Сумњива је она мени, ал' ајде кад ти кажеш.
Подсети је на оно што је рекао Иво Андрић: Највећа будала није онај који не умије да чита, него онај који мисли да је све оно што прочита истина.
Чувај се и памет у главу. Убедити је не можеш и зато се не исплати свађати.
PRIMOLUT NOR 5
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: PRIMOLUT NOR 5
Нема код нас свађе,већ разговор. Хвала Богу, преовладала је памет. После дуже едукације о дејству и контраиндикацији лека PRIMOLUT NOR5, сконтала је да је боље да одустане од употребе.aa_aca napisao:Сумњива је она мени, ал' ајде кад ти кажеш.
Подсети је на оно што је рекао Иво Андрић: Највећа будала није онај који не умије да чита, него онај који мисли да је све оно што прочита истина.
Чувај се и памет у главу. Убедити је не можеш и зато се не исплати свађати.
Било је баш жустро, али вредело труда.
Наравоученије за све родитеље: Причајте са децом, размењујте мишљења, без обзира што су мало хировита. Из тих разговора остане "црвић" у глави који проради баш кад треба и дете поступи правилно.
На крају, сви смо ми деца и учимо од родитеља... Благословени нека сте...

Е па честитам! Свака част. Када сте успели тако нешто да урадите као што је одговарање великог детета од таквог наума, онда сте стварно направили одличан темељ у детињству. Да је таквих родитеља више, у овој земљи би било много боље. Поздрав!
Pozdrav svima.
Zbog obilnog krvarenja,(inače mi je kasnilo 9 dana)sam pila kapi za skupljanje materice.Tada se krvarenje zaustavilo i posle 2 dana počelo opet.Onda mi je dr dao primolut da pijem,i ako za 5 dana ne prestanem da krvarim da idem na kiretažu.E sad,ja sam da kažem presala da krvarim(danas je četvrti dan kako pijem tablete),sem što se povremeno pojavi malo traga kad se obrišem.
Dr mi je na uz video zadebljanja na materici i kaže da je šansa 50-50 da neću ići na kiretažu.Papa test sam uradila i rezultat će biti posle Nove godine.
Da li je neko imao slično iskustvo sa obilnim krvarenjem koje se desilo usled kašnjenja menstruacije i koliko su ove tablete pomogle,da se zaustavi skroz i da posle 10 dana pijenja istih,kad dobijem ciklus da bude nirmalan,a ne obilan?
Hvala unapred na odgovoru.
Zbog obilnog krvarenja,(inače mi je kasnilo 9 dana)sam pila kapi za skupljanje materice.Tada se krvarenje zaustavilo i posle 2 dana počelo opet.Onda mi je dr dao primolut da pijem,i ako za 5 dana ne prestanem da krvarim da idem na kiretažu.E sad,ja sam da kažem presala da krvarim(danas je četvrti dan kako pijem tablete),sem što se povremeno pojavi malo traga kad se obrišem.
Dr mi je na uz video zadebljanja na materici i kaže da je šansa 50-50 da neću ići na kiretažu.Papa test sam uradila i rezultat će biti posle Nove godine.
Da li je neko imao slično iskustvo sa obilnim krvarenjem koje se desilo usled kašnjenja menstruacije i koliko su ove tablete pomogle,da se zaustavi skroz i da posle 10 dana pijenja istih,kad dobijem ciklus da bude nirmalan,a ne obilan?
Hvala unapred na odgovoru.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 03, 2014 8:08 pm
Zdravo javljam ti se zato sto sam ja koristila te tablete... Meni je moj ginekolog dao njih da bi pila da dobijem menstruaciju i isto sam pila kao i ti sve je bilo ok medjutim ja ih vise ne pijem radi toga zato sto od njih u slucaju trudnoce moze doci do spontanog pobacaja ili ako plod ostane djete nebi bilo uredu pitaj svoga gonekologa dali bi ti mogao dati tablete daborston i one se piju kao i te tablete samo sto su one u toj prednosti ako ne dobijes prouzrokuju ti menstruaciju a ako ostanes trudna cuvaju ti plod lijep pozzdrav
PRIMOLUT NOR i polip na materici.
Hvala unapred na bilo kakvom odgovoru, posto nigde na internetu nisam nasla iskustvo slicno mome. Ne lecim se preko neta, samo, kao i vecina nas, skupljam iskustva.
Pre godinu i 9 mesici postavljena mi je spirala MIRENA zbog obilnih krvarenja, jer vise ni gvozdje nije moglo da pomogne. Menstruacije su bile redovne, ali obilne. Mirena je super odradila svoje, krvarenje se smanjilo za 70%, ali tacno kad se navrsilo godinu dana pocela su obilnija krvarenja. Redovna menstruacija, pa kratka pauza, pa ponovo krvarenje kao da je nova menstruacija, samo slabija, pa sve tako. Mirena je u ok polozju, jajnici super, grlic super, papa i grupa sek.super. Matrerica mi je inace malo miomatozna, nehomogena oduvek. UZ je bio odlican, nema policisticnih jajnika, nista.
