Pripreme za zacece

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
JelenaBradic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 7:56 pm

Pripreme za zacece

Post od JelenaBradic »

Dobar dan,

u neznanju koga da pitam, obracam se vama sa nadom da cete odgovoriti.

Od 1.9. verenik i ja planiramo da radimo na pravljenju bebe. Ja sam 1.8. ostravila cigarete. Moja pitanja su:

1.Da li smemo posle ovih mesec dana krenemo sa pravljenjem bebe, mislim zbog ciscenja organizma od stetnih sastojaka cigareta? Ili treba jos da sacekamo?

2.Ako mozemo, da li ja mogu da nastavim sa voznjom sobnog bicikla? Do kada?
Ovo naizgled glupo pitanje mi je bitno, jer, ne zelim da se ugojim posle osatvljanja cigareta, jos pogotovu ne sad pred svadbu :), ali opet, najbitnije mi je da radimo na bebi i da zatrudnim.

3.Da li u solarijum smem da idem?

Hvala Vam puno :)
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Pripreme za zacece

Post od Zli doktor »

JelenaBradic napisao:Dobar dan,

u neznanju koga da pitam, obracam se vama sa nadom da cete odgovoriti.

Od 1.9. verenik i ja planiramo da radimo na pravljenju bebe. Ja sam 1.8. ostravila cigarete. Moja pitanja su:

1.Da li smemo posle ovih mesec dana krenemo sa pravljenjem bebe, mislim zbog ciscenja organizma od stetnih sastojaka cigareta? Ili treba jos da sacekamo?

2.Ako mozemo, da li ja mogu da nastavim sa voznjom sobnog bicikla? Do kada?
Ovo naizgled glupo pitanje mi je bitno, jer, ne zelim da se ugojim posle osatvljanja cigareta, jos pogotovu ne sad pred svadbu :), ali opet, najbitnije mi je da radimo na bebi i da zatrudnim.

3.Da li u solarijum smem da idem?

Hvala Vam puno :)
Da, Da, Ne (zaboravite na solarijum...)
P.S. Pocnite da uzimate tablete Folne kiseline u dozi od 400 mikrograma, jednom dnevno
P.P.S. Proverite TSH (Ukoliko je veci od 2.5, uradite i FT4, Anti TPO Antitela i Anti TG Antitela). Ako su ista povisena, javite se endokrinologu...
JelenaBradic
Novi član
Novi član

Post od JelenaBradic »

Zli doktore :)

Puno Vam hvala, divni ste.
Javicu se ja sa jos pitanja, sigurno :D
JelenaBradic
Novi član
Novi član

Post od JelenaBradic »

Nisam vas pitala,
ako se odlucim na ove analize, da li mogu bilo kad da ih uradim, ili je bitno kad u toku meseca?
Hvala :)
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

JelenaBradic napisao:Nisam vas pitala,
ako se odlucim na ove analize, da li mogu bilo kad da ih uradim, ili je bitno kad u toku meseca?
Hvala :)
Možete ih uraditi bilo kad u toku meseca...
Odgovori