porodjaj (koga zmija ujede,znate vec...) Koje je Vase misljenje,zbog cele situacije,savet,predlog...Koja vrsta porodjaja bi bila najbolje resenje? Hvala puno!
Odgovori