Krvarenja mogu biti od mirene, retko, ali mogu, to pouzdano znam i to samoregulisanje moze da traje i do druge godine od pocetka postavljanja. U medjuvremenu mi je nadjen i mali polip (nije primecen ranije jer je prvi UZ radjen u drugoj polovini ciklusa kad je endometrijum zadebljan, najverovatnije se nije ni video). Polip takodje moze biti uzrok krvarenja, ali da ne bi vadila mirenu, lekarka je prepisala primolut nor upravo zato sto prva menstruacija posle toga treba da bude obilnija i da postoji mogucnost da ce se tako sljustiti i polip. Ako to ne, onda vadjenje mirene, uklanjanje polipa i eksplorativna kiretaza.
Iskustva koja sam nasla na netu u vezi ovog leka su do te mere razlicita da covek ne poveruje, a znajuci sebe i svoje reakcije na vrecinu lekova mogu da ocekujem i krvarenja preko svake mere i munje i gromove tokom pijenja.
IMA LI IKO ISKUSTVO S POLIPOM NA MATERICI KOJI JE UKLONJEN ILI POKUSAJ DA SE UKLONI OBILNIJOM MENSTRUACIJOM OD OVOG LEKA? HVALA
Hvala unapred na bilo kakvom odgovoru, posto nigde na internetu nisam nasla iskustvo slicno mome. Ne lecim se preko neta, samo, kao i vecina nas, skupljam iskustva.
Pre godinu i 9 mesici postavljena mi je spirala MIRENA zbog obilnih krvarenja, jer vise ni gvozdje nije moglo da pomogne. Menstruacije su bile redovne, ali obilne. Mirena je super odradila svoje, krvarenje se smanjilo za 70%, ali tacno kad se navrsilo godinu dana pocela su obilnija krvarenja. Redovna menstruacija, pa kratka pauza, pa ponovo krvarenje kao da je nova menstruacija, samo slabija, pa sve tako. Mirena je u ok polozju, jajnici super, grlic super, papa i grupa sek.super. Matrerica mi je inace malo miomatozna, nehomogena oduvek. UZ je bio odlican, nema policisticnih jajnika, nista.
Krvarenja mogu biti od mirene, retko, ali mogu, to pouzdano znam i to samoregulisanje moze da traje i do druge godine od pocetka postavljanja. U medjuvremenu mi je nadjen i mali polip (nije primecen ranije jer je prvi UZ radjen u drugoj polovini ciklusa kad je endometrijum zadebljan, najverovatnije se nije ni video). Polip takodje moze biti uzrok krvarenja, ali da ne bi vadila mirenu, lekarka je prepisala primolut nor upravo zato sto prva menstruacija posle toga treba da bude obilnija i da postoji mogucnost da ce se tako sljustiti i polip. Ako to ne, onda vadjenje mirene, uklanjanje polipa i eksplorativna kiretaza.
Iskustva koja sam nasla na netu u vezi ovog leka su do te mere razlicita da covek ne poveruje, a znajuci sebe i svoje reakcije na vrecinu lekova mogu da ocekujem i krvarenja preko svake mere i munje i gromove tokom pijenja.
IMA LI IKO ISKUSTVO S POLIPOM NA MATERICI KOJI JE UKLONJEN ILI POKUSAJ DA SE UKLONI OBILNIJOM MENSTRUACIJOM OD OVOG LEKA? HVALA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 02, 2014 2:37 pm
Ne pamtim kad sam poslednji put bila na moru....i uslednekih stresova sam dobila 10 dana ranije i sad naravno ce da me zakaci ciklus na moru. A meni je pala na pamet sledeca ideja...ako zelim da dobije 8.9. , da li to znaci da mogu da pocnem da pijem primolut deset dana ranije,pa da prestanem...da posle dan dva da dobijem i taman da mi prodje pre nego sto krenem na moru. Da li cu onda tek dobiti ponovo za 25 dana>?Ne znam da li sam dobro srocila pitanje...ali tako bih izbegla da pijem primolut na moru a menstruaciju bi pomerila? Kakva su vasa iskustva?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 17, 2014 11:18 am
Zanima me ako neko zna,ko je koristio primolut nor za odlaganje,ako odlozim ovog meseca da li automatski odlazem i sledecu tj pomeram za isto toliko dana,znaci da li cu i sledecu menstruaciju dobiti oko 28 dana posle ove odlozene ili dobija istog onog dana kad bi i trebala da nisam koristila tablete?Valjda ce neko shvatiti sta sam htela da pitam