Priraslice posle carskog reza!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
makedonka61
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 1:30 pm

Priraslice posle carskog reza!!!

Post od makedonka61 »

Zdravo svima,

nova sam na forumu i do sada se nikad nisam konsultovala sa ljudima preko interneta ali posto ne dobijam bog zna kakve odgovore od lekara sa kojim kontaktiram odlucila sam da vas upitam za savet!

Imala sam miomektomiju (izvadjen mi je miom na materici) i posle toga sam rodila dvoje dece sa 2 carska reza. Bas nisam imala srece jer tada kada mi je radjena miomektomija o laparoskopiji nije bilo govora tako da sam 3 puta secena na istom mestu. Ono sto me sada muci su bolovi sa desne strane reza, taj bol mi se siri niz desnu nogu i prema zadnjem (lumbalnom) delu ledja. Ne znam sta da radim? Imam osecaj zatezanja, kao da me probada... Bojim se da mozda nemam priraslice ali na ginekoloskom pregledu je sve bilo uredno.

Da li neko od Vas ima takvih tegoba, sta mi savetujete da uradim, kome da se obratim (da li ginekologu ili nekom drugom lekaru)... Da li je neko od Vas mozda imao priraslice pa ako moze da mi opise simptome da bih bar bila na tragu svoje dijagnoze?

Molim Vas za SAVET i POMOC!

Hvala i zelim Vam sve najbolje.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Gospođo
Vaši bolovi bi pre svega mogli poticati od kile nastale na mestu reza, moguće da je usled gnojenja ili loše ušivene tzv. fascije mišića nakon godina naprezanja trbušni zid jednim delom popusio na mestu reza.
Kao drugo na mestu reza na materici gde je izvađen miom jako često se zalepe creva i/ili trbušna skrama (omentum).

Ne znam gde živite na prvom mestu obratite se vašem ginekologu operatoru, a možete i hirurgu.

Pozdrav DrPeđaDj
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sophia777 »

Nadam se da ce biti sve ok!
Drago mi je sto cujem da imate dvoje dece posle miomektomije. Ja sam imala miomektomiju i 2,5 godine pokusavam da zatrudnim.
Pozdrav i zelim dobro zdravlje!
Odgovori